grah s panceto (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


snake -> grah s panceto (11.6.2008 7:55:26)

včeraj sem nov grah pobran iz naše njive, skuhala s panceto!

dala sem na olivnem olju popražit čebulo, nato panceto, malo sem pustila da se popraži, potem sem vrgla not grah malo paradajza, sol, poper, malo rdeče paprike(malo), pustila sem malo da se popraži nato sem zlila vodo, da je pokrila grah in kuhala eno uro in grah je bil še vedno trd(ne ko surov) ampak se ni omehčal......prav jezna sem bila!!!!sej sem vmes probala pa je nojn stop bil trd..... zakaj????mama mi je rekla, da ga kuham 25min[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




robinzon -> RE: grah s panceto (11.6.2008 8:35:35)

Mogoče se ni zmehčal zaradi paradižnika, ker vsebuje kislino. Sama ga v tej kombinaciji vedno skuham posebej in dodam jedi že kuhanega.




jernejav -> RE: grah s panceto (11.6.2008 9:43:04)

Točno, zaradi paradižnika, meni se je to zgodilo s krompirjem, je ostal trd.




snake -> RE: grah s panceto (11.6.2008 10:27:23)

ma sem dala tako malo paradajza, sodelavec ki je kuhar mi je rekel da mogoče smo ga prepozno pobirali....boooo, mah sem zgubila voljo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




blak -> RE: grah s panceto (12.6.2008 15:06:01)

Malo bom zasmetila oz nekaj podobnega vprašala.

Meni se je isto zgodilo, ko sem delala kislo zelje in krompir skupaj v pečici. Krompir je ostal trd in so mi takratni "degustatorji" rekli, da je to zato, ker sem jih skupaj delala.

Sicer pa tudi jaz delam grah s panceto, ne dam pa nikoli paradajza not, in se skuha v pol urce.




NevenkaP -> RE: grah s panceto (12.6.2008 15:17:54)

Bo kar držalo. Kislina je kriva.




Stran: [1]