KIRA
|
Willson, to imaš prav - poroka naj bi bila enkratna in neponovljiva, če je seveda partner pravi. Čeprav je to samo en ritual, je pa tolko lepše, če imaš lep spomin. Dandanes ni tako, da bi z poroko takorekoč začel novo življenje. Dandanes je poroka bolj potrditev partnerstva in pripadnosti. Časi so drugačni kot nekoč. Ni več svet ta zakon in tudi redko kdo gre nedolžen pred matičarja ali oltar. Poroka bi naj bla odločitev dveh partnerjev, da hočeta živet skupaj, da bosta enota in to s ceremonijo želita tu pokazat. Midva sva imela bolj skromno poroko, po eni strani zaradi financ, po drugi pa kakih velikih cirkusov ne marava, ne eden ne drug. sva pa najino "ljubezen" oz. pripadnost s tem potrdila. Se z poroko ni čisto nič spremenilo, sam da se jaz sedaj drgač pišem. Najino življenje je enako kot prej. Sigurno je razlog ta, da sva že kar en lep čas živela skupaj že pred poroko. Tako da velike razlike ni bilo. Je blo pa lušno eno tako ceremonijo nardit, da pol vsi vejo, da se dva odločita za vedno bit skupaj. No ja, za vedno - poroka ni nobena garancija, da ne bo prišlo do ločitve, ampak na tem moraš delat. Si zaupat, bit odkrit in pošten, nič lagat. Spoštovat eden drugega, oba partnerja morata imet enake privilegije in dolžnosti, bit enakopravna. To je cel hec. inga, hvala ker me probaš razumet. midva pač imava tako urejeno, da zaradi tega ne more bit nesporazumov in razprtij. pri nama na to temo ni mogoče kaj takega. men bi blo recimo grozno, če bi se mož sprenevedal in mi lagal, ker bi me dejansko varal za mojim hrbtom ali pa jaz njemu. da bi si stvari počela za hrbtom, to je meni varanje. sedaj pa lepo dava karte na plan in se tud normalno pogovoriva o tem. noben ni rekel, da ni mičken ljubosumen na drugega, ampak mislim da bi se moj mož v vsem strinjal z mano kar sem do sedaj napisala, da mičken ljubosumja ne škodi. se bolj potrudiš za partnerja in ne misliš samo nase. mu probaš bolj nasproti pridet - njegovim željam - tako eden kot drugi. tako je, tud midva sva mičken ljubosumna, ampak samo iz enega razloga: da ne bi eden od naju koga drugega imel raje, pa ne zarad seksa, ampak drgač.. seks in ljubezen je dvoje, je pa res, da je seksat z nekom, ki ga imaš rad, dosti lepše. zato se vedno trudiva najino zvezo držat odkrito in brez laži, vse si poveva. imava pač tako urejeno. jaz mislim, da sva bolj razumna in poštena kot večina ljudi, ki take stvari partnerjem prikriva. razlogov za sume bi bilo dovolj, da ne boste mislile, ampak jaz moža poznam in vem, da bi mi povedal, če bi kdaj kaj bilo, mi vedno je. nikoli mi ne bi počel kaj za hrbtom. recimo v službi - on ima šefico, ki je mal - ne bom rekla zagledana v njega, ampak se kar dobro razumeta. in ker dela včasih take nadure, ki jih še svet ni videl + šihte (namesto 8, tud po 16 ur), bi si seveda večina od vas mislila, da me vara, ker je toliko časa z njo. pa me ne, bi mi povedal, ker mi je do sedaj še vedno, če je kaj blo. včasih ga malo pohecam, če mu je šefica spet na kolenih sedela, ampak mu je to hecno, ker ve, da ga samo malo podražim. tako na hecast način vidi, kako ga pogrešam ko ga pa tako rada imam. Sicer pa tudi on mene kdaj kaj poheca na enak način. Tako vidim da mu ni vseeno in da misli name. Midva se mava rada pa pika. Kljub vsemu ali pa glih zaradi vsega... SICER PA: če bi katerikoli od naju od drugega želel ali pa zahteval, naj svoj način življenja spremeni, mislim da bi to nardila oba. ker se imava rada in spoštujeva eden drugega in njegove želje. :love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love:
|