Hudi mozoljčki pri dojenčku (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Taula -> Hudi mozoljčki pri dojenčku (10.6.2008 19:19:18)

...vem da veliko piše o tem. Samo zanima me do kdaj naj bi trajalo da je to še normalno?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Naša dama je stara 5 tednov, začelo se je prejšnji teden. Je pa vsaki dan slabše...mozolje ima povsod po glavi...še po ušesih.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Cel obrazek je poln rdečih mozoljev. Upam da je to še normalno, da ni kaka alergija. Kako hudo mora biti da se gre k pediatru, ali je brezveze paničariti in iti.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




vesel -> RE: Hudi mozoljčki pri dojenčku (10.6.2008 19:21:02)

Hmm upam,da niso vodene koze!
Jaz bi jo peljala k pediatru pokazat! Vso srečo!




*erika* -> RE: Hudi mozoljčki pri dojenčku (10.6.2008 19:23:19)

TO JE ODVISNO OD TEBE CE JO BOS PELJALA K PEDIATRU.MOJA PUNCKA JE IMELA VECKRAT MAZOLJCKE PO OBRAZKU IN PO TELESU,IN SO SAMO IZGINILI,TA CAS JE NISM MAZALA Z OLJEM AMPAK S MLEKOM ZA TELO ALI KREMO IN SO USPESNO IZGINILI.CE BI  BILA ALERGIJA NA MLEKO BI PA TAKOJ OPAZILA,NO CE JE DOJENA POTEM NEVEM KAKO JE STEM.POKLIC IN NAJ TI PEDIATER POVE KAJ JE NAJBOLJE UPRABLJATI ZA KOZO DOJENCKA.




Taula -> RE: Hudi mozoljčki pri dojenčku (10.6.2008 19:26:37)

Srbi je nič[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: Hudi mozoljčki pri dojenčku (10.6.2008 19:29:44)

Sicer z mozoljčki nimam izkušenj, bi ti pa rada čestitala ob rojstvu male dame!

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




janjček -> RE: Hudi mozoljčki pri dojenčku (10.6.2008 20:12:59)

pri približno enem mesecu se pojavijo mozoljčki. to pomeni, da se koža čisti. lahko jo umivaš s kamilicami, ali pa pustiš pri miru, saj itak sami izginejo. jaz pri prvem sinu nisem mazala, pa ima sedaj čisto kožo in tudi sedaj drugi sin že dobiva mozoljčke,pa ne mislim nič posebnega čistit, samo z vodo




novopecena -> RE: Hudi mozoljčki pri dojenčku (10.6.2008 20:31:54)

pri nas so bili mozoljčki prisotni kakih 14 dni alpa še kakšen dan več in jih je imel isto po celem obrazu. meni je P rekla da če so samo po obrazu in do polovice prsnega koša da gre za čiščenje, če pa nastajajo po celem telesu gre pa za alergijo. nič nisem mazala in so sami od sebe izginili-sam ne stiskat




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.6.2008 21:14:59)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Naja30 -> RE: Hudi mozoljčki pri dojenčku (10.6.2008 22:09:00)

Lahko so od vročine, lahko se čisti koža. Moja je imela nekje do 3m take mozoljčke, ampak ne tako veliko. Če te skrbi, jo za vsak slučaj pelji pokazat.




Peli -> RE: Hudi mozoljčki pri dojenčku (10.6.2008 22:36:22)

IZVIRNO SPOROČILO: vesel

Hmm upam,da niso vodene koze!
Jaz bi jo peljala k pediatru pokazat! Vso srečo!


Če je mamica prebolela norice naj bi bil dojenček prve 3 mesece imun - vsaj tako je meni zatrdil pediater.

Najbrž se samo čisti koža, hormončki pa to... baje je to normalno, če ne segajo pikice nižje od prs.
Pri mojem je pomagalo umivanje s hrastovim lubjem.




Marogica -> RE: Hudi mozoljčki pri dojenčku (10.6.2008 23:12:58)

IZVIRNO SPOROČILO: janjček

pri približno enem mesecu se pojavijo mozoljčki. to pomeni, da se koža čisti. lahko jo umivaš s kamilicami, ali pa pustiš pri miru, saj itak sami izginejo.


Tako je. Traja pa nekje 3-4 tedne, da je koža zopet kot dojenčkova ritica[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Sama nisem nič extra mazala, ne umivala, ker tako ali tako ne moreš nič narediti. Pač ne izgleda ravno filmsko. Mine.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Taula -> RE: Hudi mozoljčki pri dojenčku (11.6.2008 9:12:40)

Hvala. Na prsnem košu jih ima le par. Obraz pa je res bogi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Torej do poroke bo že bolje.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




urskas -> RE: Hudi mozoljčki pri dojenčku (11.6.2008 10:27:54)

če se ji izpuščajčki hitro širijo (se pravi,da so vsak dan širše po telesu) bi jo jaz peljala pokazat P.
Morda gre za kakšno bakterijsko vnetje in bo predpisal ustrezno kremic.
(ps. to so naše izkušnje)

LP




BibaMaJa -> RE: Hudi mozoljčki pri dojenčku (11.6.2008 13:22:21)

Naš je bil od rojstva do dveh mesecev kot pubertetnik. Kožo na ličkih je imel čisto trdo. Potem pa je v dveh dneh vse zginilo.




BibaMaJa -> RE: Hudi mozoljčki pri dojenčku (11.6.2008 13:23:41)

Aja, mazala pa sem ga zvečer z Bepantenom plus in kopala v kamilicah.




Paštetka -> RE: Hudi mozoljčki pri dojenčku (11.6.2008 14:23:05)

Taula, ti se nič ne sekiraj. To je čisto normalno, ko se čisti koža.
Moja dva sta jih imela nekje do 3. meseca. Različno je to. Eni imajo več, drugi manj.

LEpo z navadno vodo umij večkrat na dan, sploh zdaj, ko je vroče. Lepo z vatko. Pa nič ne maži. Bolj boš mazala, bolj boš zalimala kožo skupaj in težje bo delala koža. Koža mora dihati, delati. In to zdaj dela, in zato so se pojavili mozoljčki. Če boš pa mazala, jo pa samo zadihtaš. Lahko se pojavijo tudi na lasišču. Naša je imela en na drugem.

Kmalu bo tvoja princes spet lepotička [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . Nič se ne sekiraj in ne rabiš hoditi nič k P.

Vode koze se pa res ločijo od novorojnčkovih mozoljčkov  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




petra05 -> RE: Hudi mozoljčki pri dojenčku (13.6.2008 11:45:51)

naša punčka je imela isto povsod ful mazoljev, je pediatrinja rekla da je to normalno ker se jim koža čisti.Opazila sem krvave nitke v blatu in smo dobili napotnico za pediatrično tam so jo dali na allernovo,čeprav testi niso pokazali nič in je imela takoj drug dan ful boljšo kožo.Nevem moja nečakinja k je isto star k moja tamala je imela tudi ful mazoljev pa je blo čez neki časa ok, je čist odvisno...




babuka -> RE: Hudi mozoljčki pri dojenčku (13.6.2008 13:59:38)

Pozdravljena!Mi smo imeli enak problem.Naša Taja je bila stara dober mesec,ko je dobila te mozoljčke.T udi meni se to ni zdelo normalno in smo obiskali pediatrinjo.Ona je rekla ,da je to normalno,da je videla še slabše primere.Čez kakšne tri dni se je stanje še poslabšalo tako,da se ji je na ličkih vnela kožica imela je živo rdeča lička.Jaz sem jo par dni mazala s kremico SUDOCREM,ki jo kupiš v lekarni in s tem tudi pozdravila kožico.Preberi si navodila!! 
Sporoči ,če bo kaj pomagalo. VELIKO SREČE!!!!!




simin -> RE: Hudi mozoljčki pri dojenčku (13.6.2008 15:18:36)

Mojemu so se pri treh tednih začele pojavljati pikice po obrazu, čez tri dni jih je imel povsog po glavi, ušesih in vsak dan je bilo slabše. Šla sem k P, ker se mi je zdelo malo prehudo za "navadno" čisčenje kože pri novorojenčkih. In je ugotovila da ima dermatitis, v lekarni so mu zmešali kremico z dodatkom cinka za sušenje pikic in po šele slabem mesecu se je kožica malo popravila.
Še vedno ima mal pikic in kakšen mozoljček, ampak je bistveno boljše.
Če želiš biti pomirjena, jo le pelji k P, nič ne stane!





Peli -> RE: Hudi mozoljčki pri dojenčku (13.6.2008 21:30:27)

IZVIRNO SPOROČILO: babuka

Pozdravljena!Mi smo imeli enak problem.Naša Taja je bila stara dober mesec,ko je dobila te mozoljčke.T udi meni se to ni zdelo normalno in smo obiskali pediatrinjo.Ona je rekla ,da je to normalno,da je videla še slabše primere.Čez kakšne tri dni se je stanje še poslabšalo tako,da se ji je na ličkih vnela kožica imela je živo rdeča lička.Jaz sem jo par dni mazala s kremico SUDOCREM,ki jo kupiš v lekarni in s tem tudi pozdravila kožico.Preberi si navodila!! 
Sporoči ,če bo kaj pomagalo. VELIKO SREČE!!!!!


Sudocrem  pa se dobi v paketu v porodnišnici, tako da ga imaš gotovo doma [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image].




Zofy -> RE: Hudi mozoljčki pri dojenčku (13.6.2008 22:48:48)

Tudi naša je imela tako hude mozolje, da je bila kot zelo huda oblika aknavosti. Pa me je kolegica potolažila, da je to normalno, da je mela tudi njena, mož in mama pa sta paničarila, da je to alergija, da kaj sem jedla, da to že ni čiščenje, ko tako grdo zgleda[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].
No, mela jih je tudi po dekolteju... Sprva sem mazala z bepanthenom, ampak je bilo samo še huje, ko je bila koža mastna namesto, da bi dihala. Sem hodila na doooolge sprehode in koža se je popravljala. Popravila se je v kakih 3 tednih.





Stran: [1]