malania -> RE: Podiplomski študij-pravna fakulteta (15.6.2008 19:42:42)
|
IZVIRNO SPOROČILO: tititi A da bolonski tudi redni obstaja?!? Sem vedla za redni magisterij samo ta, ki ga ima "Prasnikar". Ja sej jaz ne rabim da je zastonj, mi je pa malo bedno, da so prejšnje generacije dale 2x po bivših 120.000 sit za cel magistrski program jaz moram pa za to dait 2x2600 eur... Ne vem kako bodo izenačli oba magisterija, ker to ni mogoče. Glej za strokovni magisterij moraš naredit cca 10+ izpitov za bolonjski magisterij jih moras pa narest 5 (ce si uni. dipl. ekonomist). Tako da, kolkor imam jaz informacije, se dela na temu, da bosta bolonjski magister in uni. dipl. ekonomist enaka (ko sem se jaz lani vpisvala je bilo rečeno da bosta to dve različni stopnji, ker valda nisem budala, da bom dala 2.600 eur in osala pr istem kar sem,... ). Hvala pa za informacijo, da bo mogoče še drugo leto mmagisterski...no sej meni se zdi da že dve leti zapored govorijo da letos je pa res zadnič... Ja, pa če pogledaš predmetnik bolonjskega pa znanstvenega mag. (vsaj kolikor sem gledala za eno smer), so predmeti na znanstvenem za moje pojme bolj težki (gledala sem zame) imaš finance, mikro, računovodstvo, medtem ko teh predmetov na bolonjski (isti smeri) sploh nimaš. Iz tega vidika, je za moje pojme izenačenje znanstvenih in bolonjskih nepravično do tistih, ki so se ''zezali'' z vsemi temi predmeti, medtem ko so imeli ostali bolj ''luftarske predmete''. Vsekakor bomo videli kako bo in kaj se bodo spet izmislili...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Uspešen študij ti želim!
|
|
|
|