|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
23.7.2008 13:56:30   
MATEJKA_
dan...
joj, ta dež mi pa gre že prav na živce...

cebrca - ČESTITKE!!!!!!!!!

sem se ravno vrnila s pregleda. sem svojo dr. prosla, da mi je naredila tudi streptokok test user posted image . zaenkrat vse ok, čezt 1h pa moram še poklicat, da me naročijo za CTG. ni pa me naročila več na noben pregled, tako da bo počasi treba v akcijo user posted image . moj user posted image  začne naslednji teden z dopustom, tako da se akcija zaradi mene lahko od tega petka dalje začne user posted image user posted image user posted image .

za seznam: +16,5 kg user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bella02)
Neposredna povezava do sporočila: 3626
23.7.2008 13:57:40   
kaja02
dan čveke!!!

najprej:

ceberca- user posted image user posted image  za sinčka

anaya- vse naj naj, malo z zamudo, ampak bolje pozno kot nikoli

sem mela danes pregled, sem še zaprta kot srednjeveška trnjava,MV je stanjšan, plodovnice je še dovolj, teža 3000g, zredila se nisem user posted image , ctg bom baje imela, ko bom prekoračila PDP user posted image , naslednji pregled 6.8., če bom še v paketu, gre namreč moja G na dopust in mi je sestra najprej dala datum 11.8, mislim takrat bom že zdavnaj doma z user posted image , mi je pa rekla G da po njenem lahko začnem računat, da bom rodila drugi teden, iz njenjih ust v božja ušesa, ker mam že dost

celjanke- a katera pozna dr. Pavličevič, ona bo namreč nadomeščala mojo G in imam naslednjič ( če sploh bo naslednjič) pregled pri njej

(odgovor članu bella02)
Neposredna povezava do sporočila: 3627
23.7.2008 13:59:17   
Tamy30
Heja punce, pa se mojga busija prilepim, bo treba na link kliknit, vec se nisem pogruntala

http://shrani.si/f/1w/3Z/zH5btV4/nosecka.jpg

(odgovor članu bella02)
Neposredna povezava do sporočila: 3628
23.7.2008 14:00:25   
kaja02
aja, kaj že pomaga da pospešiš porod?? razen user posted image , ki ne pride v poštev, mojuser posted image  ni za to user posted image ,

(odgovor članu kaja02)
Neposredna povezava do sporočila: 3629
23.7.2008 14:02:39   
K_a_t_j_a
ceberca ČESTITTAM!!!  user posted image user posted image user posted image user posted image
kaja02
dr. Pavičevič je super G! Je bila moja sobna zdravnica, ko sem bila v P. Zelo prijazna in razumevajoča. Ima svetle lase, večkrat spete v čop in je srednjih let.
Vse imate zelo lepe bušije!!!

< Sporočilo je popravil K_a_t_j_a -- 23.7.2008 14:04:17 >

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu kaja02)
Neposredna povezava do sporočila: 3630
23.7.2008 14:03:23   
kaja02
sem smotana, hotela sem še vprašat, kaj v materinski knjižici pomenijo oznake S/F (  razdalja simfiza/fondus) sej mislim, da je blo to že objavljen, pa ne najdem, hvala za pomoč

(odgovor članu kaja02)
Neposredna povezava do sporočila: 3631
23.7.2008 14:03:36   
anita goitan
Tamy30user posted image   ma ful lep buši, kašen obseg maš?

(odgovor članu kaja02)
Neposredna povezava do sporočila: 3632
23.7.2008 14:07:26   
kaja02
hvala Katja, če izveš kaj dobrega o G, greš lažje tja, sploh jaz, ko sem tako navajena na svojo G, da sem se kar z njo vred preselila, ko je ona odšla iz bolnišnice user posted image

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 3633
23.7.2008 14:13:12   
Maja T.
Anaya saj res ti si spraševala za porod user posted image .

v ponedeljek sem bila full aktivna, zato je ena možnost tudi ta, da sem potem v torek rodila. Bila sem na odvzemu krivi za 3. rundo toxe in krvno sliko, pa šla sem do DM-a, pa v lekarno, pa do G., pa na sprehod... skratka plazila sem iz avta ven in noter, cel dopoldan. Zvečer sem bila zelo utrujena, trebuh mi je trdel, samo se mi ni zdelo nič čudnega, ker sem bila tega trdenja že navajena, spila sem Magnesol in je pomagalo.

No ob 2.00 zjutraj pa se je iz nič začela bolečina v križu takoj na 5 min. Ni bolelo, tako ko blagi menstrualni krč. Ko se je četrtič to ponovilo, sem začela postajat bolj pozorna, ker tega do zdaj nisem imela. Zbudila sem user posted image in mu povem, kaj dogaja. Potem sva razglabljala ali greva noter ali ne? Ko je to trajalo približno 2 uri sem rekla, da si grem za ziher prati glavo in pobriti noge user posted image , če bom slučajno hospitalizirana (jaz sem bila vsekakor prepričana, da to ja ne more biti začetek poroda, ker sem se z mojo pupo lepo zmenila, da se vidiva avgusta user posted image ).

Vmes sem še dala prati stroj perila, naredila sem si sendvič in Čokolino, šla na RR in vam sporočila kako in kaj je z mano. Potem je počasi moj prilezel iz postelje, da je obesil perilo, jaz sem si vmes pripravila paket za v P., za Zaro sem ga že imela pripravljenega, no in potem sva cca ob 7.00 šla v P., vmes sem celi čas imela na 5 min te blage popadke. Vse je šlo tako brez panike, ker sem bila 100%, da jaz ja ne bom predčasno rodila user posted image .

No potem prideva noter, me sestra pogleda in reče, da sem že odprta 1 cm in da je vse doli pripravljeno za porod. Bila sem prepričana, da se je zmotila user posted image user posted image user posted image , ker pač ni zdravnica. Dol padeš, kaj vse sem takrat razmišljala. Lepo me je pobrila, ma imajo to ene super klingice, ker se mi do danes ni naredil niti en mozoljček user posted image .   Mojega oblečejo v pinki haljo user posted image in greva v porodno. Vmes slišiva eno, ki je tako kričala, da joj user posted image , mi je bilo kar žal, da sem to slišala.

Priključijo me na CTG, ki res riše rahle popadke, jaz še kar verjamem, da ne bom rodila in potem se popadki umirijo, sem cela happy, da sem imela prav. Pride še zdravnica in reče, da me bodo premestili na oddelek user posted image . Vmes se slišiva še z Gajko po mobiju... Z user posted image  se celi ta čas full hecava, jaz sedim na stolu, hodim okoli, grem večkrat na WC...

Za sigurno me še zdravnica enkrat pogleda, preden grem na oddelek in za čudo sem bila odprta že 3 cm, ups user posted image .

In potem se zdravnica odloči, da bom kar rodila, ker so mi vmes še enkrat vzeli kri (ker krvnih rezultatov od ponedeljka še ni bilo v računalniku). Krvna slika je pokazala, da imam zvišane vnetne faktorje in močno povečane levkocite user posted image . Takoj sem dobila antibiotike, s tem se je tudi Zaro zaščitilo v bušiju...

Nato pride cela ekipa, kar nekaj ljudi (so mi rekli, da se naj ne ustrašim, ker jih bo malo več, zaradi tega ker sem v 35 t.). Predrli so mi mehur, čisto nič ne boli, samo toploto čutiš in potem se je začelo...

ZARA - 08.07.2008

Nemogoče pomeni le, da vam bo vzelo nekaj več časa, kot ste načrtovali

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 3634
23.7.2008 14:17:52   
Maja T.
Takoj popadki na 3 min, ki so bili kar močni, samo se z dihanjem in s pomočjo partnerja se da lepo prestati, to je trajalo cca 1 uro, potem so se pa začelo tisti res boleči. Take izkušnje v življenju še nisem imela in je res individualna izkušnja. Predihala sem (kot kuža)  3 močne popadke. HB, da je vmes med enim in drugim popadkom pavza, ker takrat te čisto nič ne boli in bi lahko šel celo na ples user posted image , ok malo pretiravam user posted image user posted image user posted image .   Po teh treh popadkih pa reče zdravnica, da bom rodila, midva oba pa, kaj žeuser posted image . Aja, dobila sem še proti bolečinsko injekcijo, tako da sem bila cela omotična in sem med enim in drugim popadkom "prespala". Nato se uležem na hrbet (prej sem vse predihavala na boku, ker mi je tako najbolj ustrezalo) in dobim navodila, kako moram potiskat. Skratka primeš se pod koleni, med popadkom vzdigneš glavo, zadržiš dih in potiskaš kot še nikoli v življenju user posted image user posted image user posted image . Možiček mi je bil v neverjetno pomoč. 2x sem tako potisnila in Zara se je rodila user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Vse skupaj je od predrtja in do rojstva je trajalo 1,5 ure user posted image . Bilo je zeloooooo hitro, so rekli, da sem naravni talent za rojevanje in da se sigurno še vidimo 2x user posted image .   Ko je bilo konec, sem samo rekla, a to je bilo to, no to pa res ni tako hudo. Ko slišiš jok svojega otroka user posted image , resnično v trenutku na vse pozabiš. Ni samo fraza, ki jo mamice govorijo, res takoj pozabiš. Sicer tiste, ki imajo kompliciran porod verjetno drugače mislijo, tu je tako hitro šlo, da se niti ne spomnim več bolečine, ki se jo da prestati.   Rodila sem s svojimi popadki in pridelala 1 šiv user posted image , tako da me je bolelo samo 2 dni, je moj zastonj kupil obroč za sedenje user posted image user posted image user posted image .   Punce nič bat, le pogum, ker je to edinstvena in čudovita izkušnja v življenju ženske… user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ZARA - 08.07.2008

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 3635
23.7.2008 14:18:53   
anita goitan
uf maja t sme to v enme zamahu brez dihanja prečitala. Super da se je vse tako lepo odvijalo in v bistvu hitro, bravo!

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 3636
23.7.2008 14:21:57   
anita goitan
Maja T še eno vprašnje: mah to dihanje, a to kar gre, začutiš? Ko potiskaš oz ko si ready za iztis ti pa babica vse lepo razloži?? A to je res da potisneš kot da greš hkrati lulat in kakat?

Neposredna povezava do sporočila: 3637
23.7.2008 14:25:02   
kaja02
maja t, lepa zgodba in lepo se cartajte s svojo lepotičko
kot, da si opisala moj prvi porod, sam da je pri men minal v eni uri

Neposredna povezava do sporočila: 3638
23.7.2008 14:26:45   
dojenč
matejchi-hvala za nasvet glede predstavljanja, ampakmene bolj skrbi ž /Č ampak saj bo
mAJA_T-LEPO SI TO NAPISALA

življenje mi je polepšala hčerka žana 4.8.08.

Neposredna povezava do sporočila: 3639
23.7.2008 14:30:46   
bambi14
oj MajaT. jaz si tudi želim tako rodit,.tako si vse lepo opisala, da lahko kr grem....pa tvoj tim si bom sposodla, ker praviš, da so vsi bli 1a.

(odgovor članu dojenč)
Neposredna povezava do sporočila: 3640
23.7.2008 14:39:08   
anaya
no Maja T. : hvala za izčrpno poročilo, zdaj sem še bplj sigurna da ne bom prepoznala popadkovuser posted image user posted image user posted image . Sem se do zdaj zanašala na "menstrualne krče"... če ne prej bom šla v P ko bo res hudo bolelo.... ker pomoje to ne bojo samo prebavne motnje.... tisto o pospešitvi poroda, kar je spraševala Kaja pa mene tut zanima, pa ne da moj noče met "kvalitetnega časa", odkrito povedano meni ni do tega, me brez tega da kdo dreza vame vse boli pa zateguje....

(odgovor članu kaja02)
Neposredna povezava do sporočila: 3641
23.7.2008 14:47:24   
Višnja
CESTITKE CEBRCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dar10.....zdravniki pravijo da obrat ne škodi otročku in ga ne boli amapk moje prepričanje vseeono ostaja, da mu verjetno ni prijetno - en razlog že je, da se je tako postavil...boooo mogoče se motim amapak to je moje mišljenje. Ti pa jutri kar vprašaj tvojega gine za možnost carskega.

Nasmeh mojih dveh princev je nekaj najlepšega na svetu!!!!!!

(odgovor članu anaya)
Neposredna povezava do sporočila: 3642
23.7.2008 15:08:25   
Maja T.
Vidim, da je Cebrca rodila, kako lepo, čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image , lepo se cartajte...

Bambi ja bil je 1a tim, doli v porodni sobi, babica Zdenka je bila pravi angel, gori na oddelku, ko sva bili z Zaro pa tudi nimam kaj slabega za reči. Sploh sestra Mateja-Korošica in sestra Ester, svaka čast user posted image user posted image user posted image user posted image ..., same pohvale.

Anita G. ja telo samo zahteva, da dihaš, ker enostavno drugače ne moreš, ko se vse skupaj krči. Glede potiskanja, pa točno tako, kot da greš na blato. Ti tudi rečejo, da potisni tako, kot da greš na veliko potrebo.

Pa treba jih je poslušat, ker vejo kaj delajo, jaz sem ekipi zelo zaupala in točno tako kot so rekli, naj v tistem trenutku delam, sem, in se je izkazalo za najboljše user posted image .

Anaya brez skrbi, da boš prepoznala popadke, tudi če bodo na začetku blagi, ker ko bo šlo zares, se stopnjujejo in potekajo v intervalih, ne moreš faliti user posted image user posted image user posted image ...

ZARA - 08.07.2008

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 3643
23.7.2008 15:17:24   
naty13
Maja T. res čudovita porodna zgodba. Sem se tako oživela in kar podoživljala porod. user posted image user posted image user posted image user posted image  

Anaya user posted image user posted image user posted image  za rojstni dan. Darilce pa dobiš mal z zamudo. user posted image

Bella pri vas bo pa kmal akcija. Zdej pa vse pripravit, kar še nimate. user posted image

Jaz sem bila pa zdej pri Tejki na user posted image . Sva čvekali 100 na uro, čas je pa tudi tekel.

pa pa

(odgovor članu Višnja)
Neposredna povezava do sporočila: 3644
23.7.2008 15:22:25   
Maja T.
Anaya vse naj, naj za rojstni dan user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...

ZARA - 08.07.2008

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 3645
23.7.2008 15:31:17   
meeryana
Zdravo punce user posted image ...

Prave klepetulje avgustovke :). user posted image Malo da se vam javim...še ena avgustovka, ki že komaj čaka. Pripravljeno še ravno nimamo vse, nekaj malenkosti še, pa bo. Ve pa vidim, da ste kar pridne :).

Malo prej sem si ogledala Sayurine slikice in prebrala izlkušnjo Maje T....uh, ko bi vse bilo tako fajn....malo me te dni stiska kako bo vse skupaj, pa če bo vse o.k....mah verjetno smo vse na istem :)

Lep deževen dan še naprej....mi2 grem zvečer na večerjo k sestrični in sedaj pečem pecivo (prvič v čisto novi pečici user posted image ), uživajte, jaz pa se tudi še kaj javim....

Muser posted image

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 3646
23.7.2008 15:35:26   
anita goitan
meeryana čau! jah res smo grozne, nas že mal razganja od vsega, pričakovanj, ene od pomankanj, mal od dolgočasja,..user posted image user posted image ,
lepo se imej na večerji, mnjami, pa do kamnika diši po pecivu, uf si mi lušte nrdila že 3 dni nisem nič peklauser posted image user posted image

(odgovor članu meeryana)
Neposredna povezava do sporočila: 3647
23.7.2008 15:40:18   
sandra123
Anita, ti še jaz malo luštov naredimuser posted image user posted image user posted image user posted image ...me je piknilo, da pecivo naredim in sicer bolj biskvitno pecivo z višnjami user posted image ...mi je moja Tinka spretno pomagala pri pripravi, zdaj se pa že peče user posted image

Lp, Sandra

Neposredna povezava do sporočila: 3648
23.7.2008 15:45:43   
anita goitan
super sandrauser posted image mi2 obožujeva višnje, in ti povem enostaven recept za kvazi tiramisu, sam boljši: une bebi piškote namočiš mal v sok od višenj, zmiksaš sladko smetano, daš eno skuto (500g) mal sladkorja in višnje po filingu, vse lepo zmešaš in gor po piškotih daš, na to pa v skrinjo, noro dobro, kot ena sladoledna torta!

(odgovor članu sandra123)
Neposredna povezava do sporočila: 3649
23.7.2008 15:46:57   
meeryana
Ok....Anita.....lušte od mojega peciva več ne obstajajo, vsaj za mene ne....:(...jaoooo....delala sem skutino pecivo in dala pečt kot prej vedno, ampak ne vem kaj je zdaj s to pečico, da tak hitro peče al kaj? Prej sem vedno dala v hladno pečico in se je peklo eno uro.....hahhaa zdaj pa je blo po pol ure črno....sem zdaj ven vzela, grem gledat, če se da kaj rešit....KAK SEM JEZNA! user posted image user posted image Ta je ventilatorska ampak nisem vklopla ventilatorja, ravno zato, ker nimam občutka...torej bi moralo bit kot navadna pečica zdaj to ...al kak? Grrrrrrr.....zdaj bom pa morala na večerjo neki sladoled nest.....iz Hofera hahahhahahaha user posted image

(odgovor članu sandra123)
Neposredna povezava do sporočila: 3650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?