Maja T.
|
Anaya saj res ti si spraševala za porod . v ponedeljek sem bila full aktivna, zato je ena možnost tudi ta, da sem potem v torek rodila. Bila sem na odvzemu krivi za 3. rundo toxe in krvno sliko, pa šla sem do DM-a, pa v lekarno, pa do G., pa na sprehod... skratka plazila sem iz avta ven in noter, cel dopoldan. Zvečer sem bila zelo utrujena, trebuh mi je trdel, samo se mi ni zdelo nič čudnega, ker sem bila tega trdenja že navajena, spila sem Magnesol in je pomagalo. No ob 2.00 zjutraj pa se je iz nič začela bolečina v križu takoj na 5 min. Ni bolelo, tako ko blagi menstrualni krč. Ko se je četrtič to ponovilo, sem začela postajat bolj pozorna, ker tega do zdaj nisem imela. Zbudila sem in mu povem, kaj dogaja. Potem sva razglabljala ali greva noter ali ne? Ko je to trajalo približno 2 uri sem rekla, da si grem za ziher prati glavo in pobriti noge , če bom slučajno hospitalizirana (jaz sem bila vsekakor prepričana, da to ja ne more biti začetek poroda, ker sem se z mojo pupo lepo zmenila, da se vidiva avgusta ). Vmes sem še dala prati stroj perila, naredila sem si sendvič in Čokolino, šla na RR in vam sporočila kako in kaj je z mano. Potem je počasi moj prilezel iz postelje, da je obesil perilo, jaz sem si vmes pripravila paket za v P., za Zaro sem ga že imela pripravljenega, no in potem sva cca ob 7.00 šla v P., vmes sem celi čas imela na 5 min te blage popadke. Vse je šlo tako brez panike, ker sem bila 100%, da jaz ja ne bom predčasno rodila . No potem prideva noter, me sestra pogleda in reče, da sem že odprta 1 cm in da je vse doli pripravljeno za porod. Bila sem prepričana, da se je zmotila , ker pač ni zdravnica. Dol padeš, kaj vse sem takrat razmišljala. Lepo me je pobrila, ma imajo to ene super klingice, ker se mi do danes ni naredil niti en mozoljček . Mojega oblečejo v pinki haljo in greva v porodno. Vmes slišiva eno, ki je tako kričala, da joj , mi je bilo kar žal, da sem to slišala. Priključijo me na CTG, ki res riše rahle popadke, jaz še kar verjamem, da ne bom rodila in potem se popadki umirijo, sem cela happy, da sem imela prav. Pride še zdravnica in reče, da me bodo premestili na oddelek . Vmes se slišiva še z Gajko po mobiju... Z se celi ta čas full hecava, jaz sedim na stolu, hodim okoli, grem večkrat na WC... Za sigurno me še zdravnica enkrat pogleda, preden grem na oddelek in za čudo sem bila odprta že 3 cm, ups . In potem se zdravnica odloči, da bom kar rodila, ker so mi vmes še enkrat vzeli kri (ker krvnih rezultatov od ponedeljka še ni bilo v računalniku). Krvna slika je pokazala, da imam zvišane vnetne faktorje in močno povečane levkocite . Takoj sem dobila antibiotike, s tem se je tudi Zaro zaščitilo v bušiju... Nato pride cela ekipa, kar nekaj ljudi (so mi rekli, da se naj ne ustrašim, ker jih bo malo več, zaradi tega ker sem v 35 t.). Predrli so mi mehur, čisto nič ne boli, samo toploto čutiš in potem se je začelo...