Rota virus-cepjlenje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

Nasy -> Rota virus-cepjlenje (9.6.2008 13:13:56)

Prosim za mnenja-cepljenje otroka DA ali NE in zakaj? Dobivam različne informacije, ampak glede na to, da bo otrok šel v vrtec, se bolj nagibam k temu, da bi jo cepili, ker baje zna biti zelo hudo, če zboli?!

ksenija12 -> RE: Rota virus-cepjlenje (9.6.2008 13:41:37)

Živjo,
če otrok gre v vrtec, se splača cepit, saj se s cepljenjem izogneš, da bi rota virus nastopil v hudi obliki zaradi katere bi moral v bolnišnico, pravzaprav le redko zboli, če je cepljen.
Mnenja so deljena - v splošnem pa je tako - vsi, katerih otroci so kadarkoli preboleli rotavirus, bodo svetovali cepljenje, saj vedo,da izkušnja rota virusa ni enostavna pri majhnih otrocih.
Večinoma pa bodo tisti, ki ga niso nikoli imeli, odsvetovali, ker se jim bo zdelo ali predrago (140 eur) ali kaj jaz vem kaj.
Mi smo cepili našega 5 mesečnika. Žal nam je edino, da starejšega pred dvema letoma nismo.
Ampak ni v vrtcu in ga na srečo še ni staknil.
Lp

gaya24 -> RE: Rota virus-cepjlenje (9.6.2008 13:56:33)

Mi ga bomo cepli čez 1 mesec, ko bo star 3 mesece. Najbolj se splača cepit dojenčke, ker je lahko kr hudo pri njih, ker so še tako majhni. Itak pa cepivo drži le 6 mesecev. 

muki1 -> RE: Rota virus-cepjlenje (9.6.2008 14:02:24)

IZVIRNO SPOROČILO: gaya24

Mi ga bomo cepli čez 1 mesec, ko bo star 3 mesece. Najbolj se splača cepit dojenčke, ker je lahko kr hudo pri njih, ker so še tako majhni. Itak pa cepivo drži le 6 mesecev. 

A si prepričana? Ker meni se zdi, da mora biti otrok star 6 mesecev, pa drži nekje do treh let [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Jaz sem našo mlajšo dala cepit, ker je starejša dvakrat hudo zbolela in obakrat pristala v bolnici na infuziji, pa še veliko stvari je potegnilo za sabo. Obakrat ji je zelo oslabel imunski sistem in je po tem pokasirala vrsto viroznih obolenj. Nekaj časa kar nismo mogli iz raznih viroz, tako da sem mlajši skušala to prihraniti.

ksenija12 -> RE: Rota virus-cepjlenje (9.6.2008 14:04:36)

otrok mora biti cepljen najpozneje do 6. meseca in sicer cepivo dobi 2krat - skozi usta ga popije
drži do 3 let

Alfabeta -> RE: Rota virus-cepjlenje (9.6.2008 21:12:58)

IZVIRNO SPOROČILO: ksenija12

otrok mora biti cepljen najpozneje do 6. meseca in sicer cepivo dobi 2krat - skozi usta ga popije
drži do 3 let

Tako je! Naša je cepljena, za prvega pa mi je žal, da se pred 4 leti še ni dalo, ker ga je prebolel in ne bi o posledicah, ki jih ima še danes, po 3,5 letih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Stran: [1]