spust mod v modnik (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

higuys -> spust mod v modnik (9.6.2008 9:39:54)

Če morda katera ve kdaj naj bi se moda spustila v modnik. Naš pri 2,5 letih ima še moda nekje vmes, ne v trebušni votlini ne v modih.
Pediatrinja je enkrat omenila kot, "ima malo kilo" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], ni nič hudega.
Ima od katere otrok takšno stanje, kako ste rešili?

_clea_ -> RE: spust mod v modnik (11.6.2008 11:10:04)

Sicer točno ne vem do kdaj naj bi se čisto spustila..ampak po 1 letunaj bi se začela spuščat..naš bo ta mesec star 2-leti pa jih ima še kar zelo visoko (tko je rekla zdravnica) in sva v jeseni naročena k urologu na pregled. Od kolegice sin je bil že pri 1,5 letu prvič operiran zaradi tega vendar se mu je isto stanje ponovilo tako da bo mogel še na en poseg. Imam pa prijatelja,ki zaradi nespuščenih mod ni nikoli oz. ne bo nikoli mogel imeti otrok-nima semenčic.
Upam, da sem vsaj malo pomagala...

SNAKE23 -> RE: spust mod v modnik (16.6.2008 17:15:01)

nevem!
meni je predavatelj na ustnem izpitu iz pediatrije rekel takole:
on:kdaj je potreben poseg, pri fantkih, pri katerih se moda iz trebušne votline niso spustila v obmodnik?
jaz:? mislim da najkasneje do 3. leta starosti,...
on:imate fanta
jaz:ja
on:imate namen imeti otroke?
jaz:ja
on:upajte, da sta vaša tašča in pediater, ki je imel vašega fanta v obravnavi, v kolikor je imel ta problem ukrepal pred 3. letom
jaz :zakaj?
on: ker če je slučajno čakal toliko časa, vaš fant nebo mogel imeti otrok,...
on:ta poseg se opravi najkasneje do 1,5 leta starosti...majbolje do 9. meseca starosti,...?

sam tolk,.....

moj fant tega problema sicer ni imel,in imava doma že eno zlato punčko,...

srečno

higuys -> RE: spust mod v modnik (17.6.2008 11:07:31)

hvala za odgovore, sicer pa kot sem jih napisala nima jih v trebušni votlini ampak nekje na pol...
Pediatrinja pravi, da ni frke.

Lenny -> RE: spust mod v modnik (17.6.2008 11:30:43)

Najin 5,5 letnik bo drug teden operiran. Čakali so namenoma, na levi strani se je zadeva uredila sama, na desni pa bo potrebna operacija. Po razlagi otroškega urologa je potrebno stvar urediti pred puberteto, šele takrat lahko ima posledice za kasnejšo plodnost. Upam, da bo vse O.K.

orhideja75 -> RE: spust mod v modnik (17.6.2008 12:01:39)

baje je tudi odvisno, al so skoz gor, ali se tudi kdaj spustijo dol. ker eni imajo prehodna jajčka. je pa to treba urediti čimprej ja. najbolje pred puberteto.

Stran: [1]