Kaj pomaga? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

rumena -> Kaj pomaga? (8.6.2008 14:41:55)

Naša 5,5 mesečna pikica ima lišaje po obrazu. Na kaj je alergična še nismo ugotovili. Ko ne uporabljamo steroidne kreme se ji že drugi dan pojavijo živo rdeči lišaji iz katerih teče ven. Uporabljamo tudi A dermo, ki pa ne pomaga preveč. Smo zopet naročeni na testiranje, vendar je šele čez 3 tedne, njena lička pa so vsa v ranah.

Kaj priporočate?
Ali je naravna kozmetika priporočljiva za atopično kožo? Lp

Tisana -> RE: Kaj pomaga? (8.6.2008 15:27:22)

Mi sicer nimamo takšnih težav, ampak moram reči, da mi našo frajlo (tudi 5,5 m) po obrazu mažemo izključno z Bepantenom. Tega izredno dobro prenaša in do sedaj je bil učinkovit, ko je imela kakršne koli izpuščaje ali pa suho kožo pozimi. Moram reči, da je meni kar malo čudno, kaj vse slišim, da nekateri uporabljajo za nego občutljive dojenčkove kože (seveda s tem ne mislim mazil, ki so zdravila). Bepanten mazilo se dobi v lekarnah.  

izabella1 -> RE: Kaj pomaga? (8.6.2008 23:11:21)

Naravna kozmetika za otročke z AD ni priporočljiva, saj vsebuje veliko agresivnih sestavin in so parfumirane.
Tudi jaz bi ti priporočila Bepanthen do naslednjega testiranja/pregleda pri zdravniku. Pa kar malo pojamrej, da ti zrihtajo punčko!

rumena -> RE: Kaj pomaga? (10.6.2008 13:26:51)

Toliko vas ima otročke z alergijami, pa ni nobene, ki bi imela podobne znake[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]?

mehurčica -> RE: Kaj pomaga? (10.6.2008 22:08:41)

Naši je pomagala kremica Melem in od Avene - imam testerčke(Trixera in Cold cream).

mehurčica -> RE: Kaj pomaga? (10.6.2008 22:11:32)

Aja, sem ti še pozabila napisat: odkar ne perem več z mehčalcem in pralnim praškom, ampak samo z gelom, je dosti boljše. Pa tudi z milom je ne umivaj. Jaz ji edino ritko občasno z milom umijem, če je fejst pokakana.

Tisana -> RE: Kaj pomaga? (10.6.2008 22:14:51)

Mi tudi naše nikoli ne umivamo z milom. Prav tako ne uporabljamo mehčalca. Sicer pa, če si lahko privoščite, peljite vašo punčko na bioresonanco - vsaj na testiranje, ker je še občutljivejše od krvnih testov na alergijo.

rumena -> RE: Kaj pomaga? (11.6.2008 14:16:57)

Namesto steroidne kreme sem jo nekajkrat namazala z Bepanthen plus, saj je imela lička že čisto gnojna in krvava od praskanja. Zaenkrat pomaga.

vaney -> RE: Kaj pomaga? (11.6.2008 20:29:28)

Naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je star slabih 5mesecev in ima tudi po enem licu en velik flek s hrapavo kožo, ki ga srbi. Mažem ga z mazilom, ki ga je dala zmešat pediatrinja. En dan je boljše, drug dan je slabše, drugače pa ne uporabljamo mehčalca inpraška (samo gel), ne uporabljam mila in oblačim samo 100% bombaž. Naslednji teden imava pregled in bom zahtevala napotnico za alergologa, ker se slabša.

Stran: [1]