Dlesni (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Tiamo -> Dlesni (21.2.2005 13:16:41)

Je imela oz. ima katera probleme s krvavečimi dlesni?

Jaz imam s tem probleme od 10 t, bila sem pri zobarju, kateri mi je dvakrat spucal zobni kamen, uporabljala sem 14 dni ustno vodo proti krvavečim dlesnim in malo je pomagalo.

Ima slučajna katera kakšen domači recept proti krvavečim dlesnim?

Lp Tia74 16t

natalijak -> Dlesni (21.2.2005 13:39:13)

Pozdravček, tudi sama imam velike probleme z dlesni, sicer že skoz, odkar imam stalene zobe, sedaj v nosečnosti pa je še slabše:((. V zeliščni lekarni sem kupila ene kaplice z zelišči (žavbej, plahtica, kamilice inp.) in si izpiram. Pomaga pa mi predvsem prava zobna pasta, ki mora bit iz zelišč. Pa seveda na prehrano glej, ko imaš vnetje se izogibaj trdi hrani.
nata 9t

puri -> Dlesni (21.2.2005 13:40:53)

Meni so dlesni vedno krvavele, ko sem si umivala zobe! To je čist normalno v nosečnosti!
Recepta proti tem pa ne poznam!

lp

Luni -> Dlesni (21.2.2005 13:41:37)

Zobna pasta Sensodyne in žajbelj! ;)

:muca:

Luni -> Dlesni (21.2.2005 14:03:12)

Ja, točno, in Paradontax, samo navadit se moraš na njega. ;)

:muca:

Zala01 -> Dlesni (21.2.2005 16:51:25)

Živijo!
V nosečnosti se zaradi spremenjene količine in ravnovesja hormonov v telesu spremeni tudi stanje v ustih.Res je,da so dlesni še najbolj občutljive na to,se jih pa z rednim ščetkanjem in nitkanjem lahko vzdržuje v zdravem stanju.Tia74, jaz ti predlagam čim mehkejšo zobno krtačko (dobra je recimo od Curaproxa trdote supersoft),pa obvnezno krtačenje vsaj 2 krat na dan,zobno nitko vsak večer,pa boš v 1 tednu sama opazila razliko.Prve tri dni ti bo fejst krvavelo,pol pa nič več.Jaz sem v 19.tednu, pa si dlesen lepo vzdržujem s tem ,kar sem ti napisala.
Nikakor NE velja več-vsaka nosečnost te stane en zob.To je lari fari.
Lp janja77

Tiamo -> Dlesni (21.2.2005 17:12:03)

Hvala za odgovore,

verjetno se zobna pasta in krtačka Curaproxa dobita samo v lekarni?

Kety -> Dlesni (21.2.2005 18:36:11)

Tia74, ce bos ravno v lekarni ti za krvavece dlesni priporocam zobno pasto PAROGENCYL za krvavece dlesni. Ful super pasta, saj sem imela tudi jaz tezave s tem! Sicer je malce drazja, tam nekje 1.300,00 ampak je za dolgo, ker jo das ful malo!!

Meni je fuuul pomagala!

Lp Kety

Zala01 -> Dlesni (21.2.2005 18:42:43)

Ja, Curaprox izdelke dobiš v lekarni in Mullerju,samo poglej da bo krtačka res supersoft.
Čau

Anonimen -> Dlesni (21.2.2005 19:12:59)

Meni je vedno, tudi v nosečnosti, pomagal Paragin. Je ustna vodica, ki jo kupiš v lekarni, obupnega okusa, ker je na bazi pelina.
V bistvu naj bi se ga nakapalo na ščetko in z njim masiralo dlesni, jaz si ga pa pri hujših vnetjih direkt na vnetje nakapam in tako pustim vso noč, čez nekaj dni izgine.

Stran: [1]