Uhajanje urina-pomoč! (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Nika27 -> Uhajanje urina-pomoč! (21.2.2005 11:49:20)

Sem v 39.tednu nosečnosti. Do zdaj nisem imela problemov z uhajanjem urina, pred parimi dnevi pa se je začelo. Čez dan je kar v redu, ponoči pa se vsake toliko zbudim s čisto mokrimi vložki :(
Delam Keglove vaje. Zanima me, kako ste se ve spopadale s to nadlogo? Katere vložke uporabiti, ker VIR 80 ne zadržijo dovolj?
Prosim za nasvete!!!

Anonimen -> Uhajanje urina-pomoč! (21.2.2005 11:50:05)

Da ni mogoče to plodovnica?

total -> Uhajanje urina-pomoč! (21.2.2005 11:53:29)

Ja, prav imaš Splišni,

Lp:sloncek:

darjatimci -> Uhajanje urina-pomoč! (21.2.2005 12:04:30)

Se pridružujem predhodnicama,če nimaš v kratkem ginekologa,kar hitro do zdravnika,srečno.

Nika27 -> Uhajanje urina-pomoč! (21.2.2005 17:07:41)

Ne, ziher ni, sem zagnala paniko in šla ob enih ponoči kar v porodnišnico. Babica je rekla, da nisem še nič odprta pa da je vse suho in da je ziher urin.
Kako se spopasti s to nadlogo?

Anonimen -> Uhajanje urina-pomoč! (22.2.2005 8:45:52)

Ne bi te strašila...tudi moji hčeri se je to dogajalo,so ji tudi trdili,da ni plodovnica,ker je še zaprta,na koncu se je izkazalo,da je bila le plodovnica,tik pred porodom so na ultrazvoku ugotovili,da je mali skor že na suhem:(
Ja kdaj ste pa plodovnico zgubljala?:ups::ups::ups::ups:
Ni pa rečeno,da je tudi pri tebi enako.Poskusi z Kegljevimi vajami.Ko greš lulat telovadi z mehurjem tako,da ne spustiš takoj urina ampak po curkih in stiskaj mehur.Spusti zadrži spusti.......
To nej delajo tudi tiste ki so že po porodu.

bobek05 -> Uhajanje urina-pomoč! (22.2.2005 9:17:14)

Na aerobiko za nosečnico, kamor hodim 1x tedensko je tudi ena med. sestra ali celo zdravnica (tega se zdaj točno ne spomnim). Rekla je, da naj nosečnice ne bi vadile Keglovih vaj ko urinirajo - spusti/zadrži/spusti (urin). Na takšen način naj bi nosečnica samo preverila, katere mišice mora stiskati. Baje je takšno početje nevarno, ker ti nekaj urina lahko odide nazaj gor in imaš potem nekakšno zastrupitev. Če je to res ne vem, ampak ziher je ziher. Tudi moja mama je bila malo presenečena, ko sem ji to omenila, ker so njih še tudi učili po tej "stari" metodi.

Kaj pa jaz vem... Omenjam samo to, kar sem slišala.

Kar pa se tvojega uhajanja urina tiče... Zdaj ti verjetno kaj druga kot dobri vložki, ne bo pomagalo. Če ti ne uhaja ves čas, je verjetno res samo urin... Mogoče bi bilo dobro, da o tem takoj obvestiš svojega G (saj predvidevam, da si takrat ko si oddirjala v bolnico naletela na dežurnega G). Pa vso srečo....

Nika27 -> Uhajanje urina-pomoč! (22.2.2005 10:47:03)

To se mi dogaja samo ponoči, podnevi zelo malo. Plodovnica bi verjetno odtekala cel dan? :zmeden: Ginekologa mam v petek, miško je zelo živ tko da upam da je vse redu...

Stran: [1]