Anonimen -> pomoč pomoč krstni boter (22.2.2005 12:31:03)
|
Ooo Hvala :) Bom poiskusil malo pokomentirat... ** "... s krstom bo otrok postal kristjan: Ok.. en clan vec za kristjane.. ceprav ne po otrokovi volji. Ce ze, bi moral biti krst takrat, ko to sam zacutis. In ce si krscen drugje.. pa postanes islamec, budis, hindujec... in zaradi tega pridevnika je bilo ze velikoooo vojn in pokolov. Dvomim, da bi Bog bil tak egoist, da bi si zelel, da si clovek prilima te pridevnike. Tudi Slovenec, Nemc, American.. je cist nepotreben pridevnik in samo dela zmedo... ***član družine vernih, ki z besedo in dejanjem izpovedujejo svojo vero v troedinega Boga - Očeta in Sina in Svetega Duha;*** Se ti ni zdi cudno, da v tej trojici ni nobene zenske? Kje pa je hcerka? Ali pa vsaj zena? In otrok, ki ga krstijo v nezavednem stanju naj z besedo in dejanjem izpoveduje svojo vero??! Spet.. krst naj bi bil, ko se bo on tako odlocil. Ne starsi.. Vera ja najbolj intimen del cloveka.. in tole je krsenje clovekovih pravic. *** božji otrok: brat Jezusa Kristusa, ki je tudi zanj daroval svoje življenje in mu tako zagotovil posebno Božjo naklonjenost in odprl vrata v srečno večnost; *** Kako lepo bi bilo ,ce bi to bilo res.. Potem je vse kar moras narediti v tem zivljenju samo to da nekako nezavestno prefuras life.. po tistih 10 zapovedih in si vecno v nebesih.. A si predsatvljate kaj je to VECNO??! To ni v bistvu nic drugega kot ZDAJ! Vedno je ZDAJ. Mi pa cakamo na vecnost po smrti.. tam nikje.. nihce ne ve kje.. Nebeso so lahko samo TUKAJ in ZDAJ.. in ce jih ne bo TUKAJ in ZDAJ jih ne bo nikjer.. ker drugace bi ze bili v nebesih. Pa ne mi reci, da recimo indijanec ni bozji otrok.. pa je verjetno veliko bolj napredoval v ezotericnih zadevah kot krscanstvo in veliko vec ve o tem. Veliko EGOja je v tem stavku.. Kar se tice Jezusa.. ima vse moje spostovanje kar ga premorem.. in ni lepo, da izkoriscajo njegovo ime. In ce bi ZDAJ Jezus prisel na Zemljo bi ga Vatikan spet krizal. Ko je prisel je videl kaj se dogaja.. zato je hotel sesuti judizem.. in kaj se je zgodilo? V bistvu nic.. premeten cloveski um je ustavril krscanstvo.. Vse nnjegovo delo je bilo zaman.. Skoraj.. *** očiščen zla: greha, s katerim se človek rodi in ki ga ločuje od njegovega Boga.".... *** bla, bla.. Otrok se rodi veliko bolj cist, kot je tisti zupnik ki ga krsti.. Nic zla ni v njem.. Zlo mu potem mi privzgojimo, ker ne moremo dojeti, da bi se morali mi uciti od otrok.. ne otrok od nas.. Najbolj idiotska pa je ta, da bi clovek bil locen ob Boga.. Ce je to res.. potem vse skupaj nima nobenega smisla. Vse skupaj je ena celota.. in ce samo en clovek ali en :kuza: manjka.. ni vec celote.. *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy
|
|
|
|