Solarij in dojenje!? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Žan Luka -> Solarij in dojenje!? (21.2.2005 11:24:05)

Živijo!
Glede na to, da se bliža poletje in z njim veliko gole kože me zanima, če ima katera izkušnje s solarijem med dojenjem :zmeden2:. Jaz sem bila sicer vsako leto pred morjem vsaj na eni kuri solarija :morje: (razen takrat ko sem bila :nosecka: ), letos pa se malo bojim saj še vedno dojim. Dojim še sicer samo 3 - 4x na dan ampak vseeno nebi rada zgubila mleka.
Če ima katera izkušnje s tem naj odpiše in bom zelo vesela kakršnekoli informacije.
LP:kuza:

kofetek2010 -> Solarij in dojenje!? (21.2.2005 11:25:47)

Jaz sem obiskovala solarij in pri meni ni vplivalo na mleko, dojila sem 16 mesecev in 10 dni, ter prenehala s pomočjo tablet.

lp
jana7

total -> Solarij in dojenje!? (21.2.2005 11:28:46)

Ja mene to tudi zanima,bliža se poletje in upam da to nič ne škodi na dojenje.

Lp:sloncek:

lidia -> Solarij in dojenje!? (21.2.2005 11:48:59)

Saj ne da bi pridigala, samo solarij je ena velika marketinška fora in doza škodljivega žarčenja za kožo.
Nobeni od žarkov niso koristni, samo h gubam prispevajo.

Nobl ljudje niso več rjavi, tak da če hočeš biti šik, se ni treba obremenjevati s solarijem.
No, to je moje mnenje, vsak se pa sam odloči.

Aly -> Solarij in dojenje!? (21.2.2005 11:55:31)

Jaz pa pravim, vse v mejah, pa je vse v redu.... Sama sem npr. imela pred leti na morju vedno probleme s kožo - alergije, ki so mi pokvarile dopust..... odkar pa zadnja leta grem pred glavno sezono parkrat na solarij, je vse OK.

Glede na mnenje strokovnjakinje za dojenje mislim, da ne škodi:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=5704&t=5704&v=f

Lep sneženi dan :rozica:

ronja5 -> Solarij in dojenje!? (21.2.2005 11:55:54)

Se strinjam z Lidio. Kolegica hodi že 10 let, dvakrat letno eno kuro. In je tud videt 10 let starejša. Sama hodim petkrat po 10 minut kakšne tri tedne pred dopustom, preventivno, da me sonce ne ožge preveč.

Žan Luka -> Solarij in dojenje!? (21.2.2005 12:05:39)

Tudi jaz grem v solarij zaradi alergije in ne zato, da bi bila zagorela, ker je pač to moderno. Aly hvala za naslov.
LP in še veliko snežink:sloncek:

Anonimen -> Solarij in dojenje!? (21.2.2005 12:48:42)

JAz sem hodila v solarij secembra (2x tedensko), ko je bil mali star 6 mesecev in sem ga še dojila. Čez prsi sem si pogrnila brisačko. Ni blo nobenega problema z mlekom. Še zdaj dojim.

Petra P. -> Solarij in dojenje!? (21.2.2005 13:15:20)

V solarij hodim redno. Zaradi zdravja - imam zelo problematično kožo. Ampak pač za najmanjši možen čas, na najmanjšo možno jakost. (Vedno pač ni vse v porjavelosti in modi!) In pomaga, mi ni nikoli žal. Tudi sedaj hodim. Nisem opazila, da bi mi kaj škodilo pri dojenju.

lan -> Solarij in dojenje!? (21.2.2005 13:18:45)

Meni je teta,ki ima kozmeticni salon,odsvetovala solarij med nosecnostjo in dojenjem.

Petra P. -> Solarij in dojenje!? (21.2.2005 13:44:01)

Zakaj pa naj bi škodilo med dojenjem? Za nosečnost mi je jasno in nisem šla niti blizu. Ampak kako pa je z dojenjem?

čebelica maja -> Solarij in dojenje!? (21.2.2005 14:29:45)

Tud jaz ne vidim razloga zakaj ne bi šla v solarij. Jaz sem bila lani pred dopustom in takrat tudi polno dojila in ni bilo prav nič narobe, seveda nisem pretiravala. Ena "kura" pred dopustom,mislim da res bolje kot pa da te opeče sonce.
Pa lepo razvajanje!

lidia -> Solarij in dojenje!? (21.2.2005 15:20:41)

obstajajo pa senčniki za na plažo, ki prepuščajo malo žarkov, in pod njimi celo dobiš lepšo in obstojnejšo barvo kot direktno na soncu...

Stran: [1]