Materinstvo-starost in utrujenost (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Abby -> Materinstvo-starost in utrujenost (21.2.2005 15:18:08)

Nosečnost pri 25-ih me neprimerljivo bolj utruja, kot me je tista pri 22-ih. Ne vem, koliko so kriva leta, koliko pa same obveznosti, ki jih zdaj imam, takrat jih pa nisem imela, ampak vseeno naravnost občudujem ženske, ki se za materinstvo odločajo po 30. Sama si ne morem predstavljati, da bi morala čez 5 let še enkrat dajati skozi vse te muke. Čeprav je materinstvo najlepša naloga, kar sem jih kdaj imela, je pa tudi mnogo napornejša, kot vse druge skupaj.




Pi-kica 1 -> Materinstvo-starost in utrujenost (21.2.2005 17:12:48)

Sama sem prvega otroka rodila pri devetnajstih, imela zelo lepo nosečnost, bila polna energije, potem pa me je kar nekam zmanjkalo. Bila sem zelo utrujena, brez energije, pa tudi otrok je bil zelo zahteven in naporen.
Sedaj, pri drugem otroku, imam 37 let, nosečnost je bila zelo naporna, bila sem popolnoma izčrpana in lahko bi spala od jutra do večera, pa še vso noč. Me je bilo zelo strah, kaj bo, ko se bo otrok rodil. Sedaj pa sem kar polna energije, otroka doživljam veliko bolj polno, kot sem prvega. Je pa sinko tudi dosti manj zahteven. Le zvečer me hitro zmanjka.

LP

Pi-kica




tilka -> Materinstvo-starost in utrujenost (21.2.2005 17:55:42)

Tudi meni se zdi sedaj z mojo drugo dosti lepše kot s prvo. Mislim na skrbi in obveznosti in strah in vse tiste začetniške reči. Vse gre lepše, bolj polno. In ni mi žal, da sem se za to odločila pri teh letih (saj jih na koncu še ni tako zelo veliko in tudi staro se ne počutim). Samo zanimalo me je, kako materinstvo doživljate mlajše v primerjavi z mano. V olajšanje pa mi je, če je še kdo izmučen (pa ne v smislu, da naj še sosedu kobila crkne če je že meni) - saj se razumemo, ne?
Hvala za vaše izpovedi. Jutri bo nov dan. Upam, da ne tako zelo zasnežen in svež zrak in sprehod nam bo vsem skupaj vrnil energijo in voljo do življenja. :sloncek:




tilka -> Materinstvo-starost in utrujenost (21.2.2005 17:58:39)

Aja še to, za Splišni. Tudi meni se ne da več plaziti po kolenih in mi je to vsaj malo prihranjeno, ker to počne ta starejša namesto mene. Kot prva "učiteljca" prav uživa. Vsaj nekaj, ne? Držite se punce, stare ali mlade.:metulj:




HuAnita -> Materinstvo-starost in utrujenost (21.2.2005 20:18:04)

se POPOLNOMA podpišem pod Petro P.!!! :((:((:((




Kenny -> Materinstvo-starost in utrujenost (21.2.2005 21:09:51)


Jaz sem imela prvo hčer pri 25, tretjega pa pri 37, pa sem nosečnost v tretje tudi najboljše prenašala, bila sem polna energije, nobenih težav, delala sem čisto do konca. Potem je bilo pa prvih nekaj mesecev mogoče bolj naporno, ampak tudi zato, ker je mali najbolj nespečen od vseh treh in se še pri enem letu nekajkrat na noč zbudi. Drugače pa je starševstvo pri teh letih bolj umirjeno, manj si nesiguren bolj obvladaš stvari. glede igre pa zaenkrat tudi še ni težav (v smislu puzanja ha,ha)!





Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]