Dojenje-kdaj nehate? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

HuAnita -> Dojenje-kdaj nehate? (21.2.2005 10:56:48)

No, vem da bi mi po skoraj 5m moralo o dojenju biti že vse jasno, pa vendar: kdaj nehae dojiti vaše:duda:?
Ker moja prinčipesa se sama odklopi, me debelo pogleda, se mi nasmeji, pa že grabi proti dojki. Pa jo spet pristavim, ponavadi na drugo dojko (če je prva prazna). Potem pa dve uri samo grgra, se napenja in bruha.
Bi morala, ko se prvič odklopi, končati?:zmeden2:

Pilar -> Dojenje-kdaj nehate? (21.2.2005 11:05:38)

Glede bruhanja isto vprašanje,...

piščanc -> Dojenje-kdaj nehate? (21.2.2005 11:08:49)

kaj pa kupček? A ga podre?

Žiga mora nujno podreti kupček, tudi mogoče po parih minutah dojenja, v glavnem vsakič ko spusti dojko, podreva kupček (dvignem ga na ramo) in potem ga dam nazaj na dojko, ponavadi na vsaki dojki po dvakrta podira kupček, zvečer pa še večkrat. Če ne spusti zraka iz trebuščka, potem bruhne takoj ko se uleže.

ampak glede na to, da je stara že 5m, se najbrž bolj carta?

Žan Luka -> Dojenje-kdaj nehate? (21.2.2005 11:12:53)

Ali vaši:duda: bruhajo ali polivajo? Tudi naš mali sonček je po vsakem dojenju veliko polival:zmeden2:,ampak kasneje sva med obrokom podirala kupček, obrok pa ni bil nikoli daljši od 15 min. Tudi po obroku sva se trudila, da je vedno podrl kupček, tudi, če je na prsih zaspal.
Glede bruhanja pa takole, verjetno se vaši :duda: preveč najedo in potem jih tišči v trebučšku. To tiščanje pa je verjetno znak, da je trebušček prepoln in potem se zgodi, da polivajo(ali bruhne v loku???).
LP :kuza:

Anonimen -> Dojenje-kdaj nehate? (21.2.2005 11:13:23)

Jst sem ga na eni, podrla kupček, pol pa če je hotu, še na drugi. Pa saj otroci sami vedo, kdaj imajo dost, al ne?

HuAnita -> Dojenje-kdaj nehate? (21.2.2005 11:14:46)

Kupčke podirava, dojiva se večinoma pol sede, tako da jih že vmes.
Verjetno se res preveč naje. Tale sezam:bravo::bravo::bravo: mi je dal mleka! Ko bi se prinčpesa le še malo poredila, da jih ne bom poslušala pri zdravniku.:(

tilka -> Dojenje-kdaj nehate? (21.2.2005 11:16:01)

Jaz neham, ko ta mali več ne paše. Fino je, če imaš otroka, ki ne visi preveč na dojki, tako kot je moja druga princeska. Prva je visela tudi čez pol ure. Tole bruhanje bo pa kmalu minilo po mojem. Pri nas je proti šestemu mesecu ponehalo. Prej se je tako najedla, da ji je šlo skozi usta in nos.

Anonimen -> Dojenje-kdaj nehate? (21.2.2005 11:16:39)

Kar se pa bruhanja tiče, je naš bruhal vse do enega leta, čeprav je imel podrte kupe za sproti, sam zgleda, da se mu je še vmes nabiralo. Bo po mami, ta tud lahko rigne, kadar je:-))

filipinka -> Dojenje-kdaj nehate? (21.2.2005 11:17:34)

nekje od treh mescev naprej naš :duda:, res še zelo redko poliva! Zdi se mi, da že dobro ve kdaj je sit.

Stran: [1]