pubertetnica (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Od šolarčka do šolarja

Sporočilo

ronja5 -> pubertetnica (6.6.2008 17:57:14)

Pozdravljene!

Imam par vprašanj, še posebej za učiteljice. Zanima me, ali je razredničarka v oš dolžna obvestiti starše, če predvideva, da otrok šprica?

Pred časom mi je namreč razredničarka moje deklice rekla, da to ni njena dolžnost. Se pa sama še dobro spomnim, da me je pred tremi leti sinova razredničarka takoj, še tisto uro ko so skupinsko špricali,  poklicala in rekla naj jih spravim v šolo.

Zadnje čase je moji deklici v šoli večkrat slabo, kar je stranski učinek tablet. Razredničarko sem sama na to opozorila IN KAJ SE ZGODI ?!!

Nekega dne je zaradi slabosti ležala na travi in ko jo je neka druga učiteljica vprašala kaj ji je, je pač rekla, da ji je slabo, pa da bo že minilo, ker je pač že vajena teh slabosti. Očitno je omenjena učiteljica vse posredovala razredničarki, kar je seveda prav, ta pa jo vpraša, če jo naj dajo na pregled krvi, da odkrijejo zakaj ji je slabo!!??

PONORIŠ!

Res je, da jo je puberteta pošteno zmešala, da kar naenkrat ni več pridna ubogljiva punčka, ampak prava mala predrznica; ampak, da jo dobesedno obdolži, da se drogira to pa je preveč.

Kaj naj?

srki -> RE: pubertetnica (6.6.2008 18:20:05)

Povej učiteljici, da se ne drogira oz. zakaj ji je občasno slabo.

Glede obvšečanja o izostanku od pouka ne vem, če ne prej, izveš to na govorilnih urah.

Felicita -> RE: pubertetnica (6.6.2008 18:42:45)

za opravičene ure ne kličejo. sej bi rabli že telefonista za to, no! sploh pa, kdaj te pokliče? tisto uro? kaj pa če je pri zobarju, zdravniku? en teden kasneje? What's the use?

A to s krvjo... se je ona izrazla kot za droge al kaj? Ker jest sem v oš tut omedlevala, pa mi je učiteljica tut nekajkrat rekla, da mi lahko naredijo krvni test, če želim; jest tega nisem dojela, kot da misli da se drogiram, ampak kot da jo skrbi zame. A to pr vas ni možno? Al sem pa tko zelo naivna pač...

ronja5 -> RE: pubertetnica (6.6.2008 19:10:20)

Gre za to, da sem jo sama opozorila na slabost, pa je kot zgleda pozabla že po tednu dni.
Test krvi pa je omenila dobesedno tako: "...za te besede me sicer lahko tožite, ampak bom vseeno to povedala, lahko ti naredimo tudi test krvi, da ugotovimo tvoje stanje..." Nič je ne skrbi, gre za to, da je šla predaleč, da ne moreš na tak način kot odrasla oseba (z vso potrebno izobrazbo za delo z mladostniki) govorit s pubertetniki, ki še ne vedo kaj je življenje.

Kar pa se špricanja tiče, je šlo za eno uro organiziranega skupinskega špricanja.

anajmad -> RE: pubertetnica (6.6.2008 20:40:29)

Ma,kakšne učitelje imate pri vas? Ej,to se mi pa zdi čist mim. Kaj jst vem. Pr nam ne obveščajo staršev,če špricajo(razen,če imajo veliko ur neopravičenih). Ponavadi povejo na govorilnih,unim ekstremnim  pa pošljejo obvestilo.
Jst na srečo nimam tega problema in mi tudi veliko zaupa. Sem ji pa tudi enkrat dovolila,da ni šla v šolo(ker so imeli pouk v soboto in to 8 ur-do 15.30).Takrat me je pa razredničarka res klicala,kaj je narobe,ker je manjkalo 15 učencev. Toliko o špricanju. Ostalo,pa???????

ronja5 -> RE: pubertetnica (7.6.2008 5:32:55)

Vidim,da nisem dovolj jasno napisala.
Naša deklica je bila vsa leta odličnjakinja, pridna punca.
Septembra smo se preselili in tako se sedaj v šolo vozi s sošolko, ki je kar malo problematična, od ocen, družinskega stanja, obnašanja,...
Ker druženja s to deklico enostavno ne morem preprečiti, saj sta skupaj na avtobusu, na postaji, v šoli,...in ker je bila tudi razredničarka v začetku v skrbeh, saj se je tudi naša deklica začela predrzno obnašati, ocene so se malo poslabšale, postala je prava mala predrznica, tako doma kot v šoli, hormoni pač norijo,...potem so namensko še špricali eno uro, da so se izognili spraševanju, .....
in po vsem tem, sem razredničarko prosila, če me lahko naslednjič pokliče, ko bo sklepala, da punca šprica, je pa rekla, da to pa ni njena dolžnost. Telefon pa ima v pisarni, na dosegu roke, saj je šolska psihologinja in hkrati razredničarka.

Stran: [1]