les v kopalnici (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

Hope2 -> les v kopalnici (6.6.2008 17:36:13)

Ima katera les v kopalnici po tleh? Kako se obnese?

želva -> RE: les v kopalnici (6.6.2008 21:01:19)

Po tleh ga nimamo, ga imamo ob banji na steni. Fino ga je treba zaščitit in je čist ok.Enkar na 2 leti mal preštrihaš.za potleh pa ne vem, voda ga ne bo uničila, sam za pucat, pa ne vem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Se mi ne zdi najbolj higienično.Aja, kakšen les to misliš?

Majuska -> RE: les v kopalnici (6.6.2008 23:43:57)

V prejšnjem najetem stanovanju smo imeli lesen strop ... ne vem, če kopalnica ni dovolj prezračena oziroma da je preveč vlažna, se mi les ne zdi najboljša varianta. Sploh za po tleh, ko moker stopiš iz banje - se mi zdi, da je precej idealno gojišče za kake bakterije ipd.

Hope2 -> RE: les v kopalnici (7.6.2008 6:26:04)

Listam neke revije o opremljanju stanovanja in sem tam naletela na kopalnice, kjer je po tleh bil les. Vedno na več takih slikic naletim ob modernih kopalnicah. Kakšen les je ne vem, je pa najbrž kak kvaliteten (tako kot za terase, ko ne rabiš velik mazat in ščitit). Zato pa sem spraševala, če katera ima, kako to zgleda in kak je funkcionalno. Zgleda lepo, vendar lepota ni vse.

Anonimen -> RE: les v kopalnici (7.6.2008 8:29:05)

Ga nimam, ga imaš pa lahko, ja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Pogoj je, da nimaš talnega sifona (novejše stavbe ga običajno nimajo), uporablja pa se tropske lesove, kot sta tik ali bangkirai, mogoče še kakšen merbau ali kaj podobnega. Te lesove se zaščiti z naravno mešanico voskov in smol, enkrat na leto in to je to. Če položiš bangkirai, potem moraš še enkrat na leto malo pobrusiti, da odstraniš trske (se trstiči) in to je to.

potepinček -> RE: les v kopalnici (7.6.2008 8:41:21)

To so posebne vrste lesa (tik in podobno), ki so obdelane s posebnim lakom, tako, da so obstojne na vlago. Če ti je všeč, kar brez skrbi, nima kaj biti. Malo se pozanimaj in ne pozabi dobiti strokovnjaka, ki je to že delal, da nebi parket oz. deske razpokale. 

Hope2 -> RE: les v kopalnici (7.6.2008 9:06:50)

Enega smo že vprašali, pa nam je odsvetoval. No, najbrž bomo kar pri ploščicah ostali, saj vseh želja pa tudi ne moreš izpolnit[sm=smiley36.gif]

Če pa kdo ima, ali pa pozna koga, pa naj kar napiše izkušnje, je še čas, da si spet premislimo[sm=smiley1.gif]

Strawberrie Cherrie -> RE: les v kopalnici (8.6.2008 15:39:52)

A nisi ti imela wenge parket že v kopalnici, men se zdi, da sem to na tvojih slikcah videla? V glavnem se spomnem, da je ful fino zgledalo.  Al sem mal zabocljala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Hope2 -> RE: les v kopalnici (8.6.2008 17:21:32)

ja mal si zabocljala[sm=smiley36.gif]

Strawberrie Cherrie -> RE: les v kopalnici (8.6.2008 17:24:22)

Ok, pol pa nič[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Btw, sem te res pogrešala.

maja1488 -> RE: les v kopalnici (9.6.2008 21:05:50)

Mi imamo wenge ploščice, ki zgledajo kot les. Tudi tekstura je takšna.

Midva sva tudi želela les, pa sva se potem odločla za te ploščice. Ful dolgo sva jih iskala, ker sva želela, da ni samo neka falš imitacija ampak da zgleda kot pravo.

Kar se tiče lesa v kopalnici ni problema, sam najdi nekoga, ki to obvlada. Jaz sem takrat našla enega tipa, ki je to delal na ladjah, je pa bil kvadratni meter polaganja skor tolko kot meter lesa.

siskamiska -> RE: les v kopalnici (13.6.2008 14:06:03)

IZVIRNO SPOROČILO: maja1488

Mi imamo wenge ploščice, ki zgledajo kot les. Tudi tekstura je takšna.

kje sta jih pa kupila?

maja1488 -> RE: les v kopalnici (14.6.2008 11:57:23)

V italiji. Jih pa dobiš sedaj tudi pri nas, na viču. Ne vem kako se trgovina imenuje ampak če greš po tržaški proti centru je ob cesti na desni strani. Tak vhod na V imajo.

Hope2 -> RE: les v kopalnici (14.6.2008 16:37:48)

Tudi mi smo pred leti (4) kupili v tej trgovini wenge ploščice. So ravno pršle v prodajo takrat, tak da jih poznam in so mi všeč, vendar zdaj bi nekaj drugega. Sem že videla ploščice v svetli barvi lesa in zgledajo celo kot ta pravi les, vendar mi vseeno ne delujejo tako toplo oz naravno. 
S_C imeli smo wenge parket po celem stanovanju, le v kopalnicah so bile wenge ploščice. Glede na to, da so se barve prelivale, si zato najbrž mislila, da je bil les.

Stran: [1]