Nivea ali Bubchen?! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


žaba -> Nivea ali Bubchen?! (6.6.2008 10:05:42)

Me zanima katera sončna krema je boljša od Nivea Baby ali Bubchen (bomo 7 mesecev stari). Še razmišljam ali bi vzela 30 ali 50 faktor, ker nekateri pravijo, da kar je nad 30 tak ni veliko boljši oziroma samo še več kemije.  A imate kaj izkušenj s tema dvema kremama za sončenje za dojenčke?




lelaval -> RE: Nivea ali Bubchen?! (6.6.2008 10:09:44)

Jaz sem za tako majhne vzela Niveino za otroke - faktor 25.




urška -> RE: Nivea ali Bubchen?! (6.6.2008 10:30:42)

če že eno izmed teh dveh definitivno buebchen (ma boljše rezultate na testih), drugače pa raje dr. hauschka ali weleda. 20 SPF je po moje dovolj. itak tako majhen otrok ne sme bit na direktnem soncu.




staši -> RE: Nivea ali Bubchen?! (6.6.2008 11:24:44)

jaz sem šla v lekarno takrat ,ko sta mal pa se ne spomnem kaj so mi dali ,sej itk tako mali ne smejo bit na soncu.Sem pa zagovorni nivee.Tudi zdaj ko sta večja imam niveo F25.




Ro.Na -> RE: Nivea ali Bubchen?! (6.6.2008 12:20:26)

Na lanskoletnem testu otroških krem za sončenje, se je najbolje odrezala Eucerinova:)

Prvi z faktorjem 40:
http://www.eucerin.si/sun_sensitive_skin/children_protection.asp

Test imam v PDF dokumentu, pa ga žal ne znam prilepit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]





bodoča -> RE: Nivea ali Bubchen?! (6.6.2008 13:03:40)

Tu najdeš rezultate lanskega testa otroških krem za sončenje.

rezultati




Naja30 -> RE: Nivea ali Bubchen?! (6.6.2008 14:01:36)

Imela sem obe. Bubchen se fajn razmaže, ampak nima lepega vonja (vsaj meni ne) in pušča rumene fleke. Nivea se ne razmaže lepo, ampak lepo diši in ne pušča flekov.
Kar se faktorja tiče, je nad 30 res sama kemija. Mi imamo 20 ali 25.




Gina -> RE: Nivea ali Bubchen?! (6.6.2008 14:34:45)

Tale test, ki je prilepljen, ni test alergenosti, ampak najbrž zaščite pred žarki. Če je otrok alergičen, ne uporabljaj niveje. Pri nas nas je par alergikov v družini in nivejo uporabljam pogojno, če ni ničesar drugega za kupit. Ob dnevih z visokim uv žarčenjem ali kajvem čem, imamo po niveji vsi pikice. ne tako intenzivne kot po kakem sun miksu, ampak vseeno, imamo pikice. Po bubchnu še nikdar noben ni dobil spuščajev. Tako da ti garantiram, da čeprav niveja prime, nisi opečen po njej, da je polna grde kemije, ki ni za otroke najboljša. Po bubchnu tudi še nikdar noben moj ni bil opečen, lepo se maže in lepo diši. Tudi evcerin je ok, samo si čisto bel po njem, se ne da mazat, prime se te pa sonce niti malo ne,  pa hauscka je tudi ok, vichi pogojno - lani nič alergij, prej sem pa jaz že imela, ostale kreme so čist zanič, ker imamo alergijo nanje.




reni7 -> RE: Nivea ali Bubchen?! (6.6.2008 14:50:22)

najboljša krema za sončenje je od Welede. preverjeno, čeprav je malce dražje kot ostale. naša tamala je blond in ima občutljivo kožo, pa je ni nikoli opeklo, ko smo jo z njo mazali.no, sej jo še vedno!




Neni13 -> RE: Nivea ali Bubchen?! (6.6.2008 21:08:03)

Sicer ni direkten odgovor, a vseeno vredno prebrati:
Kopirano iz Financ dne:27.05.2008
 
So se pa v ZPS tokrat lotili tudi primerjave sončnih krem. Glavna ugotovitev omenjenega primerjalnega testa je, da višja cena ne pomeni nujno tudi višje kakovosti. Tako je najbolje ocenjena sončna krema Cien Sun iz Lidla hkrati tudi najcenejša, oziroma devetkrat cenejša od Lancasterjevega sončnega razpršila, ki je ocenjen najslabše. Slovenski Sun Mix se je na testu izkazal za povprečnega.
Analize so med drugim pokazale tudi na velik razkorak med navedeno vrednostjo faktorja za zaščito pred soncem in dejanskim stanjem. Odstopanja so tako dosegla do 170 odstotkov navzgor in več kot 60 odstotkov navzdol.

http://www.finance.si/print.php?tip=1&id=214105




TinkiBinki -> RE: Nivea ali Bubchen?! (7.6.2008 11:30:04)

Se strinjam z Gino, Nivea ima dobro reklamo, to je pa tudi vse, sicer pa je polna kemije, dobri farmacevti odsvetujejo njihove izdelke. Weleda, Dr hauscha in Eucerin naj bi bile tiste, ki jih priporočajo za dojenčke po 6. mesecu. Sicer pa trda senca!




Gina -> RE: Nivea ali Bubchen?! (7.6.2008 16:26:15)

Neni, se sicer absolutno strinjam, da kakovost  ni pogojena s ceno, npr. vichy je kar drag, pa ni glih kako kakovosten, kar se alergij tiče. Po drugi stani pa ti moram oporekat kar se kakovosti tiče - le ta ni merjena v anketah glede na to, koliko kemije ima v sebi neka krema, ampak glede na to, koliko te zaščiti pred soncem najbrž. Kaj ti pomaga, če ima neka krema ful kemije v sebi, čeprav te resnično obvaruje sonca, če ti pa bolj škoduje, kot neka druga krema, ki si jo moraš večkrat namazat ali uporabit višji zaščitni faktor za iste rezultate, pa nimaš nobenih pikic, srbenja in splošne utrujenosti zaradi alergije (ki ni neka lokalna reč, ampak vpliva na celo telo, saj se le to bori proti navideznemu napadalcu)? Poleg tega če s tako kremo namažeš otroka, le ta hipotetično lahko dobi alergijo, ki se je morda nikdar več ne bo znebil. In verjemi mi, alergija je hudo zoprna in utrujajoča reč, ki si je najbrž nihče ne želi. Tako da....ne, ni res, sun mix je ena najslabših krem, saj čisto vsi alergiki, ki jih poznam, v stiku z njo in soncem, dobijo posledice. To je isto kot z arielom in persilom - resnično opereta več ali manj vse, ampak jaz sem po njih bolna, moj otrok tudi, pa večina alergikov, ki jih poznam, jih tudi ne prenaša. Torej je zame prašek, ki je po kakovosti kar se pranja tiče sicer kao super, zame pri kakovosti nula, če je očitno v njem toliko kemije, da je povprečno telo alergikov ne prenaša. Samo tolk o "kakovosti".




kajajaka -> RE: Nivea ali Bubchen?! (7.6.2008 17:12:26)

Jaz že zase uporabljam Eucerin (dobiš v lekarni, pa ni nič dražji od Nivee ali Bubchen). Je brez parfuma in nepotrebnih dodatkov. Tako, da bom tudi za našo malo uporabljala Eucerin, ampak šele ko bo nujno. Dokler jo lahko s senco obvarujem po moje ni dobro mazat preveč. Zadnjič smo bili na morju in so kolegi 9 mesečnega fantka z Bubchen namazali in si je z rokico mencal oči in potem tečnaril in jokal, ker ga je peklo... Po moje je res bolje, da vzameš kaj brez parfumov. lp




Stran: [1]