Spet kilogrami (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

CIPRESA -> Spet kilogrami (21.2.2005 8:07:14)

Mogoče bom izpadla preveč zakomplicirana, ampak nekaj me zanima še v zvezi z kilogrami.
(S tem nimam izkušenj, ker sem prvič noseča)
Tam nekje do 14 tedna sem se zredila za 2 KG, potem v 15t je poskočilo za 1 KG, sedaj pa KG kar stojijo in ne grejo naprej. Malo me skrbi, če je kaj narobe z našim :duda: da ne raste al kaj???

Sedaj sem v 18t in imam še kar pridelane 3 KG, in ne vem ali je to normalno, ker po netu ko sem brala, naj bi se vsak teden zredil za 0,5 KG, jaz se pa že tri tedne nisem. Ali je o lahko kaj narobe :zmeden2: ???

LP CIPRESA

Špacka -> Spet kilogrami (21.2.2005 8:18:09)

Nisi zakomplicirana, se mi zdi , da gre kar vsaka skozi te faze, ene se preveč redijo, druge premalo... nikol ni prav, pa tud nobenega pravila ni.Otrok itak vzame kar potrebuje, nekje po 20 tednu pa naj bi se začele rediti tud :nosecka:, ki se do takrat niso...
mogoče boš pa med tistimi srečnicami, ki se v nosečnosti zredijo zelo mal.

Želim ti čim lepšo nosečnost9nebesa

Lp, Špacka

bikica30 -> Spet kilogrami (21.2.2005 9:58:56)

Jaz sem imela popolnoma enake skrbi kot ti. Tam do 25 tedna sem šla gor 3-4 kile, pa je bilo z velikostjo otroka vse v redu. Zdaj gre pa kar 1kg na teden :ups:, tako da imam že skorak 8kg plusa.
Jaz sem zdaj prav vesela, da je šlo v začetku tako počasi, ker do kam bi pa drugače prišla :zmeden:

Mislim, da je tisto o 0,5kg na teden mišljeno povprečno skozi celo nosečnost, pa še to bi zneslo potem 20kg v 40 tednih - kar je pa za moje pojme preveč.
Nikar ne skrbi, vse boš nadoknadila!!!
LP:rozica:

PBJ -> Spet kilogrami (21.2.2005 10:17:50)

Jaz sem sedaj proti koncu 20. tedna, pa imam 1/2 kg več kot pred zanositvijo. Pa še te pol kilce sem pridobila v tem tednu...mislim, da se bom zdaj začela malce redit, čeprav mi je G rekla, da sem suhica...
Nič se ne boj... nekaj kilc boš zagotovo pridobila.
Jaz se s tem ne obremenjujem preveč, važno je, da trebušček raste:)-

Lp

CIPRESA -> Spet kilogrami (21.2.2005 10:31:29)

Hvala punce, saj vem če jih imamo preveč se sekiramo, če jih imamo premal se spet sekiramo, ginekologinja mi itak nič ne reče, še za druge stvari ne...

Tko da bom še mal počakala, pa bom vidla kolk bo šlo gor.

Petra P. -> Spet kilogrami (21.2.2005 13:58:09)

Kak mesec 4 kg, kak pa nič - niti deke. Skupaj 11 kg. Mali čisto zdrav :angel:.

inara -> Spet kilogrami (21.2.2005 16:21:34)

Pozdravljena, glih prejšnji petek sem bila na pregledu.Sem v 25. tednu in sem se zredila 1 kilo, čeprav se mi trebušček malo že vidi-odvisno seveda kaj oblečem.Sigurno se bom še zredila, zato se res ne sekiram.Z:duda: in njegovim razvojem je bilo vse OK, tako, da sem prav vesela, da se še ne kotalim naokoli kot hruška debeluška.

Pozdravček

bobek05 -> Spet kilogrami (21.2.2005 23:06:58)

Mogoče bo katero zadela kap, ampak sem v 22. tednu in sem se vsega skupaj do sedaj zredila za 7 kg. Najbolj seveda zadnji mesec - prej sem kar dolgo držala 3 kg. Rok imam v zač. julija, trebuh pa imam tak, da vsak misli (in sploh ne pretiravam), da bom rodila marca oz. aprila. Celo garderobo sem menjala pri 2,5 mesecih, trebuh pa še kar rase. Tu pa tam me celo kdo vpraša če imam dvojčke in če ne bi slišala samo enega srčnega utripa, bi verjetno še sama začela verjeti v to....

Kar se pa kg tiče... Treba bo malo manj sladkarij... (Če pa sem kar naprej lačna in sladko tudi (prepogosto) diši)..:((

Petra P. -> Spet kilogrami (22.2.2005 21:52:45)

bobek in mojca - ni panike. Imam prijateljico, ki se je pri obeh otrokih zredila za 22 kg! Prosim lepo, to ni mačji kašelj. Ampak vsakič je imela pri otrokovih 4 mesecih svoje kilograme nazaj. Brez diet in brez pretiranega gibanja. Mali je itak dovolj naporen, pa pridno so se dojili.

Aja, pa žal je kar normalno, da se zrediš v rit in noge :((:((:(( Ampak to pol še nekaj časa ostane :((

Stran: [1]