kitka1 -> RE: Cakalne dobe - laparoskopija... (29.7.2008 11:59:49)
|
Hanybany, mislim, da ni panike. Jaz imam sicer redne m in sem prej jedla kontracepcijske tablete, da se mi sluznica ne bi zadebelila. Če jih ne ješ, ravno zaradi tega priporočajo, da je operacija v prvih dneh po končani menstruaciji, ko je sluznica še tanka in se bolje vidijo nepravilnosti, pa tudi lažje jih je operirati. Je bila pa takrat operirana tudi ena punca, ki je bila tik pred menstruacijo. V izvidu ultrazvoka je imela zapisano, da je sluznica že zadebeljena, vendar so jo ravno tako operirali (sicer niso našli ničesar, pa vseeno). Tako da mislim, da ne bi smel biti problem, še posebej zato, ker verjetno nimaš zadebljene sluznice, saj se to zgodi šele po ovulaciji (priprava sluznice na morebitno vgnezditev oplojenega jajčeca). Verjetno pa je bolje, če ti umetno sprožijo luščenje sluznice (npr. s tableti Dabroston), saj so na "sveži" gotovo bolje vidne nepravilnosti kot na "zastarani" in je tudi operacija lažja. To je še vedno moje laično mnenje, zato je najbolje, da takoj stopiš v stik z ginekologinjo (vztrajaj pri tem!) in ji razložiš svoj problem. Pa veliko sreče!
|
|
|
|