Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Cakalne dobe - laparoskopija... 29.7.2008 10:14:34
|
|
|
|
biba77
|
ne bi vedela. Jaz bi stopila do linike (v casu, ko dela G, ki me obravnava) in se pozanimala. Zdaj je se cas, da ti dajo kaksne tabletke za sprozitev M.
|
|
RE: Cakalne dobe - laparoskopija... 29.7.2008 11:59:49
|
|
|
|
kitka1
|
Hanybany, mislim, da ni panike. Jaz imam sicer redne m in sem prej jedla kontracepcijske tablete, da se mi sluznica ne bi zadebelila. Če jih ne ješ, ravno zaradi tega priporočajo, da je operacija v prvih dneh po končani menstruaciji, ko je sluznica še tanka in se bolje vidijo nepravilnosti, pa tudi lažje jih je operirati. Je bila pa takrat operirana tudi ena punca, ki je bila tik pred menstruacijo. V izvidu ultrazvoka je imela zapisano, da je sluznica že zadebeljena, vendar so jo ravno tako operirali (sicer niso našli ničesar, pa vseeno). Tako da mislim, da ne bi smel biti problem, še posebej zato, ker verjetno nimaš zadebljene sluznice, saj se to zgodi šele po ovulaciji (priprava sluznice na morebitno vgnezditev oplojenega jajčeca). Verjetno pa je bolje, če ti umetno sprožijo luščenje sluznice (npr. s tableti Dabroston), saj so na "sveži" gotovo bolje vidne nepravilnosti kot na "zastarani" in je tudi operacija lažja. To je še vedno moje laično mnenje, zato je najbolje, da takoj stopiš v stik z ginekologinjo (vztrajaj pri tem!) in ji razložiš svoj problem. Pa veliko sreče!
|
|
|
|
RE: Cakalne dobe - laparoskopija... 29.7.2008 12:05:20
|
|
|
|
baguSka
|
zahtevaj sestro Boženo a v MB jo mate tud na narocanju!? v LJ tud!!!!
|
|
|
|
RE: Cakalne dobe - laparoskopija... 29.7.2008 12:10:23
|
|
|
|
baguSka
|
Kaj je sploh možno it na laparo brez da imaš M??? ja seveda je mozno!!! pred operacijo te pogleda zdravnik, ki naj bi te operiral in se odloci kaj bo naredil in ce lahko!? odloci se pa na podlagi sluznice... ce si dobila napotnico za pregled, potem je itak logicno, da te lahko operirajo! jaz sem tud mela histero in sem isti dan krvavela... sicer ni bla menstruacija, ampak samo nek izcedek , pa se je reku da gremo... :) aja na operacijsko seveda... za laparo je pa itak se manjsi problem...
|
|
|
|
RE: Cakalne dobe - laparoskopija... 5.8.2008 10:16:00
|
|
|
|
HANYBANY
|
Hvala punce, verjetno bo res še najboljš, da se vseeno pozanimam še malo na kliniki in pri drl. Bokalovi.
|
|
|
|
RE: Cakalne dobe - laparoskopija... 14.8.2008 20:17:33
|
|
|
|
becky
|
po stalnem skakanju okoli zdravnikov se zopet javljam. no, grem na laparo. čakala pa sem samo kakih 10 dni. grem v MB, sprejemni za predhodne preiskave pa mi je bil Žebeljan. ne vem, kako to, da so me tako hitro uvrstili na čakalno listo-mi je pa Žebeljan zagotovil, da bo šlo hitro.
|
|
|
|
RE: Cakalne dobe - laparoskopija... 27.8.2008 20:07:12
|
|
|
|
HANYBANY
|
Zdravo punce! Evo v petek grem v lj-stara porodnišnica na vse preglede, čez vikend domov, ponedeljek pa akcija (laparo in histero). Sicer ne vem kako bodo reagiral ker nimam izvidov krvne skupine ampak upam da bo šlo čez. Držte pesti!
|
|
|
|
RE: Cakalne dobe - laparoskopija... 27.8.2008 21:09:16
|
|
|
|
becky
|
držim pesti hanybany. meni so krvno skupino naredili, ko sem bila že na oddelku, tak da p omoje ni panike
|
|
|
|
RE: Cakalne dobe - laparoskopija... 28.8.2008 11:28:28
|
|
|
|
atina1
|
Zdravo punce! Jaz pa čakam zdaj že tretji ciklus (od 2 junija) na laparo v mb. Danes sem spet klicala in še vedno nisem na vrsti .
|
|
|
|
RE: Cakalne dobe - laparoskopija... 28.8.2008 13:08:01
|
|
|
|
Anonimen
|
OJLA PUnce Na laparo v mb se čaka kar precej časa,tudi jaz čakam kar precej časa ,pa še vedno nisem na vrsti
|
|
|
|
RE: Cakalne dobe - laparoskopija... 28.8.2008 14:55:37
|
|
|
|
becky
|
punce, tiste, ki čakate na laparo v mb, vas lahko vprašam, kateri zdravnik vas je poslal na laparo? imam namreč teorijo, da je odvisno od zdravnika kdaj prideš na vrsto (glede na to, da sem jaz čakala 10 dni!)
|
|
|
|
RE: Cakalne dobe - laparoskopija... 28.8.2008 17:27:44
|
|
|
|
VITA74
|
Živijo kaj pa če se naročite v kateri drugi bolnici? Jaz sem imela laparo v Trbovljah in je bilo tam kar nekaj punc iz drugih krajev v SLO. Baje so čakalne dobe minimalne. srečno
|
|
RE: Cakalne dobe - laparoskopija... 28.8.2008 19:14:28
|
|
|
|
bambi75
|
No jaz sem imela laparo ta torek v MB. prišla pa sem na vrsto takoj. Očitno sem res imela srečo. Me je pa zmotilo nekaj.Na operacijo ni prišla ena punca, ki je bila prijavljena in tudi sestre niso vedele zakaj je ni.Če bi pravočasno sporočila, da je ne bo, bi mogoče lahko poklicali katero drugo in bi bila druga operirana namesto nje pa bi bila ena manj v čakalni vrsti.
|
|
|
|
RE: Cakalne dobe - laparoskopija... 29.8.2008 12:57:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz pa že čakam na laparo v mb od junija, ne vem kaj delajo pa kak delajo, vglavnem katastrofa je. 4krat sem že javila perilo, klicarim vsak četrtek kot osel, pa nič. Kontrolo pri zdravnici imam konec septembra, po kaj te naj hodim tja
|
|
|
|
RE: Cakalne dobe - laparoskopija... 30.8.2008 9:06:18
|
|
|
|
beba75
|
pozdrav vsem! jAZ SEM NA laparo v MB čakala 5 mesecev. Ko sem bila tam pa sem ugotovila, da je full pomembno kateri zdravnik te naroči, tak da ni fer vrstnega reda. Priporočam da tiste ki ste javile perilo že 4krat grete ob naslednji M kar v bolnico osebno do dr. Božene in ji poveste da že dolgo čakate in kak je s tem in se ji probate malo zasmiliti. Zgubit nimate kaj. Anonimen ti pa kar lepo pojdi na kontrolo, tudi jaz sem imela tak primer, pa pač malo vprašaj zakaj je to tak. Jaz sem pol pri naslednji M pa bila na vrsti za OP.
|
|
|
|
RE: Cakalne dobe - laparoskopija... 30.8.2008 11:21:24
|
|
|
|
becky
|
tud jaz imam teorijo, da je odvisno od zdravnika, kdaj prideš na vrsto na laparo. men je moj zdravnik rekel, da je odvisno od konzilija, ki se sestaja 1krat tedensko in odloča, katera bo prišla na vrsto in katera ne. poleg tega je meni, ko sem bila na intenzivni, rekel dr. but (predstojnik oddelka), da je bilo očitno res potrebno. tako sem dobila občutek, da se je dr. žebeljak kar rahlo boril za moje mesto. mogoče zamenjate zdravnika, če bi to kaj pomagala. aja, na ptuju menda ful ni čakalnih dob
|
|
|
|
RE: Cakalne dobe - laparoskopija... 31.8.2008 22:22:51
|
|
|
|
tejčica30
|
IZVIRNO SPOROČILO: becky mogoče zamenjate zdravnika, če bi to kaj pomagala. aja, na ptuju menda ful ni čakalnih dob A na Ptuju delajo laparo ?!
|
|
|
|
RE: Cakalne dobe - laparoskopija... 1.9.2008 7:50:26
|
|
|
|
becky
|
tak sem čula. sicer pa je vse na netu
|
|
|
|
RE: Cakalne dobe - laparoskopija... 2.9.2008 11:23:03
|
|
|
|
atina1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Jaz pa že čakam na laparo v mb od junija, ne vem kaj delajo pa kak delajo, vglavnem katastrofa je. 4krat sem že javila perilo, klicarim vsak četrtek kot osel, pa nič. Kontrolo pri zdravnici imam konec septembra, po kaj te naj hodim tja Hay! se podpišem pod to. Jaz sem tudi že čist živčna, Zgleda da je res odvisno kteri zdravnik te pošlje tja. Mene je vprašala sestra kateri zdravnik vas pošilja na laparo. Ko sem ji odgovorila da Reljič mi je rekla da potem še pa nisn na vrsti. Tak da vse je odvisno od dohtara. Zdaj v Četrtek spet pokličem, bomo vidli kako bo. LP Anita
|
|
|
|
RE: Cakalne dobe - laparoskopija... 3.9.2008 10:52:10
|
|
|
|
HANYBANY
|
Živjo! Evo mene jst sm včeraj prišla domov iz bolnišnice, v ponedeljek so mi naredili laparo in histero, morem rečt da je osebje super, le kriza je bila po narkozi (slabost, bruhanje). Glede čakalnih dob v ljubljani vam povem, da sem prišla v enem meseccu na vrsto, med posegom mi je dr. Bokalova našla še pregrado v maternici in me naročila na nov poseg, ki ga imam že 25.9., tako da mislim da kar se čakalnih dob v ljubljani (stara porodnišnica) tiče, da kar hitro "laufa".
|
|
|
|
RE: Cakalne dobe - laparoskopija... 3.9.2008 13:59:46
|
|
|
|
METULJ1
|
Živjo, jaz mam dons pregled pr Dr. Bokal. Kako pa to, da ti niso pregrade odstranil že med operacijo. Pri men je situacija taka, da so mi pregrado ugotovili na HSG, zdej naj bi šla pa na laparo in histero, da mi tudi to odstranijo. Upam, da bom tudi jaz prišla na vrsto tako hitro. Pozdravčki
|
|
|
|
RE: Cakalne dobe - laparoskopija... 3.9.2008 16:58:09
|
|
|
|
Lu33
|
Živjo! Mislim, da je čakalna doba odvisna tudi od tega kateri dr. te operira. Jaz sem za prof. Tomaževiča čakala slabe pol leta.
|
|
|
|
RE: Cakalne dobe - laparoskopija... 10.9.2008 19:31:46
|
|
|
|
vendy
|
Pozdravljene! Prosim če mi lahko poveste kako potekajo priprave za laparaskopijo in HSC. Dr. Reš mi je dal napotnico in reku naj se naročim v Lj ali Postojno (kjer bom pač prej prišla na vrsto). Sicer sem v Lj že klicala in mi sestra dala samo številko in rekla naj pokličem še enkrat v oktobru mesecu, ko dobim M. V Postojno kličem vsak dan in je vedno zasedeno. Ali mogoče veste kater dr. je dober? Šla bom prvič. Posim vas za nasvete.......... Hvala Vendy
|
|
|
|
RE: Cakalne dobe - laparoskopija... 12.9.2008 8:04:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Tud jaz sem končno na vrsti za laparo, zanima pa me ena stvar, jaz osebno bi se rajši sama obrila doma kot pa da me tam sestre oz. zanima me če je to sploh potrebno?
|
|
|
|
RE: Cakalne dobe - laparoskopija... 14.9.2008 12:31:37
|
|
|
|
kitka1
|
Anonimna, britje je potrebno. Lahko se obriješ že doma, lahko pa prepustiš delo sestri, ki stvar res obvlada. V 1 minuti si brez dlak in to tako, da te potem nič ne špika. Izbira je tvoja.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 3D/4D ultrazvočni pregled obrazaKaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?