še ena o kruhomatu (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


monika30 -> še ena o kruhomatu (5.6.2008 13:16:51)

Vse tiste, ki imate več izkušenj s peko kruha v kruhomatu, mi prosim pomagajte.

Ker sem začetnica na kruhomatu, sem kupila že pripravljeno zmes v Lidlu in so mi kruhki zelo lepo ratali.
Sedaj pa sem parkrat poskusila s svojimi sestavinamo, ampak
je skorja vedno zelo trda. Česa bi morala več dodati, oziroma manj, da bi se skorjica zmehčala?

Hvala za nasvete.





AKP -> RE: še ena o kruhomatu (5.6.2008 14:14:39)

Probaj ga, ko bo pečen zavit v mokro kuhinjsko krpo in ga pusti, da se ohladi. Meni je to vedno pomagalo.




Jančika_ -> RE: še ena o kruhomatu (5.6.2008 14:23:56)

Jaz ga sicer pečem "peš"; ko ga vzamem iz pečice (pustim ga še v modelu), ga malce poškropim z vodo in pokrijem z bombažno krpo, pa je skorjica ravno pravšnja.




cuma -> RE: še ena o kruhomatu (5.6.2008 14:29:02)

IZVIRNO SPOROČILO: monika30

Česa bi morala več dodati, oziroma manj, da bi se skorjica zmehčala?



Skrajšaj čas peke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]. 




Sonnja -> RE: še ena o kruhomatu (5.6.2008 14:47:29)

no js nimma dobrega nasveta js sm ga dobla in parkrat probala pa je kruh bil debel en 4 cm ni narastel in sem obupala tak da je v škatli pospravljen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




lex -> RE: še ena o kruhomatu (5.6.2008 15:15:27)

Pusti kruh ene 10 - 20 minut v avtomatu po pečenju in se skorja lepo zmehča. OJOJ jaz ga morem vzet še ven - letim




knedli -> RE: še ena o kruhomatu (5.6.2008 16:25:14)

Uporabljaj svež kvas (je boljši kot suh), pa dodaj navaden jogurt med sestavine.




Stran: [1]