Gina -> RE: Osamitev otroka v vrtcu (7.6.2008 21:08:58)
|
Kaj pa pravi otrok, zakaj se je to zgodilo? Najbrž ji bo tak otrok tudi povedal po resnici vse po vrsti. Najbrž ni mamici rekel zgolj to, da so ga zaprli in konec? Najbrž je povedal vse po vrsti, ali kako, pa tudi kak njegov sošolec to ve, a ne, saj take reči niso glih skrite vsem očem? Resnica je, da se sem in tja tudi oslarije dogajajo po vrtcih, verjamem, čeprav to ni pogosto. In ne, to ni prav, prav gotovo da ne. Vendar.... ta hip v bistvu mamica ne ve, kaj se je zgodilo, a ne - zato naj vpraša otroka, gre s celo zgodbo v vrtec + z vprašanjem, zakaj se je na tak in tak prekršek tako in tako reagiralo. Postavit jih mora pred dejstvo z zgodbo v celoti, ne zgolj z vprašanjem. Jaz bi tako naredila. A veš, včasih so bili drugačni časi, danes se res otrok ne zapira glih na wc-je, pa tudi otroci niso tolk prestrašeni, ker so vzgojeni tako, da jih ni treba biti ničesar strah, ker bo vse po njihovo več ali manj in ker vedo, da se na njih pazi in da se naredi vse, da se bodo fajn imeli. A se tebi zdi, da imaš dolgoročne psihične posledice od tega, ker so te zaprli 1x na wc, ali ti je to zgolj en malo bolj travmatičen dogodek iz otroštva? Sprašujem zato, ker najbrž tudi če so otroka zaprli v vrtec, od tega ne bo imel dolgoročnih psihičnih posledic, za le.-te je treba otroka precej bolj dolgoročno maltretirat, kaj pa vem, vsaj meni se tako zdi. Če bi se spomnili na vse množice, miliarde res travmiranih ljudi po vsem svetu, zaradi vojn, nasilja, drog, izkoriščanja, revščine, ne bi delali večjega slona iz tega - mislim kar se posledic za otroka tiče. Se pa strinjam, da če se je to res zgodilo, kar mi je še kar čudno, da to ni ok, da je treba dolgoročno reči rešit, kar naprej se ne bi smele ponavljat.
|
|
|
|