|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   GIBANJE; TELOVADBA;...
20.2.2005 17:50:15   
KMALU
Vednos em bila zelo aktivna - profesionalno sem se ukvarjala s sportom.. Pred dvema letoma sem nehala redno trenirat in sedaj najmanj 4x na teden hodim na aerobiko ali step - tam se kar preznojim in namucim.., nato pa nadaljuejm se kaksne pol urice v fitnesu - na napravicah za oblikovanje telesa...

Sedaj nacrtujem nosecnost in zanima me do katerega meseca lahko hodim na take dejavnosti oz ce sploh lahko. Vem, da obstaja vadba za nosecnice, a se bojim da bo to zame premalo, ker sem res aktivna.... Kaj pravzaprav vadba za nosecnice je - samo razgibavanje in kaksne male vajice? - ali se lahko tam tudi posteno ( po domace povedano ) presvicas ?

Kaj mi lahko priporocate iz svojih izkusenj....?

Hvala za ogovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   GIBANJE; TELOVADBA;...
20.2.2005 18:03:36   
bikica30
Takole: jaz sem redno hodila na normalno aerobiko (tudi tisto najbolj divjo) do 10. tedna, pa bi še dlje, če me ne bi začele mučiti grozne slabosti, zaradi katerih nisem bila za nikamor.
Priporoča se še plavanje, pa še kaj kar se zdajle ne spomnim.

Prav brezveze je, da se že preden sploh zanosiš, sekiraš, če ti bo telovadba za nosečke premalo. Nikar ne izzivaj usode ;) , lahko da ti bo že prvi teden nosečnosti tako slabo, da boš bruhaLA od same misli na telovadbo.
Sicer je pa telovadba za nosečke kar konkretna, brez skrbi, se presvicaš, če se le hočeš! Hodiš pa lahko do konca, če ti le paše oz. če tvoj ginekolog nima nič proti!

Najpomembnejše pri vsem pa je: poslušati svoje telo. Če se boš počutila super - go for it. Če ti bo kakorkoli neprijetno med vadbo, takoj nehat!

Upam, da sem ti kaj pomagala, LP :rozica:

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   GIBANJE; TELOVADBA;...
20.2.2005 18:09:27   
Naja31
Zivjo,

to bo pa cisto odvisno od tvojega pocutja. Ce je vse ok, se priporoca, da zacnes hoditi na telovadbo prilagojeno noseckam po 12. tednu.
Jaz sem bila pred nosecnostjo zelo aktvina, na aerobiko sem hodila 5x, 6x na teden, full sem laufala, ampak ko sem ugotovila, da sem noseca pa nic ni slo. Sem poskusala tect, pa mi je srcni utrip full skakal nad 140, da se nisem upala.
Potem mi je bilo slabo in sem bila grozno utrujena, da je bil za sluzba vec kot zadosten napor. Okrog 15. tedna so slabosti izginile in sem zacela hoditi na aerobiko za nosecnice, kar sem po enem mesecu nehala, ker sem umirala od dolgcasa. Nekaj casa sem se silila, potem sem si pa rekla, da se zdaj pa res ne bom silila, in ce mi ne ustreza, mi ne ustreza. Pa se 8.000 na mesec sem prisparala. Mogoce bo tebi fajn, ampak meni je bilo to tako dolgcas in brez veze, da sem raje nehala.
Zdaj mi zadostuje ze daljsi sprehod, ker me zelo hitro zacnejo boleti medenicne kosti.

Lp, Naja

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   GIBANJE; TELOVADBA;...
20.2.2005 18:12:20   
Primoza
Moja žena je hodila do 8 meseca po hribih, opravila je kakih 30 planinskih tur, seveda ustrezno počasi (dihanje!!!) in brez nahrbtnika.

Seveda pa je glavno mnenje ginekologinje po opravljenih začetnih preiskavah (npr. dolžina materničnega vratu ipd).

Intenzivnih športov ne bi priporočal, ker kradejo kisik zarodku. Naša tamala se je vedno zbudila in začela migati ravno takrat, ko sva prišla na vrh gore in se začela spuščati, ker jo je preplavil dodaten kisik. Priporočal bi zmerno, lahko tudi dolgotrajnejšo vadbo, na svežem zraku ob uživanju povečane količine tekočine.

Vsekakor tisto preznojenje ni ne vem kako podobno po količini vadbe nenosečemu stanju, ker v bistvu dihaš za dva in se temu ustrezno tudi hitreje zadihaš.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   GIBANJE; TELOVADBA;...
20.2.2005 18:14:49   
KMALU
Ja saj vem, da moram poskusiti pa bom videla...
Zanimale so me samo vase izkusnje. Hvala za odgovore pa LP

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   GIBANJE; TELOVADBA;...
20.2.2005 19:22:05   
CIPRESA
No pri meni pa je bilo ravno obratno, pred nosečnostjo sem zelo rada tekla. Tek je bil zame en najbolj sproščujočih športov, in sem mislila da bom lahko nadaljevala z tekom tudi ko bom noseča, ker nikoli nisem smatrala nosečnost kot bolezen, da bi moral skos počivati, pa se je obrnilo drugače....
V 6t nosečnosti sem začela krvaveti in po mnenju ginekologinje, se zarodek ni mogel dobro prilagoditi v maternico, in da je to bil lahko tudi vzrok vsakodnevnega 2-urnega teka. Takoj sem nehala s tekom in danes je vse O.K.
Po mnenju moje ginekologinje naj bi nosečnice prvo trimesečje čim bolj počivale, da se zarodek dobro prilagodi v maternico, ker je to obdobje najpomemnejše za vgnezditev in prilagoditev. Tudi nosečnice ne sprejemajo na organiziranih vadbah(aerobike,....), ki so prilagojene za nosečnice, ampak od 12t naprej.

LP CIPRESA

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   GIBANJE; TELOVADBA;...
20.2.2005 19:26:02   
Jančika_
Pred nosečnostjo sem 2x na teden hodila na precej intenzivne treninga tae-boja, 2-3x na teden pa sem tekla. Prepričana sem bila, da bom s telovadbo nadaljevala tudi v nosečnosti, a je imelo moje telo svoje načrte.

Prve tedne sem na žalost lahko samo ležala, tako mi je bilo slabo in tako sem bila utrujena. Ko sem se začela bolje počutiti, sem nekaj časa hodila na aerobiko za nosečnice, kar ni dobro delo mojemu hrbtu. Potem sem se samo še sprehajala.

4 mesece po porodu sem začela spet teči, en mesec je šlo super, potem kar mi je to kar naenkrat postala huda muka, nikamor ni šlo, noge sem komaj premikala - ja, spet sem zanosila. Ta utrujenost je bila eden od znakov.

Želim ti, da bi bilo pri tebi drugače, prav gotovo pa te bo telo opozorilo, če mu kaj ne bo povšeči.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   GIBANJE; TELOVADBA;...
20.2.2005 21:38:23   
Gina
Ja, pravijo, da nosečnost ni bolezen - res ni, ampak normalno stanje pa tudi ni. V nosečnosti si utrujen takoj, pa ne počutiš se vedno kot rožica. Jaz sem prej vodila aerobiko 4 x na teden, pa po 200x na leto sem šla na Šmarno goro, ampak ko sem bila noseča, sem bila čisto takoj kot kupček nečesa popolnoma brez kondicije. Pa seveda sem takoj začela krvaveti - šele takrat sem razumela, da ne bo šlo več z AE. Mislim da lahkotna hoja ne bi smela biti problem, samo meni je bilo še to včasih napor. Je pa odvisno od tega, kako telo sprejema vse skupaj. Pri zelo redkih pa tudi to gre skupaj, mislim telesna vadba in nosečnost.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   GIBANJE; TELOVADBA;...
21.2.2005 7:58:15   
pika78
Živjo!
Oglaša se še ena, ki je pred nosečnostjo vsak dan migala in se prešvicala (tekla, hodila v hribe, igrala v badminton). Sedaj pa...raje ne govorim - hodim na sprehode, tudi na kakšen hrib (Šmarna gora, Katarina, Jakob, Rožnik), ampak zelo počasi. Doma se med tednom enkrat na 14 dni pripravim, da grem za 20 minut na sobno kolo. Namen imam iti tudi na aerobiko za nosečnice, kar mi zaenkrat še ni uspelo - že ko pridem iz službe, sem namreč ful utrujena in se mi potem nič ne da.
Je pa res, da mi je bilo na začetku nosečnosti dostikrat slabo in sem bruhala, pa bila zelo utrujena. Sedaj (24. teden) je bolje, me pa včasih boli križ, pa kaj špika, pa trebuh otrdeva in postane trd, če kaj prehitro delam in tudi zadiham se zelo hitro.
Se pa ne sekiram več (kot sem se na začetku), če je sedaj tako in ne migam kaj dosti - nosečnost je pač drugačno stanje. Rečem si, da mi telo že pove, koliko migati in kdaj ne.
LP!

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   GIBANJE; TELOVADBA;...
22.2.2005 12:25:02   
KMALU
Vidim, da je skoraj vse izmed vas minilo "miganje"...
Ce bo mene tudi, mi bo vseeno - hocem reci, da nisem odvisna od sporta in, da mi je vaznejse zdravje otroka, kot pa moja postava....
Vseeno pa upam, da ne bom prevec utrujena, ker bi rada nosecnost lepo prezivela in v njej uzivala...

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   GIBANJE; TELOVADBA;...
22.2.2005 15:59:24   
Jančika_
Rosvita, hvala za lepe želje:). Uhhh, veš kako sem pogrešala tek v prvi nosečnosti, nekajkrat sem ga celo sanjala:)-, res! Ko sem po več kot letu dni spet obula tekaške copate, me je kar neslo po ulici! Mož me je gledal z okna in mi je potem rekel, da ga je bilo strah, da me bo na prvem ovinku pobralo:)-. Ampak ne, telo ima svoj spomin ni bilo nič drugače kot kdaj prej, ko zaradi bolezni nisem tekla recimo tri tedne.

Poleg tega mi tek da ogromno energije. Za nagrado, ker sem se spet lotila teka, sem si kupila en ful hud tekaški anorak, ki bo zdaj seveda moral počakati na naslednjo sezono:).

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   GIBANJE; TELOVADBA;...
22.2.2005 18:23:44   
Primoza
Za tovrstne podvige je potrebna občudovanja vredna samodisciplina pa še malo športne sreče pri poteku nosečnosti.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   GIBANJE; TELOVADBA;...
22.2.2005 18:24:38   
Jančika_
Utrujenost, tista res huda, je minila po 4. mesecu, ampak po toliko časa neaktivnosti se je potem s tistim rastočim bušijem kar težko spet spraviti v red.

Potem pa začne dete pritiskati na želodec in pljuča...jaz sem zelo majhna in sem nosila normalno velikega otroka - dokler se ni spustil dol, še sedeti nisem mogla normalno, ker enostvno ni nilo prostora za vse organe - sem morala bit nazaj naslonjena, da sem lahko dihala. Po štengah sem šla ko stara mama8).

Ampak zadnji mesec pa pol je bil pa žur in sem se počutila super, ker sem lahko spet dihala in jedla. Na šport pa s tistim ogromnim trebuhom ni bilo za mislit:). Komaj sem se z desnega boka na levega obrnila....

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?