Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: štorklja ali kengurujček 4.6.2008 16:54:31
|
|
|
|
AnciM
|
To bi pa jaz tudi rada vedela. Po slikah sodeč je kengurujček primeren bolj za doljše sprehode (se motim?). Jaz razmišljam o nakupu predvsem zato, ker živim na podeželju, kjer ni veliko cest in bi šla rada kdaj tudi v kak hrib na sprehod s tamalim.
|
|
|
|
RE: štorklja ali kengurujček 4.6.2008 16:58:20
|
|
|
|
Lunc_a
|
štorklja mi ni všeč.boljše izkušnje imam z hotslingom in z kengurujčkom.obe stvari sem uporabljala
|
|
|
|
RE: štorklja ali kengurujček 4.6.2008 17:59:32
|
|
|
|
kajajaka
|
nam so v materinski šoli rekli, da kengurujčka ne priporočajo pred 3 mesecem, ker še ne drži sam glavice. V štorklji pa bolj leži... ampak meni je tako hipijevska ... ko pa že bolj sedi so mi pa tisti "konkretni" nahrbtniki z alu ogrodjem všeč - za na izlete, sprehode
|
|
|
|
RE: štorklja ali kengurujček 4.6.2008 18:42:23
|
|
|
|
Lunc_a
|
Mi govorimo o kengurujčkih v katerih lahko otrok leži
|
|
|
|
RE: štorklja ali kengurujček 4.6.2008 18:43:30
|
|
|
|
suzanamai
|
Priporočam ti sling ali meitai, samo ta je nekje od 5 mes. dalje, več si lahko pogledaš tule www.altermama.com
|
|
RE: štorklja ali kengurujček 4.6.2008 18:57:44
|
|
|
|
AnciM
|
Samo ta ni najbolj praktičen pri dolgih sprehodih.
|
|
|
|
RE: štorklja ali kengurujček 4.6.2008 19:39:29
|
|
|
|
*maja
|
Jaz sem definitivno za sling, pri nas je na polno v uporabi pa je pupa stara 11 mesecev.
|
|
|
|
RE: štorklja ali kengurujček 4.6.2008 20:02:11
|
|
|
|
mišk
|
Jst imam štorkljo in kengurujčka. V štorklji sem nosila malo samo po hiši, ko je bila še novorojenček. Jst sem visela na RR, ona pa mi je v štorklji lepo spala. Uporabljala bi jo tudi za ven, a nikoli nisem bila prepričana, če je mali res udobno v njej, in če je slučajno nisem narobe dala noter. Mi je zgledalo, da je zvita kot presta. V kengurujčku pa jo imam od 4,5 meseca (obrnjeno naprej), pa uživa v njem sto na uro. Sicer ga uporabljam samo za po trgovinah in mogoče kdaj za okoli hiše. V njem je res zadovoljna, a vem, da ni dobro, da so preveč v njem, ker jim nogice bingljajo. Oboje, štorkljo in kengurujčka imam sposojeno, če bi pa sedaj morala nekaj od tega kupit, pa bi Cybexovega kengurujčka, v katerem nosiš tudi v leže (novorojenčka), zravem pa še sling ali mei tai. Štorklje si ne bi kupila.
|
|
|
|
RE: štorklja ali kengurujček 5.6.2008 10:52:48
|
|
|
|
čipka
|
oboje je fajn..štorklja je pa res bol "hipijevska"..prou fajn zgleda.. ...ena moja kolegica je rekla da je blo drugač tamalmu v kengurujčku ful vroče, spet drugi so rekli da kengurujček diha...tko da...ne vem kaj naj ti rečem..če ,mene vprašaš, je odvisno kakšen stil sama uporabljaš.
|
|
|
|
RE: štorklja ali kengurujček 5.6.2008 11:13:07
|
|
|
|
Metuljček Cekinček
|
Jaz ti samo link pripenjam, svetovati ti pa ne znam. Pri prvem otroku smo občasno uporabljali kengurujčka Baby Bjorn, zdaj za drugega otroka pa bom naročila hotsling http://www.mojskratek.si/hotslings.html.
|
|
|
|
RE: štorklja ali kengurujček 5.6.2008 15:24:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Definitivno štorkljo ali sling, kengurujčka ne, ker v njem otrok samo visi in ne delajo nobene mišice, kar ni dobro iz fizioteravtskega vidika.
|
|
|
|
RE: štorklja ali kengurujček 5.6.2008 16:23:23
|
|
|
|
Aysha
|
hvala za odgovore, super ste!! se pravi, če sem prav razumela, se kengurujčka in mei tai priporoča šele kasneje, ko otrok že sam drži glavico pokonci, štorklja in sling pa že od začetka dalje, drži? pa še to, da si bom z vsemi sinonimi na jasnem: je štorklja in sling ena in ista zadeva? pa hvala suzanamai za link. videofilmčki o povezovanju mei taia mi bodo kdaj kasneje prišli prav čeprav se mi zdi hudo komplicirana zadeva to povijanje in zavezovanje
|
|
|
|
RE: štorklja ali kengurujček 5.6.2008 18:57:55
|
|
|
|
mišk
|
Sling in štorklja ni ista zadeva, ne vem pa točno kakšne so razlike. Naj ti katera druga razloži, da ne bom preveč prazne slame trosla.
|
|
|
|
RE: štorklja ali kengurujček 7.6.2008 19:50:19
|
|
|
|
skuštrana
|
Štorklja je podobno kot sling z obroči, s tem da je manj nastavljiva in v njej ne moreš nosit otroka v vseh položajih kot pri slingu z obroči. Pouch pa je še ena podvrsta slinga z obroči, s tem da ga lahko uporablja samo ena oseba, ker se kupuje glede na velikost in težo nositelja. (recimo če si full nizka ali visoka ti bo štorkljo težko naštimat, medtem ko je sling z obroči prolagodljiv vsem). Kengeru pa se z razvojnega vidika sploh ne priporoča, niti po 3 mesecu ne, saj so v njem noge in posledično hrbtenica v nepravilnem položaju. Za nošnjo kasneje je ok mei tai, pa še lahko ga je naštimat
|
|
RE: štorklja ali kengurujček 7.6.2008 19:54:15
|
|
|
|
skuštrana
|
AnciM, jaz sem naše v slingu nosila do 4,5 meseca starosti non stop - doma, na sprehodih (tudi po par ur skupaj), potem pa smo presedlali na mei tai, ki ga še sedaj uporabljam po par ur dnevno. Voziček je pri nas bolj malo v uporabi, šele od cca 6 meseca starosti otroka...
|
|
RE: štorklja ali kengurujček 7.6.2008 23:28:54
|
|
|
|
Janey
|
Kengurujček je strup za hrbtenico. Jaz ti ga odsvetujem.
|
|
|
|
RE: štorklja ali kengurujček 8.6.2008 0:45:08
|
|
|
|
Pandica
|
Jaz imam tut sling, mei tai in še kengurujčka. Kengurujčka sem dobila in ga uporabljala ene 3x po 5 minut, mi ni fajn. Pa še za ni dober. Sling in mt pa je zakon Ravno danes sem jo v hiši nosila okrog v slingu , včeraj pa sma recimo šle na sprehod z mei tai-jem in mi ponavadi tako lepo zaspančka noter Tako, da se odloči za sling ali pa mt.
|
|
|
|
RE: štorklja ali kengurujček 9.6.2008 7:39:27
|
|
|
|
mala pikica
|
Za kengurujčka sem jaz slišala, da te bo zelo hitro bolela hrbtenica. Štorkljo pa imam jaz doma, pa sva se že nekajkrat poskušala naštimat noter, pa nama nikakor ne rata
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?