|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   štorklja ali kengurujček
4.6.2008 16:43:30   
Aysha
pozdravljene punce! Sem v 28. tednu user posted image  in se malo razgledujem okrog...

Moja sestrična nosi tamalo v štorklji že od samega začetka in je zelo zadovoljna. Pa me zanimajo vaše izkušnje z štorkljo. Na internetu sem našla ogromno kengurujčkov, za katere piše, da se lahko uporabljajo že od rojstva dalje. A je potem sploh smiselno nabaviti štorkljo? In kakšna je sploh razlika med obema? (razen tega, da se štorklja nosi preko enega ramena, kengurujček pa prek obeh).

za kak pameten link za štorklje vam bom zelo hvaležna. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: štorklja ali kengurujček
4.6.2008 16:54:31   
AnciM
To bi pa jaz tudi rada vedela. user posted image

Po slikah sodeč je kengurujček primeren bolj za doljše sprehode (se motim?). Jaz razmišljam o nakupu predvsem zato, ker živim na podeželju, kjer ni veliko cest in bi šla rada kdaj tudi v kak hrib na sprehod s tamalim.

(odgovor članu Aysha)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.6.2008 16:58:20   
Lunc_a
štorklja mi ni všeč.boljše izkušnje imam z hotslingom in z kengurujčkom.obe stvari sem uporabljala

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.6.2008 17:59:32   
kajajaka
nam so v materinski šoli rekli, da kengurujčka ne priporočajo pred 3 mesecem, ker user posted image  še ne drži sam glavice. V štorklji pa bolj leži... ampak meni je tako hipijevska user posted image ... ko pa že bolj sedi so mi pa tisti "konkretni"  nahrbtniki z alu ogrodjem všeč - za na izlete, sprehode

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.6.2008 18:42:23   
Lunc_a
Mi govorimo  o kengurujčkih v katerih lahko otrok leži

(odgovor članu Aysha)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.6.2008 18:43:30   
suzanamai
Priporočam ti sling ali meitai, samo ta je nekje od 5 mes. dalje, več si lahko pogledaš tule www.altermama.com

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.6.2008 18:57:44   
AnciM
Samo ta ni najbolj praktičen pri dolgih sprehodih. user posted image

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.6.2008 19:39:29   
*maja
Jaz sem definitivno za sling, pri nas je na polno v uporabi pa je pupa stara 11 mesecev.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.6.2008 20:02:11   
mišk
Jst imam štorkljo in kengurujčka. V štorklji sem nosila malo samo po hiši, ko je bila še novorojenček. Jst sem visela na RR, ona pa mi je v štorklji lepo spala. user posted image  Uporabljala bi jo tudi za ven, a nikoli nisem bila prepričana, če je mali res udobno v njej, in če je slučajno nisem narobe dala noter. Mi je zgledalo, da je zvita kot presta.user posted image

V kengurujčku pa jo imam od 4,5 meseca (obrnjeno naprej), pa uživa v njem sto na uro. Sicer ga uporabljam samo za po trgovinah in mogoče kdaj za okoli hiše. V njem je res zadovoljna, a vem, da ni dobro, da so preveč v njem, ker jim nogice bingljajo.

Oboje, štorkljo in kengurujčka imam sposojeno, če bi pa sedaj morala nekaj od tega kupit, pa bi Cybexovega kengurujčka, v katerem user posted image  nosiš tudi v leže (novorojenčka), zravem pa še sling ali mei tai. Štorklje si ne bi kupila.

(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.6.2008 10:52:48   
čipka
oboje je fajn..štorklja je pa res bol "hipijevska"..prou fajn zgleda..  ...ena moja kolegica je rekla da je blo drugač tamalmu v kengurujčku ful vroče, spet drugi so rekli  da kengurujček diha...tko da...ne vem kaj naj ti rečem..če ,mene vprašaš, je odvisno kakšen stil sama uporabljaš.user posted image

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.6.2008 11:13:07   
Metuljček Cekinček
Jaz ti samo link pripenjam, svetovati ti pa ne znam. Pri prvem otroku smo občasno uporabljali kengurujčka Baby Bjorn, zdaj za drugega otroka pa bom naročila hotsling http://www.mojskratek.si/hotslings.html.

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.6.2008 15:24:14   
Anonimen
Definitivno štorkljo ali sling, kengurujčka ne, ker v njem otrok samo visi in ne delajo nobene mišice, kar ni dobro iz fizioteravtskega vidika.

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
5.6.2008 16:23:23   
Aysha
hvala za odgovore, super ste!!user posted image user posted image user posted image

se pravi, če sem prav razumela, se kengurujčka in mei tai priporoča šele kasneje, ko otrok že sam drži glavico pokonci, štorklja in sling pa že od začetka dalje, drži?

pa še to, da si bom z vsemi sinonimi na jasnem: je štorklja in sling ena in ista zadeva?

pa hvala suzanamai za link. videofilmčki o povezovanju mei taia mi bodo kdaj kasneje prišli pravuser posted image  čeprav se mi zdi hudo komplicirana zadeva to povijanje in zavezovanje user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.6.2008 18:57:55   
mišk
Sling in štorklja ni ista zadeva, ne vem pa točno kakšne so razlike. Naj ti katera druga razloži, da ne bom preveč prazne slame trosla.user posted image

(odgovor članu Aysha)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.6.2008 19:50:19   
skuštrana
Štorklja je podobno kot sling z obroči, s tem da je manj nastavljiva in v njej ne moreš nosit otroka v vseh položajih kot pri slingu z obroči. Pouch pa je še ena podvrsta slinga z obroči, s tem da ga lahko uporablja samo ena oseba, ker se kupuje glede na velikost in težo nositelja.  (recimo če si full nizka ali visoka ti bo štorkljo težko naštimat, medtem ko je sling z obroči prolagodljiv vsem).

Kengeru pa se z razvojnega vidika sploh ne priporoča, niti po 3 mesecu ne, saj so v njem noge in posledično hrbtenica v nepravilnem položaju. Za nošnjo kasneje je ok mei tai, pa še lahko ga je naštimat user posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.6.2008 19:54:15   
skuštrana
AnciM, jaz sem naše v slingu nosila do 4,5 meseca starosti non stop - doma, na sprehodih (tudi po par ur skupaj), potem pa smo presedlali na mei tai, ki ga še sedaj uporabljam po par ur dnevno. Voziček je pri nas bolj malo v uporabi, šele od cca 6 meseca starosti otroka...

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.6.2008 23:28:54   
Janey
Kengurujček je strup za hrbtenico. Jaz ti ga odsvetujem.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.6.2008 0:45:08   
Pandica
Jaz imam tut sling, mei tai in še kengurujčka. Kengurujčka sem dobila in ga uporabljala ene 3x po 5 minut, mi ni fajn. Pa še za user posted image ni dober. Sling in mt pa je zakon user posted image
Ravno danes sem jo v hiši nosila okrog v slingu user posted image , včeraj pa sma recimo šle na sprehod z mei tai-jem in mi ponavadi tako lepo zaspančka noter user posted image
Tako, da se odloči za sling ali pa mt.

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.6.2008 7:39:27   
mala pikica
Za kengurujčka sem jaz slišala, da te bo zelo hitro bolela hrbtenica.

Štorkljo pa imam jaz doma, pa sva se že nekajkrat poskušala naštimat noter, pa nama nikakor ne rata user posted image

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
9.6.2008 11:14:07   
ursalara
Odvisno katerega kengurujča kupiš!Jaz imam od baby bjorna(baby carrier synegery) in ga ne menjam je vreden svojega denarja(120 evrov)Je pa tudi priporočen od FT ker ima oporo za tvojo hrbtenico in oporo za dojenčkovo glavico!
Jaz imam tega in ga ne menjam!

http://www.babybjorn.com/Eng/products/Mobility/BABYBJORN-Barsele-Synergy/

4.1.08 se nama je pridruzila najina princeska Lara!

http://picasaweb.google.com/krasevec.ursa

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
9.6.2008 13:05:46   
frutka_
Kengurujčka imam od Chiccota še od prvega otroka in mi odgovarja. Prilagodiš ga lahko nošnji otroka tudi v ležečem položaju.
Kasneje sem razmišljala o nakupu meitai-a. Full so mi všeč.

(odgovor članu ursalara)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?