panika-pomoč prosim! (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

dadica -> panika-pomoč prosim! (20.2.2005 16:35:54)

955 sem noseča,sedaj pa sem šla na WC in opazila rjav izcedek tako kot na začetku M.Kaj naj naredim?POvedati še moram da je danes 27 dan 2.ciklusa (januarja je več nisem imela).Je to začetek splava alikaj drugega!Hvala za odgovore! Sem čisto panična!

dadica

cmokec -> panika-pomoč prosim! (20.2.2005 16:40:00)

Dadica, pojma nimam, kaj se dogaja. Al si danes kaj težkega delala? Mogoče je zaradi tega. Sploh ne vem, kaj naj ti svetujem. Jaz bi šla še enkrat na WC se obrisat. Če bi kaj rjavega ali rdečega bilo vidno, bi šla takoj na urgenco. Če nebi bilo nič, bi pa probala čim bolj počivat. Kdaj pa imaš sicer redni pregled?

:angel::miska::angel::miska::angel::miska:

cmoekc

dadica -> panika-pomoč prosim! (20.2.2005 16:41:52)

pregled imam v sredo,sem pa staknila lažji prehlad in že dva dni kašljam da mi celo malo voda uhaja,aja pa stanovanje sem sčistla,bolečin pa nimam!

tinica -> panika-pomoč prosim! (20.2.2005 16:42:58)

Jaz sem na začetku nosečnosti tudi nekje dvakrat opazila na hlačkah kri oz. ko sem se obrisala, pa ni bilo nič narobe. Sem isto paniko zagnala, tako, da sem morala naslednji dan takoj it v lekatrno ponov test, ki pa mi je pokazl, da sem noseča. Drugič, ko sem malo krvavela pa sem bila v drugem mesecu nosečnosti pa spet groza, samo tudi to ni bilo nič. Če se ti bo še jutri pojavil rjav izcedek je najbolj, da pokličeš svojo ginekologinjo. Dokler pa brez panike, lepo počivat pa bo.
Upam, da bo vse vredu :modri::roza::rozica:

Lp

Grascakinja -> panika-pomoč prosim! (20.2.2005 17:04:40)

Lahko da ni nič, lahko da je kaj... ne moreš vedet na pamet. Počivat - v vodoravno lego in nič se naprezat, če kihaš, se skrči - potegni noge k sebi, da imaš manj pritiska na maternico, takoj zjutraj pa pokliči G, da boš ziher.
Če začneš orng krvaveti, pa takoj na urgenco.
Želim ti vse dobro, in upam, da je to le od naprezanja zaradi čiščenja. Malo bolj pazi nase, ti in tvoja pikica sta bolj pomembna od prahu!
:rozica::rozica::rozica::rozica:

Pia73 -> panika-pomoč prosim! (20.2.2005 17:08:12)

Takoj pojdi na urgenco. Jaz sem bila zadnjič kregana, ker nisem prišla takoj, pa mi je samo malo voda ušla, pa sem šla šele popoldne, čeprav se mi je to zgodilo čez noč. Če je kaj narobe ti zdaj morda še lahko pomagajo!

Fifa -> panika-pomoč prosim! (20.2.2005 17:11:57)

:):)Normalno, da te grabi panika!:grrr:

Vendar ti po izkušnjah povem, da pomaga samo golo ležanje!!!! Ampak res! Nobenega sesanja, pomivanja tal, iztegovanja pri brisanju prahu na omari, naprezanja s hojo po stopnicah,... Vsaj prve tri mesece je to potrebno dati na stranski tir.

:zmeden::)Na žalost ti tudi G ne bo mogla nič kaj dosti pomagati. Vse je odvisno od časa in moči narave. Lahko ti le da tablete dabroston, ki so lahko učinkovite priti SS in bolj pogosto spremlja, kaj se dogaja,... čeprav ravno pogosti pregledi na začetku z notranjim ultrazvokom niso glih pametni.

Prosim miruj pa čim manj se razburjaj. Raje leži, kot da sediš!!!!

:racka:Upam, da bo vse ok ampak vseeno pazi nase!!:racka:

Pia73 -> panika-pomoč prosim! (20.2.2005 17:37:01)

Ja, glih dabroston ti lahko pomaga. No, jaz bi šla na urgenco,.....

CIPRESA -> panika-pomoč prosim! (20.2.2005 19:06:23)

Dadica, tako kot druge ti povem še jaz da tukaj pomaga samo počitek in da preteče še nekaj časa.
Tudi jaz sem krvavela,v 6t in je sedaj vse O.K. Je pa rekla moja G da mi ne bo dala nobenih tablet in da jih v tako zgodnji nosečnostu tudi ne daje, ker je to odvisno samo od narave.

Tko da najbolje je počivanje in boš videla kako bo šlo naprej. V vsakem primeru pa ti priporočam da greš jutri k G in ji poveš kaj se dogaja.

DRŽIM PESTI ZATE :nosecka: CIPRESA!!!!

tannya -> panika-pomoč prosim! (21.2.2005 8:04:42)

Hojla

Tudi jaz imam že dva dni rjav izcedek in sem dobilila le nasvet, da naj počivam. Sem pa 9 tednu. Seveda pa me zelo skrbi....

ninocka -> panika-pomoč prosim! (21.2.2005 9:05:34)

Men se je tut tam v približno 8 - 9tednu na par dni pojavil rjav izcedek, ko sem se obrisla. Pa sem se drugače čist OK počutila, niti nisem kaj preveč delala. Potem je blo 2 dni OK, in en dan pol spet in spet 2 dni OK in potem spet (ampak samo 1x v celem dnevu). Sem bla ful panična, ponoči sploh nisem spala, celo noč sem bušija božala in upala, da bo vse OK.
Potem mi je pa ginekologinja na pregledu rekla, da imam neko ranico na materničnem vratu in da je to to.

Tko da pejt čimprej do G, da te pregleda in pomiri!

LP:rozica:

Teya -> panika-pomoč prosim! (21.2.2005 10:53:35)

jaz ti svetujem, da greš do G ali pa ga vsaj pokliči...ko so se meni začeli v 7 ali 8 tednu (nevem več točno) taki izcedki, so me ravno tako odpravili s tem, da naj počivam itd....na pregledu pa se je nato pokazalo, da ni nič kot bi moralo biti....vem, da nebi obisk pri G spremenil ničesar, ampak vseeno bi danes šla...saj je bilo čakanje na pregled nekaj groznega in povsem odvečnega....pa še poseg, v primeru, da je kaj narobe, je baje čist drugačen po ali pred 10 tednom...no, nočem te strašit....vsekakor iskreno upam, da je z vama vse v najlepšem redu!!!!
:miska: samo za vaju!

Stran: [1]