blak -> RE: marmelada (12.6.2008 15:00:14)
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonchek IZVIRNO SPOROČILO: blak Jaz delam tudi zelo malo sladkano marmelado (na 1kg jagod 200g sladkorja) in ti povem, da smo danes pojedli še zadnji kozarec predlanske marmelade. Naredila sem kakih dvajset kozarcev in se mi noben ni pokvaril. kako jo pa pripraviš, če ti ni preveč težko napisat..jaz bi jo tudi letos delala in to prvič..in pojma nimam kako naj se zadeve lotim... hvala Ups, sem komaj sedaj videla... Torej...narezane jagode dam kuhat v lonec na zmeren ogenj. Sproti mešam in pazim, da se mi ne prime. Ko se sadje zmehča, sladkam. Meni je všeč bolj džemasta varianta, tako da kuham toliko, da je sadje še vedno v koščkih. Kozarce segrejem v pečici, pokrove dobro umijem in obrišem. vrelo marmelado dajem v vroče kozarce, hitro zaprem in jih zavijem v dekico, dokler se popolnoma shladijo.
|
|
|
|