marmelada (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


dana -> marmelada (4.6.2008 13:24:16)

Ker imamo veliko jagod doma, bi skuhala marmelado. Samo ko gledam recepte je na 1kg jagod 1kg sladkorja. To se mi zdi preveč, ker ne maramo presladkih marmelad. Zdaj pa ne vem, ali se bo pokvarila če dam manj sladkorja?




mojsoncek -> RE: marmelada (4.6.2008 13:46:15)

Zaradi manj sladkorja se pa res ne bo pokvarila. Ti daj sladkorja toliko kot vam pase.




blak -> RE: marmelada (4.6.2008 16:08:55)

Jaz delam tudi zelo malo sladkano marmelado (na 1kg jagod 200g sladkorja) in ti povem, da smo danes pojedli še zadnji kozarec predlanske marmelade. Naredila sem kakih dvajset kozarcev in se mi noben ni pokvaril.




sonchek -> RE: marmelada (9.6.2008 15:24:35)

IZVIRNO SPOROČILO: blak

Jaz delam tudi zelo malo sladkano marmelado (na 1kg jagod 200g sladkorja) in ti povem, da smo danes pojedli še zadnji kozarec predlanske marmelade. Naredila sem kakih dvajset kozarcev in se mi noben ni pokvaril.

kako jo pa pripraviš, če ti ni preveč težko napisat..jaz bi jo tudi letos delala in to prvič..in pojma nimam kako naj se zadeve lotim...
hvala




dana -> RE: marmelada (12.6.2008 13:48:15)

Obema hvala za odgovor. Marmelado sem skuhala, dala manj sladkorja kot je napisano (pa je še vseeno presladka). Bom drugič dala še manj sladkorja.




blak -> RE: marmelada (12.6.2008 15:00:14)

IZVIRNO SPOROČILO: sonchek

IZVIRNO SPOROČILO: blak

Jaz delam tudi zelo malo sladkano marmelado (na 1kg jagod 200g sladkorja) in ti povem, da smo danes pojedli še zadnji kozarec predlanske marmelade. Naredila sem kakih dvajset kozarcev in se mi noben ni pokvaril.

kako jo pa pripraviš, če ti ni preveč težko napisat..jaz bi jo tudi letos delala in to prvič..in pojma nimam kako naj se zadeve lotim...
hvala


Ups, sem komaj sedaj videla...

Torej...narezane jagode dam  kuhat v lonec na zmeren ogenj. Sproti mešam in pazim, da se mi ne prime. Ko se sadje zmehča, sladkam. Meni je všeč bolj džemasta varianta, tako da kuham toliko, da je sadje še vedno v  koščkih.
Kozarce segrejem v pečici, pokrove dobro umijem in obrišem. vrelo marmelado dajem v vroče kozarce, hitro zaprem in jih zavijem v dekico, dokler se popolnoma shladijo.




muška -> RE: marmelada (13.6.2008 11:45:33)

evo, jaz sem pravkar skuhala 5 glažkov (po 2 dcl) jagodne marmelade. Dobra je, ker ni preveč sladka, edino kar me malo skrbi je to, da je tekočaaaa.  Žlatine nimam doma, dala sem navadni sladkor in ne želirnega, ma bomo videli no. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




blak -> RE: marmelada (13.6.2008 14:39:15)

Ajoj, valda, pozabila napisat želirni sladkor[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]

muška, če bo preveč tekoča, jo lahko uporabiš za kakšno pecivo. Tudi meni je enkrat češnjeva ratala precej tekoča, a smo jo vseeno večinoma pojedli. Peciva je bolj amlo videla. Naš tamali jo je jedel kot kašico ali pa sem mu jo zamešala v jogurt.




muška -> RE: marmelada (13.6.2008 17:01:20)

Ja kar tekoča je ja. Pa saj ni panike, bom kupila želatino in marmeladico ponovno prevrela. saj nebo neke škode ne? je pa res dobra, ker sem delala po tvojem receptu in dala samo 20 dag cukra na kilo jagod [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]