|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zatečene noge
3.6.2008 19:57:50   
Tato
Čau souser posted image  !!

potrebujem nasvet... sem v 32 tednu, in dva dni imam že čisto zatečeno levo nogo... izogibam se slanim stvarem, veliko pijem, noge imam v luftu, počivam... pa nič bolje... poleg tega me na zgornji strani (nartu) še tolk boli, da imam komaj obute čevlje, in tudi hodit ne morem...

Imate še kak nasvet, kaj lahko storim ??

dobrodošel kakršnikoli nasvet... hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zatečene noge
3.6.2008 20:04:02   
mishel
Tudi jaz počnem vse to kar si napisala, pa mi včasih vseeno zatečejo, predvsem leva noga. Tudi meča imam takrat tako utrujena in občutek kot da so nabita. Preizkusi še nogavice za nosečnice user posted image

ME KLIČE DAVID, CIAO

(odgovor članu Tato)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.6.2008 20:04:37   
bastian111
Žal tudi meni in nama podobnim nič ne pomaga ,lahko si le blažimo. Ko bo konec nosečnosti upam ,da vse to izgine.Lp

(odgovor članu Tato)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.6.2008 20:10:50   
Majuska
Jaz sem tudi v 32. tednu in imam ful zatekle noge. Sem si kupila kopel za noge od Kneippa, pa si zvečer pripravljam kopeli ... se mi zdi, da kar pomaga, tisti rožmarin pusti res svež občutek. Potem si noge namažem še s kremo za noge od Podovisa, sicer je za suho kožo, pa se mi zdi da pripomore k boljšemu občutku.

Drugače pa klasika, kar so že ostale povedale ... noge u luft, pa počivat user posted image

(odgovor članu bastian111)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.6.2008 20:13:16   
Anonimen
.........zatečene noge najavljajo punčko......

(odgovor članu Majuska)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
3.6.2008 20:30:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

In potem svizec zavije čokolado... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
3.6.2008 20:32:53   
Anonimen

.........ali pa fantka.......

.........nekaj bo ze prav.......user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
4.6.2008 6:52:19   
srki

Zato ima pa moja sestra tri fante, kljub zatečenim nogamuser posted image .

Mogoče bi oteklino ublažili tudi hladni povoji.

Meni tudi občasno zatekajo, sploh zadnjič, ko je bilo vroče. Samo ni tako hudo, upam tudi, da ne bo.

Mi je pa G rekel, da glede na to, da nimam visokega pritiska, da ni nič hudega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
4.6.2008 7:11:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
4.6.2008 7:48:40   
vesna.com
V lekarni kupi Herbion, kostanjevo kremo za noge.Meni je super pomagala.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.6.2008 7:55:16   
Maja T.
Meni pomaga knajpanje vsako večer pri tuširanju (samo nog)

ZARA - 08.07.2008

Nemogoče pomeni le, da vam bo vzelo nekaj več časa, kot ste načrtovali

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.6.2008 9:06:51   
Splet.Ka
Meni v prvi nosečnosti žal ni pomagalo nič. Dokaz je avatar, ki sem ga takrat uporabljala...

user posted image

Upam, da bo pri tebi drugačeuser posted image

< Sporočilo je popravil Splet.Ka -- 4.6.2008 9:08:16 >

Cvetim...

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.6.2008 9:14:45   
AnciM
Meni zaenkrat pomaga koprivov čaj, ki je dober diaretik in preprečuje zastajanje vode. Sem pa poskusila noge v luft držat (višje od trupa) pa so me mravljinci napadli. user posted image  Pomagalo mi pa ni.

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.6.2008 14:19:21   
arsha
IZVIRNO SPOROČILO: Tato

Čau souser posted image  !!

potrebujem nasvet... sem v 32 tednu, in dva dni imam že čisto zatečeno levo nogo... izogibam se slanim stvarem, veliko pijem, noge imam v luftu, počivam... pa nič bolje... poleg tega me na zgornji strani (nartu) še tolk boli, da imam komaj obute čevlje, in tudi hodit ne morem...

Imate še kak nasvet, kaj lahko storim ??

dobrodošel kakršnikoli nasvet... hvala.

Tato ima zatečeno le LEVO NOGO !!!!!!!!

V tem primeru bi jaz šla na pregled h G ali splošni zdravnici, ker bi pomislila na vensko trombozo - zatekanje le enega uda!

Nujno vsaj vprašaj Pušenjaka na forumu in to čim prej ali pa leti na pregled, če je res, kar si napisala!!!!

(odgovor članu Tato)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.6.2008 8:42:21   
Tato

V tem primeru bi jaz šla na pregled h G ali splošni zdravnici, ker bi pomislila na vensko trombozo - zatekanje le enega uda!

Nujno vsaj vprašaj Pušenjaka na forumu in to čim prej ali pa leti na pregled, če je res, kar si napisala!!!!

arsha dobro si me prestrašila, res sem včeraj šla na urgenco v porodnišnico... ugotovili niso nič, le da je to normalno za nosečnico... user posted image  čeprav hodit pa še vedno ne morem. očitno bo treba še zdržat 8 tednov...

(odgovor članu arsha)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.6.2008 8:56:00   
Neli1
Meni se je zatekanje nog pojavilo s tole vročino (danes je bistveno bolje, ko je deževen dan). Tudi mene so prijateljice pošteno prestrašile in sem "letela" k ginekologinji, ki mi je razložila: da je zatekanje nog nevarno če je zraven prisoten še
visok krvni tlak (v takem primeru greš takoj v bolnico, ker je nevarno za user posted image in za mamico).

V kolikor pa je tlak normalen, pa ni panike... se pač nabira več vode v telesu.
Saj bo kmalu konec!!!

(odgovor članu Tato)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.6.2008 9:11:21   
daja27
Hoj

Baje pomaga dekompresija. Če ste iz okolice LJ in ste že prek 32. tedna, se naročite v ljubljansko porodnišnico.
Jaz bom definitivno šla, samo moram še 2 tedna počakat.
Kolkr sem razumela na predavanjih v MŠ je to ene vrste masaža. Usedeš se, pa eno obleko oblečeš, pol pa... Izboljša se prekrvavitev, pa pomaga pri otekanju nog, pa otroček je potem bolj živahen. Majo pa v celi Sloveniji le dva taka stola, v LJ.

Pa ne prevelike gužve naredit, da pridem tud jaz na vrsto. user posted image

Mejte se in se smejte.

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.6.2008 11:08:22   
čipka
men je pomagal da sem vsak večer noge imela v lavorju, skupaj z eno mešanico (kis, lexurio, 12 veličasnih, pa ena mešanica zelišč od user posted image ki jo on uporablja za svoje noge, ki ima odtečene od fuzbalauser posted image   no, čisto se mi vseen niso pozdravle, samo filing odtečenih nog nisem več imelauser posted image  

(odgovor članu daja27)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.6.2008 14:39:13   
Vekica
Meni pa pomagajo kompresijske nogavice (7o DEN). Nosim jih cel dan, gor si jih dam že zjutraj, takoj, ko vstanem. Vztrajam zaradi krcnih zil, ker sem nagnjena k temu, vendar pomagajo tudi proti zatekanju.

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
5.6.2008 14:53:59   
sazi
Jaz sem tudi zatekala samo v levo nogo. So me poslali na pregled ven in ugotovili, da je vse v redu (še sreča). Na žalost pa se s porodom težave niso razblinile, ampak imam zatečeno levo nogo ves čas - že 3 leta - ne glede na vreme - no, v vročini zateče toliko bolj.
Kompresija mi sploh ne sede, ker mi potem toliko bolj zatečejo prsti na nagah in je občutek grozen - imam raje zatečeno celo nogo, kot pa samo prste in te toliko bolj.

Jaz gledam da imam čim več časa nogo dvignjeno - tudi med sedenjem za mizo (v službi za računalnikom) imam nogo dvignjeno in je bolje. Malo razmigavanja, hoje, doma sem in tja malo noge v zrak (no, odkar je mali že toliko zrasel tega niti ne prakticiram, ker nimam časa, ampak v nosečnosti je pa zelo pomagalo), pa tudi kneipanje nog pod tušem..

(odgovor članu Vekica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
5.6.2008 14:57:11   
arsha
IZVIRNO SPOROČILO: Tato

arsha dobro si me prestrašila, res sem včeraj šla na urgenco v porodnišnico... ugotovili niso nič, le da je to normalno za nosečnico... user posted image  čeprav hodit pa še vedno ne morem. očitno bo treba še zdržat 8 tednov...

user posted image  Oprosti Tato, ampak enostransko zatekanje me pač opozori na tole in zapleti so lahko ful resni (pljučna embolija, npr.), tako da bolje prečekirati pravočasno, pa dobiš magari kakšna sredstva proti strjevanju krvi, če se jim zdi, da si rizična... Jaz bi vseeno napisala še Pušenjaku, kaj misli!

No, in kot vidiš so Sazi poslali na pregled ven. Se mi zdi zelo smiselno in ne le zaključit, da gre za 'nosečniške težave'...

< Sporočilo je popravil arsha -- 5.6.2008 15:00:18 >

(odgovor članu Tato)
Neposredna povezava do sporočila: 21
5.6.2008 16:02:32   
Majuska
Zanimivo, meni bolj oteka desna kot leva noga - čeprav sta obe čist napihnjeni... danes bom poskusila še s koprivovim čajem, da vidim če bo kaj efekta user posted image

(odgovor članu arsha)
Neposredna povezava do sporočila: 22
5.6.2008 21:08:53   
sandra85

ja seveda...user posted image js sem bila otečena tako da sem se počutila kot balon pa imam doma fantiča

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?