sazi
|
Pozdravljene punce, končno se vam predstavim z mojimk nickom in nisem več Anonimna .. Namreč včeraj sem imela 1. pregled. Sem ravno napolnila 9 tednov. Detece je veliko 2cm in naj bi prijokalo na svet 24. februarja. Naš malček vsake toliko z nasmehom na obrazu pove, da ima mami v trebuhu dojenčka, v zanosu pa potem razlaga, kako zeloooo bo veeeeelik - dojenček seveda in krili z rokami po zraku. In v tistem hipu bolj, ko mu razlagam, da bo dojenček čisto majhen in bo potem zrasel, spet zakrili in pravi NEEE MAAAAMAAAA, veeeeelik bo, takoooooo veeeeelik. Prav smešen je. In zdaj hoče ves čas gledat svoje fotografije, ko je bil dojenček. Jih gleda zjutraj in zvečer. Je pa fino, ker v naslednjih treh mesecih pričakujejo 3 moje prijateljice/znanke, tako da bo imel priložnost (spet) videti, kako izgledjao dojenčki (2 je letos že spoznal). Včeraj sem se načakala v ZD, ker nisme bila naričena. Sem šla tja zaradi vnetja, zdaj je že malo bolje, ker sem dobila Canesten. Je pa tako, da glivična vnetja niso nevarna, so pa zato bakterijska toliko bolj in jih je nujno pravočasno pozdraviti. Na NS se še nisem naročila, se bom pa v kratkem. Naslednji pregled imam pa 4.9. Zorici čestitke za angelsound - ja, maternica je zdaj še čiso majhna in je pikica čisto spodaj. Potam pa počasi raste in se zgornji rob maternice dviga vse do reber in še višje. V prejšnji nosečnosti je imel moj mali največje žurke tako, da je nogico uprl v rebro in močno pritisnil, da mu jo je na rebru spodrsnilo in je močno brcnil tik pod rebrom in tako nadaljeval v neskončnost - no, jaz niti nisme uživala, bilo pa mi je všeč, ker sem vedela, da je živahen. Pa TEDIGO za uspešen pregled. Za spol ne bova vprašal. Tudi 1. nisva. In ker imava od prej sinka in imajo vsi prijatelji parčke, zdaj vsi pravijo, da bo punčka, ampak midva pa kar misliva, da po spet fantek. Karkoli bo, jaz sem ful vesela Michell - če nas še bereš in nisi pobegnila k marčicam - tudi sama imam probleme z visokim pritiskom - no, včeraj je bil nizek, ampak to je bolj čudež kot ne. V prejšnji nosečnosti je bil ves čas na zgornji meji, v zadnjih 2 ali 3 mesecih je bila pa kriza. Sem padala skupaj in temnilo se mi je pred očmi, piskalo v glavi... 2x sem šla urgentno na pregled v porodnišnico in so mi tam (ko sem se že umirila ) namerili 150/100. 2 tedna pred PDP na rednem pregledu so se potem odločili, da mi sporžijo porod, saj za otroka ni več nevarno, zame pa. Mali se je rodil malo manjši, kot naj bi se za 38 tednov, to pa tudi zato, ker je bila posteljica zaradi visokega pritiska premalo prekrvavljena in je dobival premalo hrane. Sem bila tako jezna na mojega G, ko sem izvedela zato, ker se na UZ to namreč vidi - mi je ena G diagnosticirala to 5 tednov pred PDP. Tako da sem G zamenjala, ta nova pa mi je včeraj razložila, da bom v tej nosečnosti zaradi teh težav od 16. tedna dalje jedla aspirine - po moji logiki zato, ker redčijo kri in je potem posteljica bolje prekrvavljena. Ajvy - ti želim, da te slabosti čimprej minejo. Glede prebave pa nima nobenega novega nasveta, so že druge napisal vse ideje, kar jih imam. glen - enako tudi tebi. Naj slabosti čimprej minejo. Znanka je bila ravno zdaj v 2. nosečnosti večkrat v bolnici prav zaradi bruhanja, pa se je potem umirilo in zdaj čez 2 meseca pričakuje otročka, slabosti pa ni več. Naši možje - moj je načeloma kar zgodaj doma - tam enkrat po 16. uri, če je samo v službi. Ker pa končujemo hišo (se imamo namen preselit enkrat jeseni ali do novega leta), pa veliko popoldnevov preživi tam. Včasih sem mu kaj pomagala, zdaj pa popoldneve preživim z našim 2 in pol letnikom, včasih greva tudi tja travo kosit in podobno, ati pa dela. No, saj tega dela bo kmalu konec (relativno - kmalu zaro, ker čas tako leti), potem bomo pa skupaj uživali v hiški. Sva pa vsak večer skupaj doma in imava čas zase od 21. ure, ko mali zaspi, pa do 23. ko greva spat. Sicer je vedno vmes polno dela (perilo, pa večerja, pa še kaj, pa oba imava še neke študijske grehe, ki pa itak ne pridejo na vrsto), ampak sva pa skupaj. No, toliko zaenkrat od mene, pa se vam še oglsim kaj.
|