Rubin. -> RE: februarčice 2009 (10.7.2008 16:38:19)
|
To kar bom napisala, vam verjetno ne bo všeč, ampak bom vseeno, za sebe in za tiste, katere imajo kakršnekoli težave. Moja prva nosečnost je potekala čudovito, brez kakršnihkoli težav, po knjigi, bi lahko rekla. Srček se je videl v 6 tedenu, plod je bil velik toliko kot mora biti, na vsakem uz-ju je bilo vse bp, naravnost čudovito, prav tako porod in res sem bila najsrečnejša nosečka, kar jih poznam. V drugo sem zanosila po naravni poti in veselje je bilo neizmerno. Na uz sem se naročila v 8 tednu in resnično nismem pričakovala nobenih slabih novic. Vendar je plod zaostajal v rasti in je bil velik namesto za 8t za 6t, vendar srček je bil.Ginekologinja, ki je btw vredna zlata, zanjo bi šla tudi na Luno, če bi tja preselila ordinacijo, mi je rekla, da sta dve možnosti, da to nič ne pomeni in lahko da bo čez 14 vse o.k., ali pa ne bo. No jaz sem bila polna optimizma in sem vrjela da bo o.k. Od vsega začetka sem sodelovala na forumu in v tistem času so se začeli pojavlati ss, kar ni nič neobičajnega do 12t. Sprava me je malce motilo vsa ta žalost in slovo od nekaterih, ki smo postale dobre prijateljice, vendar sem se podzavestno tudi pripravljala, da se lahko tudi meni zgodi. In res čez 14 sem imela ponovni uz in plodi je bil v 10 tednu velik 5,5mm in utripa ni bilo več. Kar pomeni, da se je njegova pot verjetno končala že kak dan za prvim uz. Jaz sem imela še vseh 14 dni vse nosčeniške znake in niti podvomila nisem, da bi kaj bilo narobe. Punce na forumu so mi stale ob strani in me tolažile po svojih močeh, sploh tiste, ki so imele isto izkušnjo. Kaj hočem povedat, da prosim malo strpnosti za tiste, ki so upravičeno zaskrbljene. Nekomu, ki je v 10 tednu in plodu ne bije srček, rečt naj ne skrbi je skrajno neodgovorno. Rečt, zakaj pa greš v 6t na pregled, ko je velika možnost, da se utripa še ne vidi, in ne veš da je bil tja naročen, se mi tudi ne zdi najbolj obzirno. Ne nekaj na pamet govorit. Nekomu ki mu ne gre vse bp je čist dovolj, da ga objameš in mu rečeš, da mu želiš vse najbolje. Vem, da se lahko 100 zgodb konča s srečnim koncem, ampak ko si obupan, ti to nič ne pomeni, če se tvoja ne. Če ne želite slišati slabih novic, je najbolje da se to napiše in potem tiste, ki bodo/bomo imele ss, pač tega ne napišemo. Sicer pa vsem želim, srečno nosečnost in brez zapletov.
|
|
|
|