annie17 -> RE: Jedilniki alergikov po 1.letu (4.6.2008 16:40:36)
|
Pozdravljen tatam! Albert keksu dam kar navadnega, ki nima sladkorja, kupila pa sem ga v Tušu. Zaenkrat ni bilo reakcije. Res pa je, da naša alergija na KM ni klasična in je verjetno le intolerantnost na mleko oz. laktozo, pri čemer majhna količina ml.stvari ne dela težav. Pri nas gredo keksi skozi (ker jih ne poje za cel obrok in vsebujejo zelo malo mleka), medtem ko pa skuta in jogurt povzročita bruhanje. (Kar pa je pri nas posebnost alergije je, da naš Tian zvečer trpi zaradi bolečin v trebuhu oz. nekakšnih krčev.) Mi se drugače čisto zanašamo na mama-test, kaj otrok lahko in kaj ne. Do sedaj smo imeli vsa negativna testiranja, kakor pa sem že omenila, pa že 3 mesece čakamo na teste iz mb pediatrične bolnišnice. Da pa ne bo pomote, gastroenterolog nam je sam rekel, da alergija vsekakor je, če so krči in suha koža z rahlim AD... seveda pa imamo to srečo, da moramo vse skup sami odkrivat, čeprav bi lahko se tudi oni mal zganili. Aja, dostikrat se nam pokažejo neprebavljive stvari skozi blato, kar pa je zelo težko razbrati; ko je res hudo, se tamalemu vname ritka. Hvala bogu smo odkrili, da mu pri teh tegobah pomaga Sudocrem krema; drugače pa striktno uporabljamo v lekarni narejeno kremo za ritko, na debelo namazano: Lamprehtova stara krema z borovo kislino. Torej bom drugič napisala neklasična alergija na KM! (Dobro pa je, da vprašaš![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]) Allnatura proizvodi se dobijo v drogerijah DM, so malo cenejši od npr. Milupinih izdelkov. Mislim, da lahko tudi na internetu pogledaš, kaj ponujajo.
|
|
|
|