Med (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

dory -> Med (20.2.2005 8:00:59)

Spet rabim vaso pomoc mamice moje...

vceraj sem mislila,da sem naredila dobro delo in tamalemu v skuto zmesala mal medu in banane...zvecer je krical in se zvijal,dones zjutri pa je okol oci neki flekast :(

Kdaj se naceloma lahko da tamalim med?

puri -> Med (20.2.2005 8:10:33)

Ne vem točno, do enega leta sigurno ne,....to je edina stvar, ki sem se jo jaz zapomnila, da se res ne sme dat!

Z medom kar še počakaj!:rozica:

thumbelina -> Med (20.2.2005 8:45:24)

Med je zelo nevaren za dojenčke in se ga je fino ogibat na daleč. Enkrat ne bo škodilo, za naprej pa jaz raje ne bi, čeprav bi mu bilo všeč.

Seven* -> Med (20.2.2005 10:49:24)

Med je lahko zelo nevaren, ker lahko vsebuje bakterijo Clostridium Botulinum, ki povzroca bolezen botulizem.. Sploh nevarni so domaci medovi, ker niso pregledani.. Na tvojem mestu, bi obiskala zdravnika, ce bo stanje nespremenjeno...

BokiMB -> Med (20.2.2005 12:51:12)

Joj, ne! Pred prvim roj. dnem ne! Dojenček ne more prebaviti snovi, ki so v medu in ki se potem v njegovem organizmu spremenijo v neke strupe, zaradi katerih lahko celo umre (ne vem več, v kateri knjigi sem to prebrala)!

Katjuša & Daša -> Med (21.2.2005 11:49:35)

Tudi jaz sem nekje prebrala, da ne medu pred prvim letom. Sem pa nekje zasledila recepte z medom že za dojenčke pred prvim letom.

Jaz se ga striktno izogibam.
Katjuša

kepica -> Med (21.2.2005 20:20:28)

Kaj pa je potem z medolinom? Ta je pa že od 6 mesecev naprej:zmeden2: Ali pa je to drugače,ker je vse predelano:zmeden:

Pajaca -> Med (21.2.2005 20:39:00)

Jaz sem tud vidla že polno receptov z medom, pa ga vseeno ne dam. Me je že mel ko je bila bolna da bi ji ga v čaj pa ga nisem dala. Medolino pa brez problemov je... no pa saj bo kmal 1 leto.

Stran: [1]