Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 10.7.2008 9:33:08
|
|
|
|
Tina 28
|
Jutro...kot vsako drugo sem tudi danes vsa polomljena. Vedno bolj me boli hrbet, verjetno zarad dojenja. Naša Anja se mi je danes na vsa usta smehljala ...brez glasu seveda. Stari sva šest tednov in zdi se mi , da je v tem tednu postala čisto drugačna. Pri kakšnem mesecu je ful manj spala in bla pol mal tečna. Zdaj pa ravno tako malo spi čez dan, samo pa zelo rada opazuje. Zdaj je že ene pol ure v posteljici in gleda vrtiljak in na vsake tolk časa spusti kakšen vzdih ali krikec (tud nova zadeva). Tko, da vse ki greste za mano, firbec jih naredi bolj pridne , prej pa še niso tolk zaznal. Drgač pa mene v levi prsi skeli...in me tud boli ko ona pije. Zatrdline ni nobene, vročine tudi ne, samo skeleča bolečina je. In sploh ne vem kaj je z mojim mlekom, saj mi prsi nič več ne delujejo polne in tudi vedno (kakšen teden, dva) hoče obe. Zgleda da mam že manj mleka, si bom jaz tud kakšen pir prvošla
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 10.7.2008 9:38:16
|
|
|
|
Tina 28
|
Men drgač tud spi ponavadi do 2-3 ure ponoč, ne glede na to al gre spat ob 9-ih al 11-ih. Očitno ma že ritem. Na žalost pa jaz nimam takega bioritma in pol še do polnoči ali čez kaj počnem, alpa gledam TV. Zjutraj pa sem koma. No pol se mi zbudi še okrog 6 in kmal spet ob sedmih in 8-9. Kot bi hotla nadoknadit za ponoč. Vsako jutro je tko, jaz pa komaj vem zase in jo kar pr seb božam mal, da bi še zaspala . Nisem jutranji tip!
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 10.7.2008 9:44:45
|
|
|
|
alea01
|
dobro jutro mamice *Mojca*-Izabela je imela tudi obrnjeno noč in dan. Jaz sem jo potem začela šez dan na 2,5uri budit, ful smo ropotali- sem sesala, miksala,....Babica je z njo telovadila.... V glavnem ful smo jo namatrali, tak da je potem ponoči spala. Ponoči pa obvezna tišina, majhna lučka, komaj da je in ko se dojima ji čisto nič ne govorim in ponoči se ne previjava. Če je kriza, se previjava v polmraku in ji čisto nič ne govorim. In tako zdaj mi ponoči spimo. Tudi ko se podojiva, takoj zaspi nazaj, kar podnevi se še ni zgodilo slovenka- za Sofijo. ful lepo ime. Je bilo tudi v našem izboru . In valda bošš ostala pri nas Tista stvar za nos, ki jo tako reklamirate . Kaj se to priklopi na sesalec ali kaj? Ne vem a sem glupa ali pa ne zastopim. Jaz bi tudi to nabavila. Telegramov sem jaz dobila za izvoz in itak, da se vse ponavljajo in tiste stvari za odtis imam 5 . Še pol žlahte si lahko da odtis naredit
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 10.7.2008 9:50:12
|
|
|
|
alea01
|
Včeraj zvečer sem jo podojila iz obeh jošk-trajalo 1uro in potem jo po flaški pojedla še 2x60mL in je še zahtevla joško in pol je komaj zaspala, ker smo še 1uro podirali kupčke. Je pa ne glede kdaj gre spat ob 5uri pokonc. Takrat jo previjem in potem se dojiva tudi do 9ure. Se pa tudi ful smehlja. Samo me skrbi, ker nič z očmi ne miga. Karkoli ji damo pred očmi ni odziva . Marička, kaj bi pa naj to pomenilo? Menda ja ni slepa?
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 10.7.2008 9:52:12
|
|
|
|
alea01
|
aja, še to. Kvaliteta mlekca je odvisna od hrane, k ijo mi pojemo, imam prav? V glavnem, jaz nimam apetita in bolj malo pojem in se mi zdi, da mlekec ni nasiten in da zato tako dolgo ziza.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 10.7.2008 10:04:31
|
|
|
|
Tina 28
|
Alea...kar dolgo ti spi ponoč, samo pol plačaš za nazaj očitno . Mene ne bi še skrbelo, da je slepa, saj se vid najkasneje razvije. Meni se je tudi zdelo, da noče gledat tist, kar ji kažem, zdaj pa že. Baje se vid dokončno razvije pri 12 letih. Sicer maš pa kmal posvetovalnico, pa povprašej. Če nimaš apetita pol jej čimbolj raznovrstno hrano, tud če ne velik. Saj drgač se nam zarad mleka ni treba basat, sam dnevni vnos hranil naj bi bil kakovosten. Jaz do kosila komaj kaj pojem...do treh, pol pa zvečer kar ne morem od mize. Napačen del dneva s4e najem. Očitno pride lakota za mano. Mam tko še 4 kg za dol dat in bi lohk večerjo skenslala. Ja alea, en del cevi prklopiš na ror sesalca, drug del pa v nos.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 10.7.2008 10:14:45
|
|
|
|
##anja##
|
dobro jutro čvekice Sem čisto nova na forumu.Ali se vam lahko pridružim pri čvekanju o vaših malčkih tudi jaz imam junijskega sinkota matevža.Več napišem kasneje ko bo tevži pančal.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 10.7.2008 10:57:30
|
|
|
|
NinKa
|
Ojla punce, da se jaz oglasim. Nam je končno uspelo priti nazaj iz P. Po 7 dnevih, en dan čakanja in 6 dnevih na porodnem oddelku mi je tut v Postojni postalo sitno. Pa četudi sem imela ves "luksus", ki ga v P lahko imaš. Koledarsko tut jaz več ne sodim med junijke, ampak bom vseeno tukaj. No, imamo Nicka, danes je star 7 dni. Rodili smo po induciranem porodu, ker po 10 dneh čez rok se pač tako spodobi. Potem je prišlo do komplikacij in se končalo s carskim rezom. Sedaj ko sva z doma se počutima ok, jaz šivov več ne čutim, ampak se moram pazit, nič dvigovat, razen tamaučka. Nisem še uspela brati vaših vsakodnevnih prigod, ampak bom, počasi.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 10.7.2008 12:00:14
|
|
|
|
sassy0
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tina 28 Men drgač tud spi ponavadi do 2-3 ure ponoč, ne glede na to al gre spat ob 9-ih al 11-ih. Očitno ma že ritem. Na žalost pa jaz nimam takega bioritma in pol še do polnoči ali čez kaj počnem, alpa gledam TV. Zjutraj pa sem koma. No pol se mi zbudi še okrog 6 in kmal spet ob sedmih in 8-9. Kot bi hotla nadoknadit za ponoč. Vsako jutro je tko, jaz pa komaj vem zase in jo kar pr seb božam mal, da bi še zaspala . Nisem jutranji tip! Ja enako je pri nas, se tudi zbuja tam na 2-3, včasih 4 ure. Se mi pa zdi, da je ko je bil mlajši, več skupaj spal, sedaj se pa kar prej zbudi, ne glede na to koliko se napoka. Tako, da ne vem kaj to pomeni Upam, da ne bo, ko bo večji, da bo rabil ful malo spanca in nas bo aufal že zjutraj ob kakih nenormalnih urah. Ker sama sem tudi bolj večerni tip in ne jutranji. A ima ketera trak, sling, oz kakšno podobno stvar? Kako se obnese? Jaz sem danes naročila trak, ker imam občutek, da tamali, če ne spi, nekako ni več zadovoljen v svojem gugalniku. Predvsem bi že ful rad bil pokonci in potem se nosiva, pa crkljava, dan pa mine. Pa tudi za kakšen šoping se mi zdi ta trak bolj priročen kot voziček, sploh moj, sem ugotovila, da je ful štorast, če ga moram sama dat v avto in iz avta. No kakršne koli izkušnje so zaželene Papa
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 10.7.2008 12:14:17
|
|
|
|
*Mojca*
|
IZVIRNO SPOROČILO: NinKa Ojla punce, da se jaz oglasim. Nam je končno uspelo priti nazaj iz P. Po 7 dnevih, en dan čakanja in 6 dnevih na porodnem oddelku mi je tut v Postojni postalo sitno. Pa četudi sem imela ves "luksus", ki ga v P lahko imaš. Koledarsko tut jaz več ne sodim med junijke, ampak bom vseeno tukaj. No, imamo Nicka, danes je star 7 dni. Rodili smo po induciranem porodu, ker po 10 dneh čez rok se pač tako spodobi. Potem je prišlo do komplikacij in se končalo s carskim rezom. Sedaj ko sva z doma se počutima ok, jaz šivov več ne čutim, ampak se moram pazit, nič dvigovat, razen tamaučka. Nisem še uspela brati vaših vsakodnevnih prigod, ampak bom, počasi. kot da bi brala svojo zgodbo dobrodošla doma jaz imam danes spet vročino pa nič me joški ne bolijo kr neki tiste ki imate koš za plenice...a vam tudi zaudarja ven??? al mamo mi nekaj narobe naštimano kaja , kot je l.daisy rekla smo imeli razširjen votli sistem d ledvičke, ki pa je bil ob odpustu že normalen, vseeno pa morava na uz, baje na vrazov trg... nič, grem nekaj pojest...
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 10.7.2008 12:15:49
|
|
|
|
Kaja08
|
alo žanka, kaj nas pa pri majčicah pluvaš? Glede AD3 kapljic ti nismo odgovorile - no ja, vsaj jaz, zato, ker nimam nikakršnih izkušenj in jih bomo ta teden šele začeli jemat. Potem bomo pa videli, kako se bo obeslo in ali jih bomo še naprej jemali ali pa skenslali, če bo mali imel preveč krčev
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 10.7.2008 12:32:33
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kaja08 alo žanka, kaj nas pa pri majčicah pluvaš? Glede AD3 kapljic ti nismo odgovorile - no ja, vsaj jaz, zato, ker nimam nikakršnih izkušenj in jih bomo ta teden šele začeli jemat. Potem bomo pa videli, kako se bo obeslo in ali jih bomo še naprej jemali ali pa skenslali, če bo mali imel preveč krčev mi še nismo do tja prišli ampak v prvo jih jaz nisem nič dajala. Sem pa zgrešila tvoje vprašanje- priznam, da mal površno prebiram poste
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 10.7.2008 12:41:11
|
|
|
|
lunca14
|
AD3....pri nobenem jih nisem dajala,no pri prvem sem nekaj časa,pa je mel krče in sem nehala,smo pa ogromno odzunaj,tako,da nekaj vitamina d dobi naravno.Jaz spadam v tisto grupo mamic,ki ne bom dajala kapljic in tud cepili se ne bomo,zaradi zdravstvenih težav,spadamo v tisto skupino 1 %,ko cepivo pusti posledico.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 10.7.2008 12:41:28
|
|
|
|
*anamor*
|
Haj, končno se vam lahko spet oglašam. Naš Taj je tudi full priden, samo mamica je fuull utrujena. Pa še mastitis sem dobila. Imela sem občutek, da mi je vedno spraznil prsi ampak jih očitno ni. Dobila sem vročino in bila sem vsa polomjena. Včeraj sem šla k zdravniku in dobila antibiotik. Pa sem še vedno bila vsa zlomljena. Danes je malo bolje. Upam, da zdaj bo. Samo ko si črpam ven mleko nikoli nevem ali sem si čisto ali ne. Ker ta pumpica mene kar jezi ali pa jaz ne znam delati z njo. Pojma nimam. Včasih bi najraje obupala že. Še vredu, da imam mojega dragega, ki me vzpodbuja in mi drži gor moralo.
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 10.7.2008 14:16:56
|
|
|
|
lonapo
|
oj, zgleda da je tale utrujenost že kar kronična in spada v osnovni inventar . Mi hodimo spat med 10-11 zvečer, zbudi se med 2 in 3, poje in potem nazaj do sedmih. Potem je pa buden do 12ih -potem ima popoldanski spanec tm nekje do šestih, potem je pa spet buden do zvečer. Napenja tudi nas-ad3 kapljice (danes sem dala prvič,bomo videli kaj bo) Mleka imam samo še za pocrkljat. Akja smo imeli včetraj posvetovalnico:; 4540g-zredil se je 1,1kg in zrasel 4 cm. Lep pozdrav
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 10.7.2008 14:29:14
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: ##anja## dobro jutro čvekice Sem čisto nova na forumu.Ali se vam lahko pridružim pri čvekanju o vaših malčkih tudi jaz imam junijskega sinkota matevža.Več napišem kasneje ko bo tevži pančal. Seveda se lahko pridružiš - napiši datum rojstva, težo, dolžino, da te bo dala Kaja na seznam. In super, da mamo eno novo čveko. IZVIRNO SPOROČILO: Kaja08 alo žanka, kaj nas pa pri majčicah pluvaš? Glede AD3 kapljic ti nismo odgovorile - no ja, vsaj jaz, zato, ker nimam nikakršnih izkušenj in jih bomo ta teden šele začeli jemat. Potem bomo pa videli, kako se bo obeslo in ali jih bomo še naprej jemali ali pa skenslali, če bo mali imel preveč krčev jaz tud bolj preletim poste, ker nimam glih velik časa in tudi mi še nismo sploh prišli do teh kapljic.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 10.7.2008 14:32:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaja: Za seznam podatki od NinKe IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca Tudi Ninka carta svojega otročka... Iskrene čestitke za Nicka, ki je velik 52 cm in težak 3430 g. 4.7.2008
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 10.7.2008 15:15:19
|
|
|
|
alea01
|
Tina28- hvala za odgovor *Mojca*- jaz sem imela vročino 38C dva dni in je tudi bilo kar nekaj, pol pa izginilo. Verjetno toliko pade imunost..... anja- dobrodošla Mi nimamo krčkov-zaenkrat- in tudi nič ne dajam. Ko bo pa prišlo do tega, pa brez skrbi, bom že jamrala na RR ninny- nisem ti še čestitala za ekspresen porod in da bo dojenje steklo iz obeh joškov in ne bo potrebno črpanje ninka- za Nicka
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 10.7.2008 15:35:44
|
|
|
|
alea01
|
*Mojca*- nam nič ne zaudarja iz koša. Mal preveri kako imaš naštimano. Mogoče pa ni v redu, ker si ga ceneje kupila kot jaz . Zezam se
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 10.7.2008 16:43:39
|
|
|
|
*Mojca*
|
alea01 Naš piki že cel dan spet spi, mogoče ga je zmatralo moje ultra vroče mleko Zdaj imam samo še 37,4 vročine. Kar neki, patronažna mi je potipala joške in rekla da to ni mastitis, tako da pitaj boga Aja pa patronažna je rekla da ne pride več, je bila samo 3krat žanka: tudi mene kdaj kdo zignorira, pa zato še ne pljuvam po junijčicah. Jaz pojma nimam glede teh kapljic in zato nimam kaj komentirat. Če ti je pa tako fajn pri majčicah, pa čvekaj tam, nič hudega
< Sporočilo je popravil *Mojca* -- 10.7.2008 16:44:31 >
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 10.7.2008 17:51:02
|
|
|
|
lunca14
|
Če ti je pa tako fajn pri majčicah, pa čvekaj tam, nič hudega Verjetno,nisi mislila nič sllabega s tem stavkom,ampak sliši se pa .....verjetno je res ne bo nazaj...........ljudje smo različni,žal,ali pa tud ne...... Mojca pa nisem nič slabega mislila s tem-do tebe,sam se spomnim,da se je tud ko smo čvekale v pričakovanju pritožla,da jo ignoriramo,to pa takrat,ko sem tud jaz mela tisto pavzo.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 10.7.2008 18:13:29
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: lunca14 Če ti je pa tako fajn pri majčicah, pa čvekaj tam, nič hudega Verjetno,nisi mislila nič sllabega s tem stavkom,ampak sliši se pa .....verjetno je res ne bo nazaj...........ljudje smo različni,žal,ali pa tud ne...... Mojca pa nisem nič slabega mislila s tem-do tebe,sam se spomnim,da se je tud ko smo čvekale v pričakovanju pritožla,da jo ignoriramo,to pa takrat,ko sem tud jaz mela tisto pavzo. Ah, dajte, no, drage sotrpinke, ni treba takoj zamerit (ne ve, ne žanka), drugače bom še sem privlekla svoj valjar Tole... IZVIRNO SPOROČILO: žanka Pozdravljene.Zopet imam eno vprašanje,sem ga včeraj zastavla pri junijkah,tja ko uradno spadam,pa so me tako kot ponavadi zopet spregledale.Zanima me glede AD3 kapljic. ...meni ni zvenelo kot obtožba, se tudi na temi majčic dostikrat zgodi, da kakšno spregledamo ali enostavno ne vemo odgovora in smo "tiho", potem pa dotična (tista, ki pač zastavi vprašanje) pač opomni, sprašuje drugje ali pa povesi surlaka Uživajte s svojimi sončki
< Sporočilo je popravil špelin@ -- 10.7.2008 18:14:34 >
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 10.7.2008 20:58:00
|
|
|
|
Anonimen
|
ninny- nisem ti še čestitala za ekspresen porod in da bo dojenje steklo iz obeh joškov in ne bo potrebno črpanje hvala ,zaenkrat še vedno moram črpat ker kakor ima dan, včasih hoče jesti iz leve, včasih jo pa ne pripravim da bi jedla, tako da si črpam in potem dobi na flašo. Ima pa zadnja dva dni obdobje, da ko poje, je zbujena še ene 2 urci in kar išče in išče, ker ona bi še jedla. Pa sem ji po nasvetu patronažne že povečala za 10ml pa zgleda da je še premalo. IZVIRNO SPOROČILO: *Mojca* Aja pa patronažna je rekla da ne pride več, je bila samo 3krat ja tud pri njih je zavarovalnica zmanjšala Mi je zadnjič malo pojamrala, da kakšna pa res rabi kakšen obisk več pa nič ne more narediti. Jaz sem spomnim v prvo je prišla k meni mislim, da 5 krat.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 10.7.2008 20:59:53
|
|
|
|
Kaja08
|
čer!! mi smo se pa dons slikal za osebno! celo v četrto nam je ratal, da je bil buden si ni pa čist nč podoben na sliki, tko da tud če bi od kerga druzga dojenčka fotko dal, pa bi blo isto jutr bomo pa osebno dal delat in upam, da jo bomo čimprej dobil!!
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 10.7.2008 21:00:50
|
|
|
|
Kaja08
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninny IZVIRNO SPOROČILO: *Mojca* Aja pa patronažna je rekla da ne pride več, je bila samo 3krat ja tud pri njih je zavarovalnica zmanjšala Mi je zadnjič malo pojamrala, da kakšna pa res rabi kakšen obisk več pa nič ne more narediti. Jaz sem spomnim v prvo je prišla k meni mislim, da 5 krat. men je patronažna rekla, da pride 4x, bila je pa 2x do zdej
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?