|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: junijski princi in princeske 2008
30.6.2008 8:18:42   
lonapo
Žanka,jest sem mu zadnjič skuhala bebi čaj, pa tud ust ni bhotel odpret tako da mu ga ne silim več;mu dam pa včasih mal sladkih kamilic v AM-ker težko kaka.

ti ji kar daj čaj, če ga bo hotela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 326
30.6.2008 8:50:04   
alea01
dobro jutro mamiceuser posted image

Kako ste ve in vaši sončki?
Mi smo pa zadnjič šli v šoping in si je mamica dala malo duška in kupovala kot nora. Je oči rekel, da sem bila v delirijuuser posted image
Sem mislila, da Izabela ne je dovolj in smo jo zvagali in je v dveh tednih pridobila 500guser posted image . Meni zmanjkuje mlekauser posted image user posted image . Saj ga imam, ampak proti večeru ga pa ni večuser posted image .
A vse dodajate aptamil? Ker jaz ji dam novalac-samo zvečer(v naši lekarni ni aptamilauser posted image ). Kaj pa je boljše?

žanka- jaz ji enkrat ali dvakrat na dan-odvisno od vročine dam čaj- mešanico kumine, komarčka,janeža-sama pripravim.

Pa še to- baje je izabela neko grozdje- nisem imela pojma in zdej vsakemu ko rečem, da je puža Izabela se mi začnejo posmehovat in vprašat, če ne vem da je to grozdje in kako ime je touser posted image user posted image user posted image . In zdaj sem fuluser posted image user posted image user posted image user posted image . Jaz sem pa to ime najdla v kolendarju

(odgovor članu lonapo)
Neposredna povezava do sporočila: 327
30.6.2008 10:02:20   
polma
Sem končno malo bolj natančno prebrala kaj pišeteuser posted image .
Takole mislim:

Tina28-glede joka med dojenjem, je pri nas takole: ali ga zvija in se potem pokaka ali se pa dobesedno igra. Lovi bradavico in joka zravenuser posted image . jaz mislim, da se igra. No, to sta dve varianti kadar naš joka med dojenjem.

Kaja08-malce zapoznele čestitke za 1. mesec user posted image !

Lunca14-porkaduš, a se ne bi malce umirila, saj veš da stara ljudska fora o 6ih tednih krste pod posteljo ni tako blesava, kot se sliši. dej v drugo, ni ti treba stalno v četrti gurat!

Lukatova mami-dobrodošla!!

Žanka-v naši lupinici je tut zgužvan, ampak nič ne podlagam ker je majhna. Imamo maxi cosi, ki ima nek tak dodatek za glavico, da mu jo drži. Čist je zgužvan notri user posted image .Čaj  mu bom pa tudi kdaj dala-kar janež ali pa bebe čaj, po žlički. prejšnji teden je imel krče, pa še ta vročina-sem mu kar po flaški dala, ke rmi je že vse mleko posesal, vsaj občutek je bil tak. in sem se bala, da se ne bo mogel normalno najest. No, zdaj mu bom popoldne če bo siten dala po žlički.

nya-glede uhajanja vode, je itak potreben čas da gre spet vse nazaj. Keglove vaje so pa tiste ki pomagajop da bo bolj dihtaluser posted image . na začetku sem jaz tut takoj letela na wc, da mi ne bi ušlo, zdaj je pa že ok.

RMRM-user posted image za ekspresen porod!!!

Alea01-zapoznele čestitke za doktorat (a zdaj te mormo klicat dr. alea01, al kakouser posted image ?  Ker moja babica se še  zdaj predstavlja kot dr.Ta-pa-ta, ker je bil moj dedek dr.user posted image user posted image user posted image )user posted image !!! Kar se pa tiče imena-čudovito ime si si zbrala. In, ja to je trta, zelo okusna in dišeča-če si kdaj jedla mentos grozdne bombone, je to isti vonj. Po moje so ti fouš, ker imaš tako lepo veliko punčko z lepim imenom. Kar se pa tiče AM-patronažka je rekla, da je Aptamil kvalitetnejši user posted image .

No, če sem kaj pozabila komentirat-ne zamerit user posted image .

danes je krasen dan za sprehod, zrak je čist, lepo se imejte, lep dan user posted image !!!!

< Sporočilo je popravil polma -- 30.6.2008 10:04:26 >

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 328
30.6.2008 10:54:00   
Anonimen
Alea01-ime Izabela je ful lepo,zato se na take opazke ne oziraj.Pomisli,kake res čudne imene nekateri devajo.Vsak se po svoje odloči.Danes sem kupila čaj od HIPP-a od komarčka in ji bom probala dat,če se mi bo zdelo,da je žejna.Ko je res vročina ima tako čisto belo slino v ustih in na dudi.Kljub temu,da se polno dojima ji ga bom dala.Kar se pa lupince tiče,jaz sem ji jo sicer mal podložla,tak da mal boljš noter izgleda ko leži.Smo šli včeraj k babici in je bila celo pot čisto zadovoljnauser posted image .Mal me je skrbelo kako bo,ampak očitno otroci vse bolje prenašajo.

(odgovor članu polma)
  Neposredna povezava do sporočila: 329
30.6.2008 11:24:45   
lunca14
Pa še to- baje je izabela neko grozdje

Res je izabela je vrsta grozdja,ampak dobra vrsta grozdja,tako,da si lahkko ponosna na tako izbiro imena,pa še pristno slovensko-vinorodno......no ne se sekirat,res je lepo ime,pa saj veš,da vsi nekaj najdejo,če hočeš ali nočeš,predstavjaj si kako je meni,ko povem da je mojmu ime Lun,vsi me debelo gledajo od kje tako ime,a jaz se požvižgam na to.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 330
30.6.2008 11:24:54   
Tina 28
Žanka

Glede čaja...jaz sem tud najprej kupila od hippota, sam sem ugotovila, da je sladek, kar pa ni fajn za take majhne...ker pije zarad dobrega in ne zarad žeje.

Kupi kakšnega v lekarni alpa bebe brez sladkorja. Pol naredi tolk požirkov, da se odžeja (kar je prav)...želodčka pa ne nafila s preveč tekočine in tako ne moti ritma dojenja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 331
30.6.2008 11:26:50   
Tina 28
RMRM
Jaz bi tud tko rodila....no pa nisem, sam mi ne uspe svoje zgodbe napisat...bom že enkratuser posted image

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 332
30.6.2008 11:33:26   
Anonimen
Hvala Tina28-bom res tko naredila,maš prav,sem glih prebrala,da je ful sladek.Bom res šla raje v lekarno.

(odgovor članu Tina 28)
  Neposredna povezava do sporočila: 333
30.6.2008 12:27:49   
sassy
Pozdravljene vse junijske mamice user posted image

Na čvekanju v pričakovanju se nisem prav pogosto oglašala, ker sem bila celo nosečnost nekaj zaposlena, upam, da bom sedaj lahko kaj več klepetala z vami.

Naš Oskar se je rodil 11.6. ob 2.06 zjutraj. Velik je bil 55 cm, težek 3850 g in obseg glavice je imel 37 cm.
Najina porodna zgodba pa je taka:
Popadki so se mi začeli že 6.6., ampak so vedno izveneli, bili so kot menstrualna bolečina. 10.6. na rok, sem imela pregled pri g, ki je ugotovila, da sem odprta že 3 cm in da samo še čakamo prave popadke in gremo rodit. Če se ne bi nič konkretnega zgodilo, bi me v petek 13. poslala v p. No pa sem prišla domov s pregleda in ob 14ih so se mi spet začeli popadki na cca 10 min, ob 18ih pa so bili že na 5 min, samo niso bili kaj pretirano močni, jaz pa vsa srečna, kako me nič ne boli. Sem še kar vztrajala doma, v p sva se z možem odpravila šele ob 20.30. So me dali na ctg in pregledali, sem bila odprta 4 cm (sama sem mislila, da bopa  odprta že ful več), so me poslali na klistir in britje, potem smo pa čakali na frej porodno. Popadke sem kar lepo predihavala, so bili že močnejši, samo nič, kar ne bi mogla zdržat. Po cca 2eh urah sva šla v porodno. Tam sem babico prosila, če bi lahko hodila in predihavala popadke stoje in ne leže. Ker mi ni odtekla voda, mi je rade volje ustregla. user posted image  Tako sem se s popadki borila še kakšno uro, potem sem bila pa že tako zmatrana, da sem se mogla uležt. Babica me je priklopila na ctg in pregledala, bila sem odprta 6 cm. Vprašala je, če mi predre mehur, pa sem se strinjala, da bo hitreje konec. Potem se je pa začelouser posted image user posted image  Popadki so začeli takoj šopat ko zmešani na minuto in bili so tako svinjsko močni, da mi je bilo v trenutku žal, da nisem šla na ea. Tako sem "trpela" cca 2 uri, ko sem morala že potiskat. Prišla je babica in rekla, no sedaj bomo pa rodili. V štirih potisih je bil Oskar zunaj. Bolečine so se nehale in prišlo je veliko olajšanje, da je konec in da je mali pikec končno zunaj. Bila sem rezana, pa še znotraj sem se strgala, ker je imel mali tako veliko glavo. Šivanje je bilo pa spet poglajve zase user posted image user posted image user posted image

Čeprav sem vesela, da imam za sabo izkušnjo naravnega poroda, grem drugič definitivno na ea.

No toliko za sedaj, se mali počasi zbuja.

Uživajte vse skupaj.

Anaj22 mi smo se tudi naročili k pediatrinji v Medvode, pa jo imamo ravno tako šele 31.7. so nam isto rekli, da če so kakšni problemi, pa kar na šolsko. Očitno je samo ena pediatrinja in ko je na dopustu ni nekega pametnega nadomeščanja.

Junija smo dobili morskega dečka. JUHU

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 334
30.6.2008 12:49:06   
nInAzWeRiNa
IZVIRNO SPOROČILO: alea01

dobro jutro mamiceuser posted image

Kako ste ve in vaši sončki?
Mi smo pa zadnjič šli v šoping in si je mamica dala malo duška in kupovala kot nora. Je oči rekel, da sem bila v delirijuuser posted image
Sem mislila, da Izabela ne je dovolj in smo jo zvagali in je v dveh tednih pridobila 500guser posted image . Meni zmanjkuje mlekauser posted image user posted image . Saj ga imam, ampak proti večeru ga pa ni večuser posted image .
A vse dodajate aptamil? Ker jaz ji dam novalac-samo zvečer(v naši lekarni ni aptamilauser posted image ). Kaj pa je boljše?

žanka- jaz ji enkrat ali dvakrat na dan-odvisno od vročine dam čaj- mešanico kumine, komarčka,janeža-sama pripravim.

Pa še to- baje je izabela neko grozdje- nisem imela pojma in zdej vsakemu ko rečem, da je puža Izabela se mi začnejo posmehovat in vprašat, če ne vem da je to grozdje in kako ime je touser posted image user posted image user posted image . In zdaj sem fuluser posted image user posted image user posted image user posted image . Jaz sem pa to ime najdla v kolendarju

nič se ne sekerej kaj si drugi misljo važn je da je bilo to ime tebi ušeč pa tvojmu lubiju in tko more bit! tistmu k se ti pa zato posmehuje se pa sam nazaj nasmej,pa reč kaj te sploh brigauser posted image user posted image , lepo je pa že zato k ni tok pogosto,pa kaj pol če je to grozdjeuser posted image jst tega nism vedla k tak poznavalc grozdja res nism, ampak kaj pa recimo zala sej to je pa voda pa ma ne vem kolk punc to imeuser posted image  itd.bi se še kej najdl! pa še veš zakaj je lep ker si ji ga TI dala in ker je ona tvoj najlepši zakladek!!! tko da glavo pokonc in bit prekleto ponosna na to
lp

*najin sonček Teja*
24.5.2008/9:10

(odgovor članu alea01)
Neposredna povezava do sporočila: 335
30.6.2008 15:14:01   
D.anna 76
Hojla. Vidim, da se tudi sedaj ubadate z seznamom; mi imamo pregled pri pediatru 11.7. točno en mesec in en dan bo naš korenjak takrat star. Sedaj se že vidno pozna, da se dobro redi in raste. Žabice, ki so bile prvi teden na pol prazne so prav lepo napolnjene in jih bomo očitno lahko nosili le še kaka dva do tri tedne, če bo šlo tako naprej. Sem prav vesela, da sem nabavila le cunjice velikosti 62 in večje.

Sedaj je večino časa že v kratkih rokavčkih tako da smo v soboto šli kar skupaj v nabavo, saj s kratkimi rokavi praktično nisem imela nič pripravljenega. Me pa po malem včasih zaskrbi, da ga nebi prehladila, saj mi ar pogosto ven hodimo na sprehode; včeraj smo bili skoraj cel dan na Jezerskem pa je blo prov luštno.

Sem mu pa danes preventivno izmerila temperaturo saj se mi je zdel precej vroč. Imel jo je 36,9 kar se mi zdi normalno ali ne. Če se ne motim imajo dojenčki na splošno malce višjo temperaturo kot mi odrasli?!user posted image

(odgovor članu lonapo)
Neposredna povezava do sporočila: 336
30.6.2008 15:52:01   
lonapo
sassy-naš Žiga je bil pa rojen 2.29 isti dan-a si rodila v Ljubljani-mogoče sva pa še čvekale v sobi s Tv-jem-sem se spomnila ker si napisala, da si čakala na porodno 2 uri-punca ki je bila z mano tam je tudi že dolgo čakala-si to ti?

(odgovor članu D.anna 76)
Neposredna povezava do sporočila: 337
30.6.2008 16:52:11   
babysolza
Ojla punce,

kako vam gre? Mi se trudimo preživeti v tej pasji vročini. user posted image  user posted image

Včeraj smo šli na prvi sprehod. user posted image  user posted image  Čisto kratek, samo dobrih 15 minut, zato pa smo sklenili, da gremo danes na sladoled - to pomeni 5 minut hoje v vsako smer pa eno uro širjenja riti. user posted image  user posted image

Kako velike trebuhe ste imele po porodu? Jaz mam skoraj takega, kot je bil preden sem rodila. user posted image  user posted image  A je to povezano s tem, da sem bla na CR? Tudi dojiti smo se šele dobro začele in imam še bl mal mleka, čeprav se stanje izboljšuje. Sam ta moj trebuh je nemogoče skriti! user posted image  user posted image

No, pa naj opišem moj porod. Cel teden po roku sem vsak dan hodila na CTG - ta se je vsakemu G zdel sumljiv, namesto da bi me obdržali so me naročili za naslednji dan. user posted image  Dokler nisem končno v četrtek prišla v roke najboljšemu postojnskemu G, ki je rekel, da moja user posted image  poroda ne bi prenesla in nima smisla več odlašati. Pri vsakem mojem popadku je namreč user posted image  zelooo padel utrip. user posted image  user posted image  Poleg tega sem imela še zelo malo plodovne vode in popkovino v bližini vratu. Bila pa čisto zaprta. So mi vseeno dali tisto tableto za mehčanje - brez učinka. Nato sem šla spet na CTG in je G rekel, da zdaj pa gremo zares. Sledil je klistir. Imela sem lokalno anestezijo, saj sem zjutraj doma še jedla zajtrk, moj user posted image  je bil z mano. Vse je potekalo bp, jaz sem ves čas gledala na uro in se pogovarjala z anesteziologom (ta boljši, res sem imela srečouser posted image ). So se mi potem ful smejali, ker sem vmes prosila za vodo. user posted image  user posted image
Potem sem začutila, kako mi pritiskajo na trebuh in zaslišala jok. Ful glasen. In mi prinesejo pokazat - PUNČKO!!! Z user posted image  naju je skoraj kap, saj sva pričakovala fantka. Veselje sicer ni bilo nič manjše, presenečenje pa veliko večje, kot če ne bi 'vedela', kaj bova dobila. user posted image  user posted image

user posted image  in user posted image  sta šla potem v sobo, kjer so jo stehtali in umili, mene so pa še zašili. V dobre pol ure je bilo vsega konec. Na hodniku smo imeli par minut zase, nato pa je šla user posted image  na preizkave, jaz na intenzivno, user posted image  pa domov. Popivat... user posted image  user posted image
Naslednji dan sem šla že na oddelek, ravno pred obiski. Sem vsem naročila, da petek je rezerviran za nas tri, ker se nismo imeli še časa niti dobro videti in so to vsi spoštovali. user posted image  Nažalost pa so ravno pred obiski Sabino odpeljali pod lučko in mi jo pripeljali naslednje jutro.

Tako, kar se mene tiče, grem lahko danes spet rodit. user posted image  user posted image  Bolelo me ni nič, tudi po porodu ne in na oddelku sem že drugi dan sama skrbela za Sabino. Izgubila pa sem precej krvi in imela zanič stanje železa, zato še sedaj pijem sirup. Postojnsko P lahko samo pohvalim, vsi so bili zelo prijazni in res lepo skrbeli za nas. Pa še fajn cimro sem imela - ravno tiste dni ni bilo navala in sva bili sami v sobi! user posted image

Pa še to- baje je izabela neko grozdje- nisem imela pojma in zdej vsakemu ko rečem, da je puža Izabela se mi začnejo posmehovat in vprašat, če ne vem da je to grozdje in kako ime je to . In zdaj sem ful . Jaz sem pa to ime najdla v kolendarju

Alea, to grozdje je imel moj nono pred hišo in meni je najboljše! user posted image  user posted image

Se še kaj javim, moja Sabina se neki glasi. user posted image

Mi štirje smo najboljši par!!!!

(odgovor članu lonapo)
Neposredna povezava do sporočila: 338
30.6.2008 17:00:30   
babysolza
Aja, pa še to - koliko se kaj redijo vaši zakladki? Moja Sabina je v 5-ih dneh dobila 250g. user posted image  Je pa res, da smo bili na 'misiji 3-je kg', ker je bila tako mičkena, ko smo prišle domov. user posted image  user posted image  In se ji kar pozna, kako lepo se je okrepila.
Patronažna je rekla, da je to mal veliko, sam da ni za skrbet in da zelo lepo napreduje. Tako da bomo zdaj mal umirili tempo hranjenja.

Pa da se pohvalim - danes ji je tudi odpadel popek. user posted image  user posted image

Mi štirje smo najboljši par!!!!

(odgovor članu babysolza)
Neposredna povezava do sporočila: 339
30.6.2008 17:46:52   
lonapo
babysolza- mi smo v 14 dnevih pridelali 600 g. Imamo že 4 kg-sodeč po domači tehtniciuser posted image .

Krčev zaenkrat še nimamo-in upam da nam bo prizanešeno.
Mi pa v eni dojki zastaja mleko imam ful trdo pa boli me, ni nič rdeča pa tudi vročine nimam-se kateri sanja, kako naj to odpravim?

Neposredna povezava do sporočila: 340
30.6.2008 18:07:55   
mate0ja
Punce zdravo. Tudi jaz se javljam med "svežepečenimi mamicami". Imamo malo Tjašo, ki je na svet prijokala 18.6. 2008 ob 8:29.

Naš porod se je praktično začel cel mesec prej, ko je G. ugotovila, da punca v maternici še vedno pridno sedi na riti. Tudi na naslednjem pregledu je bilo stanje enako in na naslednjem tudi, tako, da mi je potrem namignila, da imam možnost obračanja. In sem se odločila. 6.6. sem šla v porodnišnico v LJ s fiksno idejo, da bo to obračanje uspelo. No pa ni. Po drugem poskusu je dr. Pušenjak obupal in me poslal domov. Teden za tem je sledil še en pregled pri G., ki je ugotovila nespremenjeno stanje. In sem šla spet domov. Tokrat pa že kar zaskrbljena, ker sem vedela, da je naravni porod tvegan, druga možnost pa je CR, pa mi ga G. ni nič omenila. Zato sm šla sama v akcijo. Klicala sm v porodnišnico na Jesenice, kjer sem imela namen rodit in razložila situacijo. Dobila sm napotke, da si morm takoj zrihtat napotnico in pridt na pregled. In sm šla. Še enkrat k G. in razložila, da imam namen rodit na Jesenicah in da sem se pozanimala. In šele zdej mi je uspela povedat da je to dobra ideja, da bi me v LJ pacal do PDP-ja, do katerega se po vsej verjetnosti porod ne bi začel, ker je naša user posted image ležala precej visoko in ni zgledal da bi se sploh uspela spustit. In potem bi po vsej verjetnosti še kak naravni porod sprožal ... Me je kar mrazil k sm to poslušala. Pa ne morjo se igrat z ljudmi!!!!

No v glavnem naslednji dan grem z napotnico na Jesenice, opravim pregled, CTG in dr. Tratnjek odloči, da bomo rodili s CR. Čez dva dni sledi še en pregled in dva dni od tega pregleda zjutraj že ležim v operacijski. To je bla zame cela dogodivščina. Moj želodec bolj slabo prenese že pogovore o poškodbah in krvi kaj šele da sem prisebna pri operaciji. No pa sem bila. So me sestre in babice tik pred zdajci prepričale, naj se odločim za lokalno anastezijo. In sem se. Ni mi žal, čeprav se bolj medlo spominjam vseh dogodkov v operacijski. Vem samo to, da so mi v nekaj trenutkih k obrazu prinesli malo črno kepo. Sej mi ni blo prav jasno kaj se je zgodilo. Naslednje trenutke, ko so mi šivali trebuh sem kar uživala (smešno ja) saj sem imela tak občutek, kot da mi masirajo trebuh. Tik tak je bilo tudi tega konec in preložili so me na posteljo in odpeljali na oddelek. Simpatično mi je bilo, da mi ni bilo treba na intenzivno ampak kar direktno v sobo, kjer me je že čakal user posted image z malo štruco v roki. Takrat sem šele prav dojela, da sem rodila.

Naslednji dnevi so bili prav simpatični. Imeli sva svojo sobo (po naključju, ker je bilo kljub polni luni zatišje). Bolečine so bile minimalne, osebje skrbno in maksimalno prijazno, jaz pa sem imela čas, da počasi in brezkrbno spoznam Tjašo. Dajes je 12 dan po porodu, jaz pa sploh več ne čutim, da bi bila prerezana. Samo še brazgoditno imam, ki pa tudi vztrajno izginja. Edino kar me moti pa je trebuh, ki kar noče splahnet user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 341
30.6.2008 21:41:28   
lunca14
No jaz pa sem očitno zadela na loteriji,dobila sem še vnetje mehurja-juhu,sedaj pa veselo v akcijo s pitjem vode in sode bikarbone in upam ,da se bo stanje uredilo,ker še ni tako kritično,drugače bo pa treba po antibiotik.In to sem se prehladila ponoči,ko nisem nosila spodnje majice-ko je pa tako vroče in je moj dragi lepo klimo prižgal in eto,vse moje dnevno zavijanje ,da ne bo kaj gledalo izpod pasa,je šlo po gobe.Pa se mi zdi,da samo še jamramuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .......

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 342
30.6.2008 21:52:28   
RMRM
Tina28 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

alea01 - ful lepo in nevsakdanje ime za tvojo pužo in ne sekiraj se na mnenja drugih

mateja01 - tud jaz mam sam pozitivno za povedat za jeseniško porodnišnico

" Krčev zaenkrat še nimamo-in upam da nam bo prizanešeno.
Mi pa v eni dojki zastaja mleko imam ful trdo pa boli me, ni nič rdeča pa tudi vročine nimam-se kateri sanja, kako naj to odpravim? "

- lonapo - meni je patronažna svetovala naj si dojke v času med dvema obrokoma ogrevam, tako da tisti gel v vrečki, ki se zmrznjenega uporablja za poškodbe, za 15 min dam v vrelo vodo, nato pa na dojko in moram rečti, da mi je res pomagal. Dojke so postale mehkejše, mleko pa je začelo tečt v curku in ne samo po kapljicah.
Se je Lukas premalo redil ravno zaradi tega, ker je mleko zastalo v ozadju dojke, in je ob dojenju samo kapljalo. Tako mi je patronažna razložila. Po ogrevanju dojke pa mleko dejansko šprica ven, in tud otrok je vidno bolj zadovoljen.

Upam, da nisem preveč dolgovezila.

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 343
30.6.2008 22:47:03   
Tina 28
ojla

Zdi se m, da smo vse junijčice povile, al se še kera matra v tej vročini.

Al se keri sonček že nasmehne...men se včasih zazdi, da bi lohk bil nasmešek ampak ni na vse usta. se je pa danes v spanju s glasom zasmejala.

Men se je tud že obrnila z enega boka na drugega, ni pa preveč zasinteresirana za igralni kotiček. Mam nežno rumene obeske in precej visoko, tko, da ni prave animacije.

Se tipkamo!

(odgovor članu RMRM)
Neposredna povezava do sporočila: 344
1.7.2008 8:38:06   
lonapo
no zgleda da sem fasala mastitisuser posted image -me dojka ful boli, je čist trda, imam rdeče fleke po njej in ponoči sem imela 38,5 vročine.Pol mi pa še tamal ni hotel zasspat, tko da sem spala 4 ure-sem čist sesuta.Ta zadnji cejt da gre ta večji v vrtec.

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 345
1.7.2008 9:25:52   
Anonimen
Za nami je spet grozna noč.Tamala ni pa ni hotla zvečer zaspat.Nato sva z mojim popustila in jo dala na sredino.Smo saj za urco zaspali.Nevem kaj je narobe,včasih tak fajn zaspi,včeraj pa katastrofa.Za vsak,ko sem jo položla v posteljico se je začela bunit.Sicer sva jo imela prvič zram sebe,tak da se še ni migla razvadit,pa sej tud v najini postelji ni kej ekstra spala.Nevem,mogoče imam zvečer mal manj mleka,tak občutek sem mela,ker je pa hotla kr naprej zizat.Nevem,če ji ne bom zvečer začela mal dodajat po flaški,da se bo res orng najedla.To sem prakticirala pri sinu,najprej je pozizal,nato pa sem mu dala HIPP mleko,in je spal kot polhek 5-6 ur skupaj.Po HIPP-u je bil zaprt,zato sem mu ga redčla z sladkanim kamilcim in je ful pomagalo.Neži bi sicer dala drugo mleko pa nevem katero je najbolj primerno?

(odgovor članu lonapo)
  Neposredna povezava do sporočila: 346
1.7.2008 9:53:57   
anaj22
ojla
se že dva dni trudm da bi kej napisala pa mi ne uspe. Včeri zvečer se mi je prvič zgodil da se maili ni najedu iz ene joške pa tud ponoč sem ugotavlala da je bl mal mleka v mojih joškah in sem se začela sekirat, pa še sanjal se mi je kako nimam mleka. Sem mal jezna nase ker takrt k sem mel ful prevč mleka sem ga stran metala namest da bi ga dala zmrznit. Zdej sem se končno v roke vzela se nehal sekirat če mleka ni ga pač ni in ga menoreš pričarat. Mam za vsak slučaj škatlo AM, pijem ful tekočine pa bomo vidl kako naprej.
user posted image  je šov dons nazaj delat ga bom ful pogrešala ja blo res fino k je bil doma.
Jaka je zlo rad v igralnem centru in not zaspi ko top ga ni po 4ure pa lohk sesaš po stanovanju pa ropotaš pa ga ne zbudiš. Dons pa nej bi po pošti dobil še počivalnik.
Lonapo men je pomagl topel tuš pa masaža v P so mi dal pa še eno kremo da sem si joško namazal da sva se lohk dojila.
sassy ja v medvodah je sam ena pediatrinja in menda je kr vredu
Zdej grem pa mal likat dokler se mali ne zbudi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 347
1.7.2008 11:28:47   
Anonimen
dan...punce kako ste kaj z domačimi opravili???..men se taki kupi cot nabirajo likalnik pa kr počiva...se mi zdi da sam perem...no mi se pa ne dojimo več,ampak si mleko načrpam pa mu ga dam po flaški,tko da še zmerom je moje mleko,sam ne direkt,kr je mali tolk agresiven ko je,pa tud vedno nimam mleka dosti,čez noč pa itak am..morem rečt pa da je kr priden drugač,ponoči spi,tko 2x se hranimo,čez dan pa tud prebedimo kake 3 urce skup-od enega obroka do drugega,pa smo vmes mal na rokah,mal se dudamo,mal čajeka pijemo,pa kr gre...mi je kr všeč ta tehnika da popoldne oz.proti večeru prebedi,ker pol ko se naje,spi 4 ure skupaj...

(odgovor članu anaj22)
  Neposredna povezava do sporočila: 348
1.7.2008 13:23:15   
Kaja08
Dan bejbe!! Mi imamo pa jutri posvetovalnico! Komaj čakam, da stehtamo Žigata, da vidim, koliko se je zredil. No, sej se tudi izjemno zrastel  - ima dolge noge... Samo upam, da ne bo rekla, da je predebel user posted image  Baje, da radi komentirajo tiste user posted image , ki se ne dojijo, ampak so na AM... Če se dojeni user posted image  zredi, je krasno, če se pa tisti, ki so na AM, je pa obup...svašta...

punce, a ve likate perilo od user posted image , pa tetra plenice? meni se v tej vročini tako ne da likat...

IZVIRNO SPOROČILO: alea01

Ime je prekrasno!! Nič se ne sekiraj, ker bo folk vedno imel kakšne pripombe. Glavno, da je tebi in tvojemu user posted image  všeč!! Aja, pa čestitke možeku za doktorat!!!

Mi smo najprej dodajal Novalac, potem sem pa od prijateljice dobila Aptamil, ki ji je ostal in se mi zdi, da ga manj napenja. Tako smo zdej kar na Aptamilu - dobiš ga pa v vseh štacunah, s tem da sem ga jaz (zaenkrat) dobila najceneje v Muellerju.
Kako pa narediš ta čajček za malo? Koliko česa daš? A ta komarček se dobi v trgovini??

IZVIRNO SPOROČILO: babysolza

Kako velike trebuhe ste imele po porodu? Jaz mam skoraj takega, kot je bil preden sem rodila. user posted image  user posted image  A je to povezano s tem, da sem bla na CR? Tudi dojiti smo se šele dobro začele in imam še bl mal mleka, čeprav se stanje izboljšuje. Sam ta moj trebuh je nemogoče skriti! user posted image  user posted image

Ja, jaz imam tudi še kar trebuh. Pa najbolj bedno, ker tako čez brazgotino od CR visi...prou grdo...Kdaj se pa lahko začne delat trebušnjake po CR (sej ne, da imam prav pretirano željo jih delat, pa tudi vprašanje, koliko jih dejansko bom delala, ko bom lahko user posted image user posted image )

IZVIRNO SPOROČILO: lunca14

No jaz pa sem očitno zadela na loteriji,dobila sem še vnetje mehurja-juhu,sedaj pa veselo v akcijo s pitjem vode in sode bikarbone in upam ,da se bo stanje uredilo,ker še ni tako kritično,drugače bo pa treba po antibiotik.In to sem se prehladila ponoči,ko nisem nosila spodnje majice-ko je pa tako vroče in je moj dragi lepo klimo prižgal in eto,vse moje dnevno zavijanje ,da ne bo kaj gledalo izpod pasa,je šlo po gobe.Pa se mi zdi,da samo še jamramuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .......

Ojojoj, upam, da se čimprej pozdraviš user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Tina 28

Al se keri sonček že nasmehne...men se včasih zazdi, da bi lohk bil nasmešek ampak ni na vse usta. se je pa danes v spanju s glasom zasmejala.

Naš se že prav konkretno smeji, ampak je zelo tanka meja med smehom in jokom - se pogosto prav fletn nasmeje, čez sekundo pa že dere user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: anaj22

Jaka je zlo rad v igralnem centru in not zaspi ko top ga ni po 4ure pa lohk sesaš po stanovanju pa ropotaš pa ga ne zbudiš. Dons pa nej bi po pošti dobil še počivalnik.

Kje pa imaš ti ta igralni center? Kar na tleh??

taanikaa, zakaj pa ne dojiš in si raje pumaš mleko??

(odgovor članu alea01)
Neposredna povezava do sporočila: 349
1.7.2008 13:30:06   
Kaja08
user posted image

1. Eva2008 (Tia, Hana, 29.4.2008)
- rojstvo Tia: 2100g, 45cm
- rojstvo Hana: 2000g, 44cm

2. kodrana (Tara, 13.5.2008)
- rojstvo: 3120 g, 52 cm

3. cofijana (Jan, 16.5.2008) 
- rojstvo: 3250g, 52cm

4. tancho (Malakai, 18.5.2008)
- rojstvo: 3570g, 53cm

5. Rosali (Liam, 18.5.2008)
- rojstvo: 3055g, 50cm

6. katja_k (Matija, 19.5.2008)
- rojstvo: 2940g, 51 cm

7. Špelin@ (Gregor, 19.5.2008)
- rojstvo: 3870 g, 54 cm, OG: 37 cm

8. Kleopatra28 (Marisa, 21.5.2008)
- rojstvo: 3580g, 50cm

9. nInAzWeRiNa (Teja, 24.5.2008)
- rojstvo:
3330g, 51cm

10. tweetek  (Janez, 24.5.2008) 
- rojstvo: 3275g, 51 cm

11. uvuv  (Miha, 25.5.2008)
- rojstvo: 2530g, 48cm

12. tul  (Ožbej, 26.5.2008)
- rojstvo: 3000g, 50cm

13. polony  (Lara Ana, 27.5.2008)
- rojstvo: 2900g, 49cm

14. sasa.vracko  (Luka, 28.5.2008)
- rojstvo: 3500g, 50cm

15. l.daisy  (Anžej, Ažbe, 28.5.2008)
- rojstvo Anžej: 3270g, 50cm
- rojstvo Ažbe: 3260g, 51cm
- posvetovalnica: 7.7.

16. Tina 28  (Anja, 29.5.2008)
- rojstvo: 3550g, 53cm, OG: 35,5 cm

17. Kaja08  (Žiga, 29.5.2008)
- rojstvo: 3600g, 51cm, OG: 36,5cm
- posvetovalnica: 2.7.2008

18. j6  (Aljaž, 30.5.2008)
- rojstvo: 2970g, 50cm, OG: 34cm

19. annnna  (Mai, 30.5.2008)
- rojstvo: 3260g, 49cm

20. marty5  (Matija, 30.5.2008)
- rojstvo: 4130g, 56 cm

21. bassa  (Vita, 30.5.2008)
- rojstvo: 3040g, 51cm

22. maychi17 (Lina, 30.5.2008)
- rojstvo: Lina, 2810g, 48cm

23. she29 (Maja, 1.6.2008)
- rojstvo: Maja, 3630g, 52cm

24. HEI
(Mark, 2.6.2008)
- rojstvo: 3640g,  54 cm

25. polma (Tine, 3.6.2008)
- rojstvo: 3939g, 54cm, OG: 38cm
- posvetovalnica: 2.7.

26. lidijajenko (Tamara, 6.6.2008)
- rojstvo: 3130g, 49cm

27. fiesta (Job, 6.6.2008)
- rojstvo: 3620g, 52cm

28. simdar (Lina Zoja, 6.6.2008)
- rojstvo: 3440 g, 52 cm 

29. Polly80 (Vita, 7.6.2008)
- rojstvo: 3300g, 50cm, OG: 32,5 cm

30. cv3rklic4 (Primož, 7.6.2008)
- rojstvo: 3780g, 53cm, OG: 37cm

31. anaj 22
(Jaka, 8.6.2008)
- rojstvo: 3800g, 55cm
- posvetovalnica: 1.8.

32. lunca14 (Lun, 8.6.2008)
- rojstvo: 3500g, 52cm

33. aleksandra silvija (Lovro, 9.6.2008)
- rojstvo: 3200g, 52cm, OG: 35cm

34. žanka (Neža, 9.6.2008)
- rojstvo: 3170g, 51cm

35. inetbike (Ema, 9.6.2008)
- rojstvo: 3645g, 50cm

36. D.anna76 (Maks, 10.6.2008)
- rojstvo: 3170g, 52 cm

37. tteeaa (Lana, 10.6.2008)
- rojstvo: 2600g, 49cm

38. lonapo (Žiga, 11.6.2008)
- rojstvo: 3600g, 54cm
39. sassy (Oskar, 11.6.2008)
- rojstvo: 3850g, 55cm, OG: 37 cm
- posvetovalnica: 31.7.

40. busybee882006 (Katjuša, 12.6.2008)
- rojstvo: 3530g, 51cm

41. alea01 (Izabela, 12.6.2008)
- rojstvo: 3780g, 51cm, OG: 37cm

42. Didlinaa (Sara, 13.6.2008)
- rojstvo: 3180g, 50cm

43. AnjaPH (Maksimilijan, 14.6.2008)
- rojstvo: 2820g, 51cm

44. taanikaa (Žan, 16.6.2008)
- rojstvo: 3130g, 52cm

45.mtinca (Lana, 17.6.2008)
- rojstvo: 3940g,  53 cm

46. rozica984 (Eva, 17.6.2008)
- rojstvo: 3510g, 54cm

47. mate0ja (Tjaša, 18.6.2008)
- rojstvo:

48. babysolza (Sabina, 19.6.2008)
- rojstvo: 2790g, 48cm

49. nataška82 (Jakob, 21.6.2008)  
- rojstvo: 3740g, 50cm 

50. nya (Luka Patrik, 22.6.2008)  
- rojstvo: 3610g, 51cm

51. wilma (Lilia, 22.6.2008)  
- rojstvo: 4000g, 51cm

52. Mojca78 (Luka, 22.6.2008)  
- rojstvo: 3000g, 51cm

53. beyba (Ela, 23.6.2008)   
- rojstvo: 3780g, 53 cm

54. lukatova mami (Luka, 234.6.2008)   
- rojstvo: 

55. Mojca (Luka, 24.6.2008)   
- rojstvo: 3160g, 51 cm

56. RMRM (Lukas, 26.6.2008)   
- rojstvo: 3200g, 53 cm

57. ROMY1612 (Taj, 30.6.2008)   
- rojstvo: 3770g, 51 cm

58. ninny (Ema, 30.6.2008)   
- rojstvo: 3730g, 55 cm

< Sporočilo je popravil Kaja08 -- 1.7.2008 13:31:20 >

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?