Kako do mleka??? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

buča -> Kako do mleka??? (19.2.2005 21:30:59)

Oj!Sprašujem namesto kolegice,ki je na valentinovo rodila sinčka Nika.
Že takoj po porodu so ji ga vzeli,ker je bil baje za njeno težo in velikost prevelik,ampak so ji ga vrnili po 2 urah nazaj.Tako da ga ni dobila za dojit.Problem je v tem,da ona sploh nima mleka,oz.,ga še ni dobila.Niku so potem jasno dodajali in to vsakokrat,ko je bil lačen.Pri njej se niti potruditi noče,niti sesati.Je samo iz flaške,ker se mu ni potrebno za hrano truditi iz dojk.Ona je sedaj zelo žalostna,ker se ji zdi dojenje nekaj najlepšega.Doma ima že 5 letno punčko,katero je dojila polnih 9 mesecev,brez,da bi ji sploh dodajala še drugo hrano.Baje,da ogromno pije(malinovec,čaj za dojenje...)kuha si hrano,ki po starih vražah pričara mleko,pa nič.Ne znam ji svetovati,mogoče ima katera izmed vas podobne izkušnje,zato prosim,če jih podelite z mano.Kolegica pravi,da vzrok morda tiči v tem,ko ga ni dobila za dojit takoj po porodu,vendar jaz mislim,da ni tako,drugače včasih nobena nebi dojila...LP:(

HuAnita -> Kako do mleka??? (19.2.2005 21:36:33)

Sezamov čaj?
Tudi moji :muca:so v bolnici pokazali, kako fino je, če ti mleko kar 'pade' v usta, pošteno sem se namatrala (in presekirala, ker je jokala:((), da sem prišla nazaj na svoje mleko, da je zagrabila.
Ko bo doma, naj ga čimveč pristavlja, pa bo mleko tudi zagotovo.:bravo:

buča -> Kako do mleka??? (19.2.2005 21:37:46)

Sezamov čaj???:zmeden2:Prvič slišim.A si ga ti pila,a je pomagal?

KATY&TIMMY -> Kako do mleka??? (19.2.2005 21:40:21)

ojla!moj pikec ima 18m,pa ga še vedno dojim,recepta pa nisem nič posebnega delala.:zmeden:
vendar tudi meni ni takoj po porodu priteklo mleko,ampak šele dva dni kasneje,dali pa so mi tabletke po dve na dan dva dni,in je delovalo,še predobro:)-:)-:)-:)-moji "cimri" pa so dodali še spray za v nos,ker je bil njen malček tudi zelo velik in hkrati len,kot praviš ti pa se mu ni dalo.:)-no tudi njej je pomagalo.naj povpraša v porodnišnici ali pri G in pa tudi pri peditrinji,ji bodo sigurno znali svetovat,naj vztraja:bravo::bravo::bravo::hudicek:

lp,Katja:morje::morje::morje::morje::morje::morje::morje:

HuAnita -> Kako do mleka??? (19.2.2005 21:40:49)

Meni še pomaga! Recept je pred časom napisala Tamara in imam občutek, da imam mleka zdaj res ogroooomno. Pobrskaj malo nazaj, če se motim, mislim pa, da gre recept takole:
2 žlički sezamovih semen (kakršnihkoli, oluščenih ali ne...) zavreš v 2 dcl vode in vreš 20 minut. spiješ in poješ zrna. Mislim, da je do zdaj pomagalo prav vsem. Sicer ti bodo pa verjetno ssme povedale.

Držim pesti!:bravo:

HuAnita -> Kako do mleka??? (19.2.2005 21:41:55)

Aja. sprej je Syntocinon - tudi meni je pri mastitisu pomagalo pdreti kanale - mleko je kar špricalo! Ja, to naj poskusi v bolnišnici, potem pa bo mali verjetno tudi začel vlečt!

niki5 -> Kako do mleka??? (19.2.2005 22:25:05)

Jaz tudi drugega otroka nisem takoj po rojstvu dojila, ker je revček kar spal in je preteklo kar nekaj ur. Tako, da to sigurno ni vzrok.

D@isy -> Kako do mleka??? (19.2.2005 22:33:58)

Zanimivo, nihče ne omeni piva :)-

andrejaz -> Kako do mleka??? (19.2.2005 23:02:49)

Če imaš carski rez, tudi ne dobiš otroka takoj za dojit, ker si še v narkozi. Jaz sem ga dobila šele po 2,5 urah, in ga še pri skoraj 6 mesecih izključno dojim.

niki5 -> Kako do mleka??? (19.2.2005 23:05:14)

na forumu dojenje sem prebrala, da je ogromno odvisno od psihe, tako da če verjameš, da ti kaj pomaga, recimo da lahko tudi pivo, bo to veliko pripomoglo da bo zares pomagalo.
Drugače pa dosti počitka, pri enem dojenju naj bi večkrat zamenjal strani (najmanj dvakrat), večkratno in pravilno pristavljanje otroka,.. Je pa veliko odvisno kakšen 'sesalec' je otrok.

Ja jaz sem pri prvem pila Uni :)-

Magi* -> Kako do mleka??? (19.2.2005 23:37:33)

jaz sem Zarjo dobila šele po nekaj urah (nimam točnega občutka, ker so me po porodu dali pod narkozo...), mislim pa da kakih 5 ali 6 ur. mleko sem dobila šele 3. dan po vztrajnem pristavljanju. imam pa srečo, da je mala imela tako močan sesalni refleks in je mleko priteklo...v potokih.

Anonimen -> Kako do mleka??? (20.2.2005 7:47:56)

Seveda ni mleka, če ni povpraševanja. Mleko se dela na principu ponudbe povpraševanja. Po flaši mleko hitrje priteče in se malemu ni treba nič trudit, da mu hrana priteče v usta, po dojki pa je treba kr povlečt. nekateri pravijo, da ko otrok enkrat naleti flašo, ga je težko pripraviti, da bi pil po dojki.

jaz bi ji rekla takole: malega naj čimvečkrat pristavlja, pozorna naj bo, da mali z usteci objame bradavico in kolobar (s prsti prime za bradavico in jo malo "posvaljka oz. splošči, da jo otrok lahko zagrabi), potem pa naj čekira ali otrok pravilno vleče (premikajo se sence, bradica se dviga in spušča), Sicer pa, če ji je to drugi otrok, že ve, kako se pravilno doji. Morda si od začetka, ko mali še ne bo vlekel, kot je treba, vmes še mleko pumpa, da se bo bolj delalo. Mislim, da je to vsa umetnost.

Predvsem pa naj bo vztrajna. Tudi če bo zraven jokal, naj vsaj malo povleče, potem pa naj ga nahrani še s flašo, da ne bo lačen.

Uf, sem skoraj diplomirala na področju dojenja, ko naš šmrkavec ni hotel vlečt. Pa sem ga ugnala:-))

Anonimen -> Kako do mleka??? (20.2.2005 7:49:23)

Aja, sicer pa naj bi tisti pravi naval mleka, ko čustiš, da so dojke polne in da jih bo razneslo, prišel nekje tretji dan po porodu.

Če ji še kaj ne bo jasno, naj vpraša. Ali pa pokliče v porodnišnico za nasvet. Sestre vedno rade pomagajo.

kimi -> Kako do mleka??? (20.2.2005 13:18:21)

Obstajajo tudi tableteke za mleko naj v porodnišnici vpraša po njih. Meni so jih v lj porodnišnici ponujali

Stran: [1]