polenta (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

Hope2 -> polenta (3.6.2008 8:56:02)

Kaj vse se da narediti iz polente? Če se le da, bi kako idejo za finger food, predjed......

petruska -> RE: polenta (3.6.2008 9:46:49)

Pečena polenta je super, lahko se da vmes tudi jabolka naribat.
Polento se skuha na mleku, doda se sladkor, malo masla, vmeša se sneg iz beljakov in posebej na koncu vmešaš še rumenjake. Daš v pečico pol mase nato dodaš naribane jabolke po enih 10 minutah in ostalo maso zliješ čez. Pečeš pri 200 stopinjah, končano je ko je polenta lepo zapečena.

zvesta -> RE: polenta (3.6.2008 9:54:12)

Jaz jo poham.

Skuhaš polento in ohladiš, da je trda. Potem jo pa narežem na tanke rezine. Med dve rezini dam rezino sira (lahko tudi salamo), spaniram in ocvrem.

Našemu skoraj enoletniku pa takšno polento narežem na majhne kocke in dma v posodico in jih zoba kot smokije. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

zvesta -> RE: polenta (3.6.2008 9:55:37)

Pozabila še..

Poletno uporabim tudi kkot testo za pico. Skuham polento, zlijem na pekač, razpordim in pustim, da se ohladi. Ko je trda, pa dam gor nadev za pico, le preveč ne obložim. Mmmmmm....

Balonchy -> RE: polenta (3.6.2008 11:25:40)

Polento skuhaš, polovičko zliješ v pomaščen pekač (srnin hrbet), polento preliješ s stopljenim sirom ali več siri (gorgonzola, mozzarela, edamec, ....), preliješ še z ostankom polente in to je to. Počakaš, da se malo strdi (zaradi lažjega rezanja na rezine) in ponudiš kot prilogo... Fino je, če je zraven kaka omaka (pečenka, zrezki,...).

Hope2 -> RE: polenta (3.6.2008 12:06:09)

super, hvala za ideje.

Zvesta a pa ta "kao" pizza nič ne razpade potem, ko jo vzameš v roko, ali jo ješ z vilico in nožem[sm=zmeden.gif]

Ideje so še dobrodošle[sm=smiley1.gif]

zvesta -> RE: polenta (3.6.2008 13:31:49)

Hope... meni ne razpade... nardim, da je res fajn gosta... Pol pa še ko se v pečici zapeče. Meni ni še nikoli razpadlo, sploh nisem pomislila, da bi lahko.

Lia25 -> RE: polenta (9.7.2008 13:15:05)

http://www.mojirecepti.com/iskanje/?query=polenta

Stran: [1]