Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
kako 3 letnika prepričati da naj več pije!? 2.6.2008 21:59:49
|
|
|
|
daisy
|
Kako to izgleda pri vas? Mi se trudimo na vse mogoče načine in počasi mi zmanjkuje idej in dobre volje. Skratka vsek dan si je treba spomnit kaj novega. Ker ima trenutno neko virozo (mu teče iz nosa, vročina in vneta ušesa) in ker je tako pasje vroče bi moral veliko piti. Poskusili smo že praktično vse: - nagrajevanje, podkupovanje z risankami, sladkarijami, drugimi pozornostmi... - vzor vrstnikov, ki radi pijejo.. - kaznovanje -v smislu ne bo risanke, ne bova pekla piškotov dokler ne popiješ... - da je zdravnica rekla da je treba velliko piti, da se bo prej pozdravil - spodbuda v smislu ti si že velik in si znaš sam pripraviti za piti... - pitje iz flaške, ki jo je imel včasih... - pitje po požirkih (samo 3 požirke, pa čez 5 minut 3 požirke...) In še to, za vsako varianto je potrebno ogromno pregovarjanja in prigovarjanja, on pa skos trdi, da ni žejen, da noče piti... Pred tremi dnevi je v celem dnevu popil 7 dcl (kar je veliko za njega), včeraj 5 dcl, danes pa le 3-4 dcl . Ali mogoče kdo ve, koliko naj bi otroci pri 3 letih popili????
|
|
|
|
RE: kako 3 letnika prepričati da naj več pije!? 2.6.2008 22:02:17
|
|
|
|
Naja31
|
Mislim, da ne gre za starost ampak določeno količino količino na kilogram telesne teže, samo se zda ne spomnim točno. Moj 3.letnik na srečo spije ogromno vode in tekočine.
|
|
|
|
RE: kako 3 letnika prepričati da naj več pije!? 2.6.2008 22:07:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Mislim, da ne gre za starost ampak določeno količino količino na kilogram telesne teže, samo se zda ne spomnim točno. Ja, tako nam je svetovala P. S tem da se v tekocino steje vse, mleko, juhe, tekocina iz sadja...ne samo popiti caji, voda, sokovi. Koliko je to, ne vem vec . Kaj pa da naredis kaksen sorbet? Ali zelo voden sladoled? Lubenica? Melona? Jagode? A ima kaj rad? Juha za kosilo?
|
|
|
|
RE: kako 3 letnika prepričati da naj več pije!? 2.6.2008 22:16:12
|
|
|
|
daisy
|
ja, zdaj ko je sezona jagod, melon je lažje, ampak tudi to poje le s preusmerjanjem pozornosti in medtem, ko počne nekaj drugega dobi v usta sadje... Juhice pa jemo/pijemo vsak dan - ne prav veliko. Ima 18 kg, če se kdo spomini količino tekočine/ kg. A vaši otroci kar sami rečejo da so žejni? Vem da se hecno sliši, ampak kar ne morem verjeti. A si tudi sami postrežejo?
|
|
|
|
RE: kako 3 letnika prepričati da naj več pije!? 2.6.2008 22:18:26
|
|
|
|
Anonimen
|
in medtem, ko počne nekaj drugega dobi v usta sadje... Tko pac je... . Otroci imajo veliko zanimivega dela in pitje ocitno ni na tej prioritetni listi...kaj ces .
|
|
|
|
RE: kako 3 letnika prepričati da naj več pije!? 2.6.2008 22:19:11
|
|
|
|
Anonimen
|
A vaši otroci kar sami rečejo da so žejni? Vem da se hecno sliši, ampak kar ne morem verjeti. A si tudi sami postrežejo? Ne... . Razen kadar je zelo zejna ali lacna (recimo ko vstane ), takrat pravi daaaaaaaaaaaaj :)).
|
|
|
|
RE: kako 3 letnika prepričati da naj več pije!? 2.6.2008 22:20:58
|
|
|
|
Naja31
|
A vaši otroci kar sami rečejo da so žejni? Vem da se hecno sliši, ampak kar ne morem verjeti. A si tudi sami postrežejo? Ja, moj sinko je ena velika drama queen in potem reče "Žejen sem, tako zelo sem žejen".
|
|
|
|
RE: kako 3 letnika prepričati da naj več pije!? 2.6.2008 22:24:17
|
|
|
|
daša
|
- A s slamico ste že probal? Če še ne,mogoče vžge,kao nova igrača. - ali pa po o,5 dcl tseklenički )obstajajo tido 2 dcl, pa se ne spomnim od katere vode), tista steklenička z nastavkom - puceljčkom (tako pijejo tisti, ki so veliki , pa športniki ...)
< Sporočilo je popravil daša -- 2.6.2008 22:25:36 >
|
|
|
|
RE: kako 3 letnika prepričati da naj več pije!? 2.6.2008 22:27:43
|
|
|
|
Naja31
|
ali pa po o,5 dcl tseklenički )obstajajo tido 2 dcl, pa se ne spomnim od katere vode), tista steklenička z nastavkom - puceljčkom (tako pijejo tisti, ki so veliki , pa športniki ...) Ena hrvaška voda, mislim, da Dana junior. Prav luškane flaške.
|
|
|
|
RE: kako 3 letnika prepričati da naj več pije!? 2.6.2008 22:30:49
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 Ena hrvaška voda, mislim, da Dana junior. Prav luškane flaške. Ja, Jana, 0,25l. Samo ma tako cudno stran narejeno, da se ne da nic nalepit sem
|
|
|
|
RE: kako 3 letnika prepričati da naj več pije!? 3.6.2008 7:13:02
|
|
|
|
srki
|
IZVIRNO SPOROČILO: daisy A vaši otroci kar sami rečejo da so žejni? Vem da se hecno sliši, ampak kar ne morem verjeti. A si tudi sami postrežejo? Ja, sam prosi in si tudi sam postreže. Ampak se tudi meni zdi, da vseeno premalo pije oz. pije očitno toliko, kolikor rabi. Tekočino pa dobi tudi z določeno hrano. A ga mogoče boli tudi grlo, pa zato noče pit?
|
|
|
|
RE: kako 3 letnika prepričati da naj več pije!? 3.6.2008 9:20:25
|
|
|
|
Mišni
|
Pred tremi dnevi je v celem dnevu popil 7 dcl (kar je veliko za njega), včeraj 5 dcl, danes pa le 3-4 dcl . Po moje je to posledica tega "teženja" s pitjem. Saj vem, da dobro hočeš, samo očitno narediš s tem več škode kot koristi. Saj 4 deci je kar nekaj. Jaz bi na tvojem mestu malo ignorirala tole pitje, ker je mogoče dobil do vsega skupaj malo odpora. Mogoče ga tudi grlo malo boli, pa mu zato res ne paše. V glavnem ga jaz sploh ne bi silila, predvsem takrat ne, ko je zdrav. Ker vsak organizem pač rabi svoje, tudi svojo količino tekočine. Se mi zdi, da ti organizem sam pove, kaj potrebuje. Tako tudi enim otrokom bolj paše slano kot drugim. Tudi odraslim. Najbrž pač rabijo več joda ali česa že. Jaz to vedno tako gledam. Pa ponudi mu kakšno pijačo, ki jo ima rad. Pri nas smo mu tudi že coca colo dali v takih primerih, če je res nujno treba piti. Jo ima pač rad.
|
|
|
|
RE: kako 3 letnika prepričati da naj več pije!? 3.6.2008 9:57:01
|
|
|
|
barbarapeter
|
moj sin bo julija star dve leti, pa smo imeli nekaj časa ravno obratno težavo. Bila sem v skrbeh ker je popil tudi po tri litre tekočine na dan, sem se bala da ima kakšno sladkorno. Potem smo pa lonček zamenjali oz. ukinili in ugotovili da se je samo nacejal ker je bilo fajn iz tistega lončka pit. Imeli smo od Tommee Tippee takšnega na slamico (http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=173090). Zdaj pa pije normalno in tudi pove ko je žejen. Zelo rad pije tudi sokove iz tetrapakov(pingo ali fruktal),pa še fajn se mu zdi da ko popije skače po tetrapaku, da ga zmečka. Drugače ga pa sedaj opazujem ko se zunaj igra z vodo,pa si z vodno pištolco šprica v usta, al pa si iz vedra vliva vodo v usta, mogoče je lahko to tudi varianta kako popiti tekočino. Mislim, pa da ga preveč siliti ni dobro, ker bo res dobil odpor. Čimbolj pogosto ga vprašati če je žejen, ne pa ga silit. KO bo res žejen bo že rekel. lp
|
|
|
|
RE: kako 3 letnika prepričati da naj več pije!? 3.6.2008 10:23:24
|
|
|
|
honey
|
Ja, naš si sam postreže za pit oz. mi prinese vodo in kozarec, da mu ga držim in potem si natoči pijačo. Drugače pa ga res najbrž ni dobro preveč silit s pitjem - ne vem, naš spije enkrat 1 l na dan drugič pa samo 1 dcl. Ja, vem, težko je, ko otrok noče piti, pa bi moral. Jaz sem imela ta problem, ko je imel dalj časa drisko in bi moral piti tiste rehidracijske praške ipd. Pa ni in ni šlo. Končno sem mu na silo zlila kakšno žličko v usta, potem sem pa odnehala. In je mali kmalu sam od sebe začel piti. Drugače ima pa zelo rad tiste sokove v tetrapaku. Poskui, mogoče bo delovalo. Pa ne ga silit, samo pokaži mu, kaj si mu kupila in kako je to fino. Mogoče bo delovalo.
|
|
|
|
RE: kako 3 letnika prepričati da naj več pije!? 3.6.2008 12:00:12
|
|
|
|
Nika v službi
|
Daisy, še ena sotrpinka. Naša princeska ima dobri 2,5 leti in je situacija praktično identična tvoji. Tudi mi poskušamo vse mogoče variante ter vedno, ko smo pri njeni P, ne pozabimo spomnit, da še ona pove, da mora veliko piti. Nekaj časa je ta zdravniški nasvet zelo zalegel, sedaj še to ne pali več. Si tudi sproti izmišljujemo vse mogoče. Ne znam ti dati uporabnega nasveta. Žal. To, da otrok oz. organizem sam čuti potrebo in uravnava vnos, pa ne bo preveč držalo. Takrat, ko je namreč nekdo žejen, je telo že dehidrirano. To je znano. Naša pa le izjemoma reče, da je žejna, da bi pila. Je že imela uroinfekt, pa poslabšano kvaliteto vode ravno zaradi pomanjkanja tekočine. Ker smo še pleničarji, pa lahko tudi sama spremljam, koliko vode dejansko odvaja. Premalo. Definitvno. Da ne omenjam še izgube skozi kožo.
|
|
|
|
RE: kako 3 letnika prepričati da naj več pije!? 3.6.2008 12:05:17
|
|
|
|
Mišni
|
Takrat, ko je namreč nekdo žejen, je telo že dehidrirano. To je znano No jaz se s stem ne strinjam. Po moje je to spet ena tistih, ko je vsake toliko časa ena sveta resnica, ki je čez čas pa spet malo ali pa čisto drugačna. Po moje je naš organizem tako narejen, da javi, ko kaj potrebuje. Ko si lačen, naj bi jedel, ko si žejen, naj bi pil. Sem prepričana tudi, da je vsak organizem drugačen, nekdo potrebuje več nečesa, drugi več česa drugega. In pa tudi preveč piti ni zdravo, ker se odplaknejo iz telesa pomembne sestavine, prede jih telo uspe absorbirat.
|
|
|
|
RE: kako 3 letnika prepričati da naj več pije!? 3.6.2008 13:02:44
|
|
|
|
Metuljček Cekinček
|
Moj metuljček zelo rad pije iz bidona z motivom Lokomotivčka Tomaža. Ko pije iz tega bidona, popije veliko več kot iz kozarčka. Če ima tudi tvoj sinko kakšnega priljubljenega junaka, bo mogoče pomagal kozarček ali bidon z motivom tega junaka. V Mullerju imajo kar precej takih stvari.
|
|
|
|
RE: kako 3 letnika prepričati da naj več pije!? 3.6.2008 13:27:39
|
|
|
|
Majabo
|
na srečo ima rad lubenico, jagode, borovnice,...juho jemo skoraj vsak dan samo če tega ni, ne bo zato nič več pil.... no ja bo ze, ocitno je po mamici jaz tudi kar pozabim pit
|
|
|
|
RE: kako 3 letnika prepričati da naj več pije!? 3.6.2008 15:30:38
|
|
|
|
Pobalami
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni Takrat, ko je namreč nekdo žejen, je telo že dehidrirano. To je znano No jaz se s stem ne strinjam. Po moje je to spet ena tistih, ko je vsake toliko časa ena sveta resnica, ki je čez čas pa spet malo ali pa čisto drugačna. No tudi jaz sem pred kratkim brala, da sploh ni res da je veliko piti dobro oz. nima nobene koristi. Pomembno je dovolj piti, ne pa veliko. Najboljši pokazatelj je urin. Edino pri prehladu je fino več piti, ker tekočina redči sluz, ki se potem lažje izloča (pa seveda pri uroinfektu in če imaš probleme z ledvicami) Moj tamal 2,5 leti tudi malo pije. Upoštevati pa je treba vso tekočino, ki jo vnese v telo tudi s hrano. Najbolje, da mu ponudiš tekočino iz različnih lončkov, flašk in skodelic. Moj rad pije iz šalc za kavo, iz plastičnih igralnih šalčk, ko nam vsem skuha "kavo", plastičnih steklenic ...
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?