SLABOST še enkrat! (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Bana -> SLABOST še enkrat! (19.2.2005 19:25:51)

Verjetno je to stara tema, a zame še kako aktualna. Začne se takoj ko vstanem in neha (verjetno) takrat ko že globoko spim. Res grozno. Slabost (ne bruham) me drži čisto cel dan. Zadovoljna bi bila že s tremi urami odmora ali kaj podobnega.Mi lahko prosim kdo svetuje? Je odvisno od hrane, pijače (že niti piti ne morem), aktivnosti ali česarkoli?Kako dolgo lahko to traja? Bojim se da ne bo mogoče zdržati. Ali pa se sčasoma navadiš na slabost.

lenika -> SLABOST še enkrat! (19.2.2005 19:29:56)

Koliko pa si noseča? Pravijo, da mine nekje okoli 12. tedna. Baje pa pomaga, če ješ večkrat pa pomalo in, če poješ kakšen keks ali prepečenec še predno zjutraj vstaneš iz postelje.
LP pa čim lepšo nosečnost ti želim s čim manj slabosti.

Jančika_ -> SLABOST še enkrat! (19.2.2005 19:45:27)

Meni je bilo prvič slabo za umret, tako da te popolnoma razumem. Zdelo se mi je, da tega ne bo nikoli konec:(. No, pri meni je bilo dobro po 14. tednu. Bilo pa je prav tako kot pri tebi - slabo mi je bilo 24/7, tudi ponoči, bruhala nisem, oz. gor mi je metalo, ven pa ni šlo nič.

Odvisno ni bilo od ničesar - karkoli sem naredila, je bilo isto. Pila sem lahko samo vodo z limono, ostalo sploh ni šlo po grlu dol. Še to je šlo z muko.

Navadila se nisem, po moje se je nemogoče. Sem pa pozabila (ne tega, da mi je bilo slabo, ampak sam občutek). Zdaj sem noseča drugič in je mnogo bolje. Temu zdaj se niti ne moreče slabost v primerjavi s prvič.

Edina stvar, ki je zadevo RAHLO ublažila, so bili kisli limonovi bonboni (tisti v kovinski škatlici) in ingverjev čaj. Pri nas se ga žal ne da kupit v vrečkah (jaz sem ga dobila iz Anglije), lahko pa kupiš ingverjevo korenino, jo naribaš in iz tega narediš napitek.

Držim pesti, da bo kmalu mimo.

Anonimen -> SLABOST še enkrat! (20.2.2005 10:54:21)

Meni je bilo slabo skoz tja do 15. tedna, navadit se nisem mogla. Bruhala nikoli. Bog ne daj, da sem imela prazen želodec, ampak jest mi pa tudi ni pasalo :( In še od tega samo češpljeve cmoke (ki mi jih je takrat prav vsak dan kuhala stara mama :rozica: ), govejo juho in makarone z drobtinicami.

ameli -> SLABOST še enkrat! (20.2.2005 11:08:45)

Jaz sem v 9. tednu in mi je bilo 14. dni slabo za umret!!! Sedaj se stanje malo izboljšuje. Slabo mi je le še zjutraj. Pomagam si tako, da spijem zjutraj malo mleka in pojem zravem košček črnega kruha. Sem pa v teh nekaj dneh shujšala za 2,5 kg.
lp
ameli

spella -> SLABOST še enkrat! (20.2.2005 15:42:39)

O, te čist razumem :)-. Meni je bilo SLABOOOO za umret tri tedne nekje od druge polovice 6T, do konca 9T. Delat nisem mogla nič, sam ležala sem lahko. Kje da bi lahko delala:zmeden:. Bruhala nisem nič, slabo pa mi je bilo 24 ur na dan. Zbujala sem se sredi noči in tekla na WC, pa ni hotl nč ven. Zdaj sem v začetku 11 T, pa me daje le še občasno in to 70% manj intenzivno. Men je pasala samo goveja juha, kruh, voda in svež zrak (kratki sprehodi). Pazi da ne ješ kakšne težke ali preveč začinjene (česen!!!) hrane, ker pol peče želodec kot hudič. Če bo res neznosno vzami Rupurut (men je tako svetoval zdravnik). Baje da deluje samo lokalno na želodec in ne pride nič v kri do pikice.

Lahho te sam potolažim, da bo sčasoma boljš. ;)

LP Špela

Bana -> SLABOST še enkrat! (20.2.2005 19:20:53)

Kar precej ste me pomirile. Po vaših besedah (tistih najbolj optimističnih) me čaka agonija še 2 tedna, potem pa lahko pričakujem izboljšanje. Ne bi se branila jutranje slabosti, če bi le-ta bila res samo jutranja. Zato se spostelje premikam šele okrog 11, da vsaj malo pomaknem slabo počutje. Bom naslednjič še temeljiteje premislila, ko si bom zaželela otroka!:)

Jančika_ -> SLABOST še enkrat! (20.2.2005 20:16:19)

Bana, kot sem že zgoraj napisala, moja druga nosečnost je zaenkrat neprimerno lepša kot prva! Tako da ne obupaj prehitro:)-!

Stran: [1]