mtinca1
|
ojla junijčice! na kratko se oglašam še s svojo porodno zgodbo (prvi porod). deseti dan po pdp-ju so me sprejeli v porodnišnico. zjutraj so mi vstavili vaginalno tableto, ki naj bi razširila maternični vrat in sprožila popadke. popoldne so me popadki že kr fajn boleli, ctg je risal že kr lepe popadke, maternični vrat je bil ob sedmih zvečer odprt 2cm. Ob desetih na naslednjem ctg-ju pa je bil še vedno samo 2 cm, zato so se odločili, da za ta dan odnehamo. dobila sem protibolečinsko injekcijo, tako da sem lahko zaspala. naslednji dan ob štirih zjutraj sem se prebudila brez bolečin, pa še trebuh je bil dokaj trd in me je kr malo postalo strah zato sem šla do sester, ki so me priklopile na ctg. z dojenčkom je bilo vse vredu, vendar ni bilo nikakršnih popadkov. Nisem se še dobro stuširala, ko so me že napotili na porodni oddelek na ctg... , nato so mi umetno predrli plodovnico in odpeljali v porodno sobo. tam so začeli z dovajanjem umetnih popadkov, najprej bolj blage, nato postopoma močnejše... na začetku me sploh še ni nič bolelo (očitno od protibolečinske injekcije s prejšnjega dne). trajanje poroda so začeli šteti od 9 ure dalje, Lana pa je na svet prijokala ob 16:14 popoldan. Med 7 urnim porodom sem dobila še dve protibolečinski injekciji. Vse je potekalo zelo počasi in boleče, ker je bil maternični vrat zelo rigiden in se je zelo počasi odpiral. Ob 12 sem bila odprta 5,5 cm in smo se odločili poklicati še očka v službo. Popadki so boleli kot 100 in kr ni bilo videti konca. Nato se je naenkrat kr začelo dogajat in s pomočjo dveh babic smo jo s cca. 10 potiski uspeli spraviti na svet. Seveda sem dobila še par šivov. Na koncu mi sploh ni bil tak problem potiskat, saj sem imela neznansko močno željo da se vse konča, da jo končno spravim ven, ko sem že toliko časa ležala tam v bolečinah. Kr nisem mogla verjet, da sem s svojim siceršnjih obsegom bokov 90 cm, spravila na svet 3940g, OG 37. Še isti dan sem mislila, da teh bolečin ne bom nikoli pozabila, ampak res prinese toliko sreče in veselja, da je že vse pozabljeno. Tako, da hrabro punce, itak pa je veliko bolj verjetno, da bo pri vas šlo po sistemu "trije prdci" in konec. Tudi če bo boleče, si predstavljate, da boste čez kratek čas že cartale svojega malčka !!!! Moram pa priznat, da bom po tej izkušnji, če se bomo kdaj odločili še za enega, resno razmislila tudi o EA in podobnih variantah. Za vse junijčice, ki ste še na čakanju: bom dala še kakšno fotko v album.. nato pa na klepet na forum k mamicam!!!
|