Kako preobleči omare? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Teja N -> Kako preobleči omare? (19.2.2005 16:50:55)

Na spomlad nameravamo urediti Timoteju novo sobo.
Sedanjo kuhinjo bomo pregradili in kupili nekaj pohištva.
Vendar so vse omare, ki sva jih gledala po trgovinah, precej nizke (imamo namreč visok strop) in nepraktične, če hočemo not spravit vso njegovo "kramo".

Zato sva z možem prišla na idejo, da bi obdržala sedanje visoke omare. Problem je, da meni sploh niso všeč in sem komaj čakala, da se jih znebim:)-

Dosti lepše bi bile, če bi bile kake druge barve. Se kje dobijo samolepilne tapete, ki imitirajo les (barva bukve) ali pa temno modre barve?
Morale bi seveda bit iz take snovi, da bi se dale umivat.

Jih je katera kje zasledila? Ima kdo izkušnje s tem in mi lahkjo da kak nasvet?
Bom zelo hvaležna.

Lp,
Teja:)

urši77 -> Kako preobleči omare? (19.2.2005 16:52:33)

Naj ti kdo naredi samo nava vratca-sprednji del. Pri nas smo naredili tako in je krasno izpadlo:)

Anonimen -> Kako preobleči omare? (19.2.2005 16:58:37)

Tudi pri nas smo kuhinjo na novo preoblekli tako, d smo zamnejali vratca in krajne obrobe ter cokel. Je kot nova. Iz prejšnje turobne češnje je nastala živahna vanilija. Pri nas v Kranju to delajo v Slovenijalesu in Obl'ču. Kako je pri vas, pa ne vem.

Anonimen -> Kako preobleči omare? (19.2.2005 16:59:01)

Aja, pa še ročaje je fino zamenjati s kakšnimi bolj modernimi.

Anonimen -> Kako preobleči omare? (19.2.2005 17:00:30)

Aja, pa še zelo poceni je bilo. Cela kuhinja, pa je niti ni malo, kake 4 metre, je stalo okrog 30.000 SIT (pred dvema letoma in pol).

Jančika_ -> Kako preobleči omare? (19.2.2005 17:02:22)

Midva sva kuhinjske omarice prelepila z belo samolepilno tapeto in našraufala gor ene take odštekane zelene ročaje. Poceni in učinkovito.

Anonimen -> Kako preobleči omare? (19.2.2005 17:10:12)

Midva sva kupila samolepilne tapete v Mavrici, pa novi ročaji in je kot nova omara.

mujcek -> Kako preobleči omare? (19.2.2005 17:27:43)

jaz sem si pa enkrat vrata omare prešpricala z barvnim lakom za avto-hitro je gotovo, ne rabiš bit strokovnjak pa še posuši se hitro...:zmeden2: Pa še kar velika izbira barv je:)- Je pa res, da se kakšno posebno vrsto lesa na ta način ne da skopirat:metulj:

Nogavička -> Kako preobleči omare? (19.2.2005 18:10:35)

Bauhaus ima veliko izbiro samolepilnih tapet.

L.p.

Tea

Gina -> Kako preobleči omare? (19.2.2005 18:23:29)

Kakšen mizar ti tudi lahko prešprica vrata omar, če sama ne bi. Saj to ne more biti tako drago.

Jutra -> Kako preobleči omare? (19.2.2005 19:38:29)

Teja N :)
mi smo za našo :duda: naredili simpatično rešitev.;)
V njeni sobi so tudi zelo stare omare, katere sprednje stranice smo polepili s servietno tehniko:)- V art trgovini imaš veliko izbiro prav simpatičnih servietov (tudi z otroškimi motivi, pa rožice....). Potrebuješ še lepilo in čopič in se lotiš dela.
Takšna prenova je zelo poceni. Nas je stala cca. 5.000 SIT. Res takšnih omar ne moreš umivati, lahko pa jih, kadar ti paše, na novo prelepiš in narediš novo vzdušje.:sloncek::sloncek:

Če te zanima, kako te omare izgledajo, jih bom slikala in ti poslala fotografijo.;)

KATY&TIMMY -> Kako preobleči omare? (19.2.2005 21:11:01)

OBI,ima lepe samolepljive tapete,mnogih vzorcev,tudi otroških,če se ne motim:zmeden2:,predvsem pa pralne.pa še drago ni,no vsaj ni bilo;)8).mi smo nekaj kuhunjskih omaric polepili in je ful lepo izpadlo:bravo::bravo::bravo::bravo:

lp,Katja:morje::morje::morje::morje::morje:

ronja5 -> Kako preobleči omare? (19.2.2005 22:05:28)

OJ!
Kolegica je svoji hčeri prešpricala vrata s spreji. Kupila jih je v Obiju. Mislim, da bo to najcenejša varianta!

Naja31 -> Kako preobleči omare? (20.2.2005 10:02:32)

JUHU!

Jaz imam eno vprasanje za vse, ki ste to ze pocele.
Verjetno moras pred spricanjem ali barvanjem povrsino malo zbrusiti? Drugace se verjetno ne prime dobro.:zmeden:

Vedno bolj gledam vratca nase kuhinje, vedno manj so mi vsec. Nove pa zdaj res ne bomo kupovali.
To z barvanjem se mi zdi pa super ideja.:bravo::bravo:

Lp,Naja

:kuza:

kalimero -> Kako preobleči omare? (20.2.2005 11:11:35)

Nam je pred leti za res majhen denar prešprical vrata avtoličar - hecno se sliši, pa je vse res :)-

ronja5 -> Kako preobleči omare? (20.2.2005 19:21:08)

Jap! Čisto narahlo prebrusiš.

Stran: [1]