Primorke-vrtec delfino blu (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

KATY&TIMMY -> Primorke-vrtec delfino blu (19.2.2005 14:53:55)

mi smo pa se odločili da bomo našega Timija vpisali v italijanski vrtec Delfino Blu:bravo::bravo:pa me zanima če ima katera kakšne informacije ali pa link,kjer bi si lahko ogledala:zmeden2:slišala sem samo dobre stvari o njemu,zato pa gre tam,me pa vseeno zanima če ima katera podrobnejše informacije?:zmeden2:

lp,Katyka:morje::morje::morje::morje:

Sibil_ -> Primorke-vrtec delfino blu (19.2.2005 16:32:04)

Kaj te zanima?:zmeden:
Imam nečakinjo tam.
LP,
Sibil

KATY&TIMMY -> Primorke-vrtec delfino blu (19.2.2005 16:41:28)

ciao!kje pa je?:zmeden2:jaz bi ga dala v hrvatine.tako na splošno.njihov program,pa če je tudi pri njih čakalna doba?pa cene?pa seveda kakšne so vzgojiteljice?:zmeden2:
sicer grem naslednji teden do njih,me pa vseeno prej zanima,če ima katera že izkušnje z njimi.:zmeden2:
lp,Katja:morje::morje::morje::morje:

Sibil_ -> Primorke-vrtec delfino blu (19.2.2005 16:53:25)

Moja nečakinja zdaj hodi v Koper, moj nečak je pa sedaj v it.šoli in je prej tudi hodil v ta vrtec.Trenutno ne vem če je kaj čakalne dobe, ko so vpisali mojo nečakinjo ni bilo problema (vpisana je od novembra 2003).Cena je odvisna od tvojih dohodkov in mislim da je za vse vrtce v občini Koper enaka :zmeden: (mogoče se motim).Vzgojiteljice v Kopru so baje kar ok, imajo pa tudi svoje pomanjkljivosti (recimo ko gredo otroci ven na sprehod sploh ne preverijo če imajo kape gor na glavi ali sploh s seboj, tako da ima moja nečakinja full probleme z ušesi :grrr: ).Vsako leto imajo nekaj izletov, recimo grejo z barko ob obali (seveda morajo it tudi starši zraven).:bravo:
Res ga bolj ko ne hvalijo, kar sem jaz slišala.
Standard je pa itak, da so otroci v vrtcu smrkavi in kašljajo..
LP,
Sibil

Anonimen -> Primorke-vrtec delfino blu (19.2.2005 19:24:15)

Katja, jaz sem bila v sredo v obeh na "ogledih". Seveda v hrvatinskih.
Normativi so v obeh enaki, 14 otrok, v slovenskem je letos 10 otrok, v italijanskem pa 12 (govorim za oddelek do 3 let). Ponavadi ni gužve, tako da strahu, da ne bi prišel notri, ni.
Oba sta lepo urejena, slovenski ima lepši zunanji prostor, italijanski pa je lepši noter. Imajo lepo ritmično sobo.
Italijanske vzgojiteljice ni bilo, ker je bila bolna, namesto nje je bila ena mlada, ki je italijansko govorila bolj približno, sicer je bila kar fajn, slovenska vzgojiteljica tudi. Me je pa motilo, ker so v slovenskem vrtcu sedele vse v eni sobi, pile kavo in klepetale. Otroci pa so se v isti sobi igrali.
V italijanskem vrtcu je v starejši skupini ena starejša vzgojiteljica, ki nam je tudi vrtec razkazala in se mi je zdela zelo zavzeta (ime poznam, ampak ga ne bi javno zapisala, je podobno mojemu nicku, ena črka je drugačna).
Otroci v italijanskem vrtcu so govorili pretežno slovensko, vzgojiteljice pa italijansko. Imajo samo dva otroka iz izključno italijansko govorečih družin, ostali so s slovenskih. Kasneje nekateri nadaljujejo na italijanski šoli, drugi pa na slovenski.
Vzgojiteljica pravi, da z otroki na začetku govorijo slovensko, potem pa počasi prehajajo na italijanščino.

Če mene vprašaš, bi po tem, kar sem videla, izbrala italijanskega, predvsem, če bi šel k tej vzgojiteljici.

Vpis na obeh pa poteka na upravi v Kopru.

KATY&TIMMY -> Primorke-vrtec delfino blu (19.2.2005 20:40:25)

hvala!selena a ti si pa kar že bila na ogledu?:zmeden2:jaz ga bom dala naslednje leto septembra,ko bo imal že 3 leta.:angel:mi pa res bolj ugaja italijanski vrtec,ker ima večina dobre izkušnje z njimi:bravo:tako da ga bom vsekakor dala tja.

lp ,Katja:morje::morje::morje::morje:

Stran: [1]