Janeja -> RE: pečeni riž z jajcem-Janeja (6.6.2008 22:03:55)
|
Sorry za pozen odgovor, ampak sem šele zdaj našla tole temo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] Teta beta, hvala, da si me opozorila. Moj riž z jajčko je pa čist simpl: Riž skuham v slani vodi (jaz imam kuglo za kuhanje riža in je bolj enostavno). V veliki teflonski skledi na olje ubijem jajca na oko, jih malo spečem, "posolim" z vegeto in nato z vilicami "pretlačim" na majhne koščke. Ko so jajca pečena in riž skuhan, stresem riž v ponev z jajci, pomešam in še par minut "pečem", kar na štedilniku. Pustim, da se riž spodaj malo zapeče, potem pa ga še nekajkrat obrnem, da je ves lepo popečen. To je to - enostavno in dobro. Pa vedno ga jemo z Uncle Bens sladko kislo omako. Poseben okus temu rižu pa da to, da jajčka in potem riž popečem na olju, na katerem sem prej spekla fino začinjeno piščančje meso za v omako.
|
|
|
|