mama11 -> RE: krči -nujno!!! (3.6.2008 10:17:42)
|
Naša je imela krče do 2,5 meseca; začeli so se pa nekje pri 5-6 tednih. Izgledalo je pa takole: glavico je zvirala nazaj ter nogice izmenično krčila proti trebuščku in popolnoma iztegovala; ja, pa neutolažljiv jok. Sub simplex pri nas ni nič pomagal, je po njem celo malo bruhnila, čeprav ni nikoli polivala. Za 10 min so jo umirile Vetrovne kapljice od Koroških lekarn, to mi je pa dalo čas, da sem ji skuhala Plantex čaj, ki je potem zalegel, če sem ji ga uspela dovolj spraviti po grlu. Ja, pa termoforček na trebuščku je tudi pomagal, še posebej, če je pri tem ležala na mojih rokah (to tudi sicer pri krčkih malo pomaga - dojenčka primi tako, da ti na podlakteh leži na trebuščku, eno dlan imej na trebuščku, da ga greješ in hkrati malo masiraš). Je težka, včasih smo se nosili tudi po 2 uri, grozno je gledati, kako ti otroček trpi, ampak čez to je treba. Najhujše je bilo tik preden so se krči nehali, nehali pa so se kot bi odrezal, en dan so še bili, potem pa nikoli več, HB. Seveda so krči tudi motili hranjenje, ko je bilo najhujše ni jedla več kot 15 min preden so se začeli (pri 2,5 mesecih je običajno hranjenje trajalo tudi 40 min). Ampak smo zdržali in se vseeno polno dojili 6 mesecev do začetka uvajanja goste hrane. V tej vročini je izključno dojenega otročka potrebno pristaviti malo pogosteje, da se odžeja. Če imate občutek, da jedo premalo jih poskusite pristaviti pogosteje, ampak načeloma otrok že sam pokaže, kdaj potrebuje še.
|
|
|
|