Kaku -> RE: votli sistem ledvice (2.6.2008 9:45:27)
|
Pufka, ni ti treba biti panična, ker to ni nič tako groznega. Nisem sicer medicinka, a če sem prav razumela: je votli sistem ledvice del ledvice, kjer se nahaja urin in ima vsaka zdrava ledvica ta "votli sistem", verjetno je pri vas povečan tako kot je bil pri nas. Res je, da se ponavadi do rojstva otroka to lepo uredi in je po rojstvu vse vredu. Po mojem je odvisno od tega, kaj je vzrok temu, da se je povečal. Pri nas je bil zožan sečevod, kar je bilo potrebno operativno popraviti. Ko je bil sine operiran v KC, je bil star 20 mesecev, do takrat pa je bil na antibiotični zaščiti, da ni prihajalo do uroinfektov. Seveda je bila opreacija za nas vse mučna, a je uspela in sedaj je ledvica zdrava in lepo deluje. Tudi jaz sem v 30 tednu in me je moja ginekologinja poslala v LJ na pregled, ker se ji je tudi zdelo, da je votli sistem ledvic pri otroku povečan, a zaenkrat je vse ok. Upam, da se bo pri vas do poroda vse popravilo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] in boste dobili zdravega fantka.lp
|
|
|
|