tale hudimana M! (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Anonimen -> tale hudimana M! (31.5.2008 8:08:26)

v juniju grem 2x na morje (v začetku in koncu) in obakrat bom imela M[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]...Mater hudiča!! Kaj naj naredim? Kupim mooncup? Jem tabletke? Prosim za nasvete - predvsem kako gre tale postopek s tabletkami. Kaj pa mooncup? A se obnese?




Blejka26 -> RE: tale hudimana M! (31.5.2008 8:35:20)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]joj maš pa res smolo.ja hitr enga otročka narest pa je 9mesecev ne boš mela..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




*Uršula* -> RE: tale hudimana M! (31.5.2008 8:49:58)

jest jo zmer s tabletami za prestavt zrihtam. res da je pol mal bol boleča ampak j.... ga na morju sem pa brez:):)




caillou -> RE: tale hudimana M! (31.5.2008 8:52:42)

Za tale mooncup slišim prvič,  ti pa lahko razložim kako s  tabletkami.

Jesti jih začneš prvi dan po končanem mesečnem perilu (tistim zadnjim pred naslednjim na morju) in jih potem toliko časa, dokler ne bo prišel zate  pravi čas ze njegov obisk. Ko s tabletkami prenehaš, te tam v roku dveh, treh dni obišče teta.  

Je fajn, ker si na morju brez skrbi.




Netopirčy81 -> RE: tale hudimana M! (31.5.2008 9:28:05)

Jest sem tut prestavljala s tabletkami, sam nisem mela zato nič bolj bolečih M [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Če pa nimaš tabletk, pa kot je rekla blejka26, najbolj, da zanosiš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




janjja -> RE: tale hudimana M! (31.5.2008 10:10:44)

Jaz to vedno s tabletami zrihtam. Če nimaš tablet pa si idi ponje, samo toliko da si [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] prestaviš




Kaliope -> RE: tale hudimana M! (31.5.2008 10:19:09)

jap, so tabletke posebej za prestavitev M, ki niso kontracepcijske. Začneš jih jest 3 dni pred napovedano M, končaš pa 2 dni preden jo hočeš dobit. Nič več bolečin ni potem - no, vsaj pri meni.




Anonimen -> RE: tale hudimana M! (31.5.2008 11:04:41)

IZVIRNO SPOROČILO: Kaliope

jap, so tabletke posebej za prestavitev M, ki niso kontracepcijske. Začneš jih jest 3 dni pred napovedano M, končaš pa 2 dni preden jo hočeš dobit. Nič več bolečin ni potem - no, vsaj pri meni.


pa dobiš to v lekarni brez recepta? Kako pa se imenujejo?




natasarobi -> RE: tale hudimana M! (31.5.2008 11:25:13)

Jaz sem šla k ginekologu, ker takih tablet ne moreš dobiti kar tako. Meni je dala Orgametril tablete.

Bi ti priporočala, da greš čim prej k ginekologu, ker meni jih sprva ni hotla dat, češ, da sem prišla prepozno (teden dni prej) in da mi itak ne bodo pomagale.

Moram rečt, da [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] nisem dobila. Mens. sem dobila potem 4 dni po prenehanju jemanja, nisem imela nobenih bolečin, mogoče je bila samo močnejša krvavitev. Sicer se mi je ciklus nekoliko spremenil, ampak mogoče tudi zaradi psihe in ne zaradi samih tablet.




Kaliope -> RE: tale hudimana M! (31.5.2008 12:29:21)

IZVIRNO SPOROČILO: caffee

IZVIRNO SPOROČILO: Kaliope

jap, so tabletke posebej za prestavitev M, ki niso kontracepcijske. Začneš jih jest 3 dni pred napovedano M, končaš pa 2 dni preden jo hočeš dobit. Nič več bolečin ni potem - no, vsaj pri meni.


pa dobiš to v lekarni brez recepta? Kako pa se imenujejo?





ne, moraš h ginekologu. Reče se jim Primolut Nor.
da še citiram: "za časovni zamik menstruacije: 3 dni pred pričakovano menstruacijo 2 x 5 mg na dan" - torej poješ zjutraj in zvečer eno.




Anonimen -> RE: tale hudimana M! (31.5.2008 13:36:52)

hvala vam!




Anonimen -> RE: tale hudimana M! (31.5.2008 14:38:40)

Kaj je že to [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Drugače pa tablete in gasa na morje.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Jančika_ -> RE: tale hudimana M! (31.5.2008 20:29:01)

Zdaj bo mogoče zvenelo čudno da to sprašujem, ampak mislim čisto resno - zakaj je tako zelo važno, da na morju nimate M? A imate tako močne? Jaz imam po porodu sicer dokaj blage, sem pa prej imela kar močne, pa mi to ni bil nikoli problem, tudi na nudistični plaži ne. Pač vdenem tampon, skrijem še vrvico in to je to.




Kaliope -> RE: tale hudimana M! (31.5.2008 22:32:57)

odvisno verjetno tudi na kakšen dopust greš ... meni na popotovanju s šotori, ko si vsak dan kje drugje in nisi ziher, kakšna kopalnica bo, ni za imet menstruacije. Sploh, ker ne "prenašam" dobro tamponov, no, mam kar probleme pri in takoj po vstavljanju ... pa vse skupaj je bolj komot - zame.




Jančika_ -> RE: tale hudimana M! (31.5.2008 23:27:11)

Aja, vidiš, na to nisem pomislila, ker sem vsega hudega vajena[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Pred leti sva z možem namreč prehodila Camino de Santiago, to je 860km peš z 10-kilskim rukzakom čez sever Španije, vsak dan spiš drugje, s sabo imaš samo tisto, kar lahko neseš na hrbtu. Hodila sva 35 dni, torej sem vmes dobila tudi M, valjda ravno sredi nekega polja, 10 km okoli nobene civilizacije. Ja nič, se pač znajdeš, maš kake vlažne robčke s sabo in tako. Se bila potem že tako zverzirana, da si niti rukzaka nisem več snela pri menjavi tampona[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Verjetno  je pa zoprno tudi, če se med M slabo počutiš, imaš hude bolečine in to. Samo mene bi bilo vseeno strah, kako bi se počutila zaradi tablet. Hormonske tablete namreč zelo slabo prenašam, tako da se jim raje izogibam.




amaya -> RE: tale hudimana M! (31.5.2008 23:39:39)

Jah jaz sem tudi enkrat volkove po gozdu klicala z M....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Dobro, da jih nisem priklicala.

Ti komunistko kr lepo prosi, da ti tisti teden prošeta mal v Rusijo nazaj....je pa še en način....da je ni 9 mesecev in več....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




nu_tella -> RE: tale hudimana M! (1.6.2008 9:34:37)

jaz te čisto razumem da nočeš imeti M na morju, če imaš tako hude kot sem jih imela jaz dokler nisem zacela jesti KT (sem obvezno mogla vsaj pr vsaki druki skupi zlest in poletna vročina je še dodatno prispeval k poslabšanju stanja) tako da če je možno si jo prestavi, ampak če ni prepozno raje naredi tako da jo dobiš preden greš prvič na morje in potem še enkrat umes, ko si doma. Ker moja sestra je enkrat probala prestavt M in je bla reva tko napihnjena da je skor že nehala na morju jest tabletke, da bi le M dobila ker so ble bloečine neznosne...
Uglavnem kolikor sem jaz slišala je bolje, če si na KT, da jih nehaš jest prej (malo si preračunaj kolko dolgo ti traja M). Potem pač imaš to tablco za rezervo. če ti kdaj kaka tabletka kam "uide" ;) in po 7 dneh začneš novo tablco in tko naprej...




Kaliope -> RE: tale hudimana M! (1.6.2008 10:14:48)

IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

Aja, vidiš, na to nisem pomislila, ker sem vsega hudega vajena[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Pred leti sva z možem namreč prehodila Camino de Santiago, to je 860km peš z 10-kilskim rukzakom čez sever Španije, vsak dan spiš drugje, s sabo imaš samo tisto, kar lahko neseš na hrbtu. Hodila sva 35 dni, torej sem vmes dobila tudi M, valjda ravno sredi nekega polja, 10 km okoli nobene civilizacije. Ja nič, se pač znajdeš, maš kake vlažne robčke s sabo in tako. Se bila potem že tako zverzirana, da si niti rukzaka nisem več snela pri menjavi tampona[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] .

Verjetno  je pa zoprno tudi, če se med M slabo počutiš, imaš hude bolečine in to. Samo mene bi bilo vseeno strah, kako bi se počutila zaradi tablet. Hormonske tablete namreč zelo slabo prenašam, tako da se jim raje izogibam.


dobra si, res ... poznam to pot (nisem še sicer bila) in v tisti vročini sredi ničesar ... kapo dol - to je pa res prava preizkušnja z ženske z menstruacijo!

no, jaz sem po te tabletke Primolut šla prvič menda nekje pri 15, pa potem nisem imela nobenih problemov, prav tako ne moja sestra, prijateljica in mami, ki smo jih že vse sprobale ... pa npr. moja mami kontracepcijskih nikoli ni mogla jemat, ker jih ni prenašala, tak da me imamo dobre izkušnje z njimi.




Stran: [1]