Gina -> RE: PONIŽANJE (1.6.2008 12:31:56)
|
Ja, seveda so me že hoteli poniževati in seveda se to dogaja skoraj v vseh službah na tak ali drugačen način. In za moje pojme se tega ne rešiš z menjavami služb, ampak s tem, da se naučiš postaviti zase. Je pa tako, da mi na srečo možgani zelo hitro delajo, pa na te reči odreagiram zelo hitro in večinoma učinkovito, tako da sem zaenkrat tudi pri najhujšem poniževanju v končni fazi prišla skozi dobro. Enkrat je bilo tako hudo, da sem šla tudi do odvetnika, kar je rešilo situacijo. Hočem ti reči, da se vse reči da elegantno rešiti, če se je lotiš na pravi način. Probaš rešiti stvar z možgani, ne dovoliš, da te ponižujejo, se postaviš zase, zahtevaš svoje pravice, pa si hkrati vljuden in zelo odločen. Jaz ta hip ne vem kakšen je tvoj šef in na kakšen način se ga da obrnit, to moraš sama razmislit. Tudi ne vem, kakšne sorte si ti, pa kako si spretna v postavljanju zase. Ne moreš se zgolj počutit prizadeto, ap ne naredit nič. Ravno obratno je treba. Naredit kot ti paše, v neke sorte kompromisu, se ne sekirat in ne dovolit, da nekdo zahteva nemogoče od tebe. Meni so oblike reševanj po sistemu: Če ti ni všeč, pa si najdi drugo službo.... čisto nesprejemljive. Kakšno reševanje pa je to? To je beg od problemov, ki itak potem spet pridejo za tabo.
|
|
|
|