|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodniška
30.5.2008 14:39:15   
alina2
Lepo pozdravljene. NEkaj me zanima in prosim če morda katera ve odgovor. Noseča sem sedem mesecev in sem že od samega začetka v bolniški. Kako se potem obračuna višina porodniške a se bolniška šteje zraven.Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodniška
30.5.2008 14:42:30   
KL
Da, bolniška se šteje zraven. Se pravi, zadnjih 12 plač ne glede na to, ali si delala ali si bila na bolniški.

(odgovor članu alina2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.5.2008 14:43:21   
alina2
Kako se pa potem zračuna to.

(odgovor članu KL)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.5.2008 14:45:45   
sazi
Nj bi za vsako plačilo, ki ga dobiš, dobila tudi izpisek  torej za plačo ali bolniško veš, koliko si dobila v zadnjih 12ih mesecih. Sešteješ vseh 12 prejemkov in deliš z 12 - simpl.
Pa seštevaj bruto zneske, dobiš potem ven bruto povprečje in od tega dobiš potem neto.

(odgovor članu alina2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.5.2008 15:01:44   
Anonimen
hmmm..................upoštevaš tud prevozne + malica ali samo osnovna plača? user posted image

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
30.5.2008 15:25:26   
fragola
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

hmmm..................upoštevaš tud prevozne + malica ali samo osnovna plača? user posted image

na žalost samo osnovna plača

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.5.2008 15:30:05   
Naja30
Šteje se zadnjih 12 mesecev. Če si na bolniški, seveda tudi bolniška.

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.5.2008 15:37:28   
nananaja
na strani centra za socialno delo šiška imaš program za računanje, vpisat moraš bruto zneske

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.5.2008 16:25:02   
Anonimen
Vse ti vpišejo, tudi če si v bolniški. Jaz sem bila od 3. meseca nosečnosti do konca v bolniški, pa ti vpišejo plačo. No men so vpisali 11 plač, ker bi na 12 plačo še mogla mal počakat, da bi mi jo vpisali, takrat pa bi bilo že prepozno.

(odgovor članu nananaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
30.5.2008 17:27:35   
lindy
Če si na bolniški, ti pač vpišejo bolniško!

Moja mala Manca je moja največja sreča!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.5.2008 19:46:12   
kajajaka
so že predhodnice vse napisale... ampak naj te potolažim. Porodniška bo višja od bolniške user posted image - to dobivaš 90% plače, porodniška pa bo 100% povprečne plače za zadnjih 12 mesecev. Sicer si pa najbrž na soc. papirje že oddala, glede na 60 dnevni rok pred porodom. Odločbo sem pa jaz dobila v 1 tednu. lp

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.5.2008 20:02:42   
srki
Od ene znanke sem slišala, da tiste, ki so npr. že od začetka na bolniški, dobijo nekaj povrnjeno nazaj, pa ne vem kaj in zakaj. Vem da mi je ta znanka rekla, da je njena sodelavka dobila enih 500 eur vrnjene razlike. No, saj zame to itak ne pride v poštev, ker še delam.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.5.2008 20:24:39   
frutka_
Porodniško ti obračunajo po naslednji enačbi:
seštevek zadnjih 12 plač (bolniških, kaj pač imaš. Brez malice in potnih stroškov valda, saj pa nisi bila v službi!) deljeno z 12. In ne, porodniška nikakor ne bo večja od plače. Jaz sem na bolniški od začetka in bom imela porodniško kar fajn nižjo kot bi imela sicer plačo.
Glede povrnjenega zneska, če si dlje časa na bolniški pa je tako. Če si član sindikata, ti pripada neki sorazmerni delež, ki ti ga po 3-eh strnjenih mesecih bolniške izplačajo. Najbolje, da se pozanimaš pri svojem sindikalnem zaupniku v službi. Običajno to ni problem.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.5.2008 22:10:23   
nananaja
če boš razumela, preberi na tej strani:

http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/druzina/starsevsko_varstvo_in_druzinski_prejemki/zavarovanje_za_starsevsko_varstvo_in_pravice_ki_izhajajo_iz_tega/starsevsko_nadomestilo/

< Sporočilo je popravil nananaja -- 30.5.2008 22:13:55 >

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?