bolj si dober...večja budala si (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


mojamura -> bolj si dober...večja budala si (30.5.2008 14:33:13)

V januarju sem prodala svojo nexio enemu, ki jo je nato prodal baje naprej. kupila sem si drug avto in prenesla iz nexie zavarovanje, cestnina pa je ostala od prejšnje lastnice. no zdaj se bo mojemu avtu zavarovanje izteklo. zadevo sem si včeraj šla uredit, se pravi porihtala sem si zavarovanje. imam tudi odločbo, da ne rabim plačat cestni sklad od Direkcije za ceste, ki pa je vsebovala podatke še o nexii. Prosila sem če posredujejo podatke o drugem vozilu na Direkcijo, tako, da lahko dobim novo odločbo. Nakar mi gospa na okencu prijazno pove: "A ne veste, da te odločbe ne morete uvlejavljati za 2 avta. pa jaz pravim, da imam samo en avto. potem pa gospa obrne monitor in na njem vidim, da sem še vedno lastnica daewoo nexie ...bila sem čisto šokirana. ko sem ji razložila, da je avto prodan, je rekla, da je to že lahko res, ampak, da se novi 'lastnik' nexie veselo vozi z mojim imenom na prometni, to pomeni, da če bo kakšna pi***darija z tem avtom, da bom baje jaz kriva
ko sem vpašala, kaj lahko storim je rekla, da moram imeti ali prometno ali pa reg. tablice od nexie, če hočem avto odjaviti.

prosim vas, če ima kdo kakršnokoli idejo, da mi jo napiše.... kak naj zdaj odjavim avto

kako se lahko nekdo vozi z nexio, ki je na moje ime, polico zavarovanja za isti avto je pa na drugo ime (baje je tisti, kateremu sem jaz prodala avto poleg stal in videl, da je ta drugi lastnik dal zavarovati avto nase, saj je moral prvemu dati tudi kopijo police)




srki -> RE: bolj si dober...večja budala si (30.5.2008 14:38:54)

Ja pa saj to bi morala ti in tisti, ki si mu avto prodala, uredit pa prepisat. Se pravi, on je tebi dal samo keš, ti pa njemu vse papirje in sta šla? To se vendar ja uradno naredi.




felicia -> RE: bolj si dober...večja budala si (30.5.2008 14:41:19)

a si ti dobila kopijo nove zavarovalne police? Če si, potem to pomeni da je avto zavarovan na novega kupca. Upam tudi da imaš kupoprodajno pogodbo, ki je podpisana od tebe in njega. Če imaš njegovo telefonsko številko ga pokliči in zateži oz. prvo lepo povej drugače pa zagorzi ker pri nekaterih samo tako lahko kaj dosežeš.

Nujno naj ti pošlje fotokopijo nove zavarovalne police in kopijo prometne.

Če je pa avto na novega lastnika zavarovan, če bi se kaj zgosio bi veljala njegova polica!




mojamura -> RE: bolj si dober...večja budala si (30.5.2008 14:59:41)

avto je zavarovan na novega lastnika. overjeno kupoprodajno pogodbo ima on, saj jo je rabil prav za izdajo prometnega dovoljenja, ki si ga pa ni uredil.




mojamura -> RE: bolj si dober...večja budala si (30.5.2008 15:00:19)


IZVIRNO SPOROČILO: srki

Ja pa saj to bi morala ti in tisti, ki si mu avto prodala, uredit pa prepisat. Se pravi, on je tebi dal samo keš, ti pa njemu vse papirje in sta šla? To se vendar ja uradno naredi.



ne srki ni bilo tako




mojamura -> RE: bolj si dober...večja budala si (30.5.2008 15:01:10)

ja dobila sem fotokopijo police od nexie, saj sem si zavarovanje prenesla na svoj drugi avto....drugače ne bi mogla.




Anonimen -> RE: bolj si dober...večja budala si (30.5.2008 15:08:24)

a svojega izvoda kupoprodajne pogodbe pa nimaš al kako?




lemavrica -> RE: bolj si dober...večja budala si (30.5.2008 15:12:29)

Jaz lahko samo to rečem da prodaja in nakup novega avtomobila je kar se papirologije in postopkov tiče obup.
Upam da ti rata rešit zmedo.




Anonimen -> RE: bolj si dober...večja budala si (30.5.2008 15:21:12)

Kaj pa če prometno prekličeš?

Sodelavec mi je predlagal, da avto prijaviš kot ukraden[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] (če si še vedno ti lastnica).[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anonimen -> RE: bolj si dober...večja budala si (30.5.2008 15:32:31)

Jaz ti lahko dodam samo še to, da ko sem jaz hodila overjat kupoprodajno pogodbo za svoj avto, ki sem ga prodala, me je delavka na upravni enoti posebej opozorila na to, da si skopiram overjeno pogodbo in si shranim fotokopijo (prepis smo dali delat pri eni avtohiši). In to ravno iz tega razloga, ker se ful zadnje čase ravno dogaja to, kar se je tebi zgodilo. Se najdejo takšni, ki ne naredijo nove prometne na svoje ime...in pol če se zgodi kakšna nevšečnost si še kao vedno ti lastnica in vse leti na tebe.

Jaz ti priporočam, da greš na upravno enoto, kjer si overila pogodbo in jim poveš situacijo v kateri si. Mislim, da ti bojo oni znali najboljše pomagat.

Drugač če hočeš, pa lahko vprašam še našo sosedo, ravno dela na tem oddelku ue..pa ti poročam...sam kot vidim je zdaj še ni doma[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lp
teika




Naja30 -> RE: bolj si dober...večja budala si (30.5.2008 15:34:35)

Men se tud zdi, da ko si prodajala avto, bi morala z vsemi papirji it z novim lastnikom uredit prenos lastništva. Ko je moj prodal avto, je tako naredil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Detece -> RE: bolj si dober...večja budala si (30.5.2008 15:38:40)

No tudi jaz imam tak problem, ko me je en nasanku pred kratkim. edina razlika je v tem, da moj kupec je pa delal ****rije, in me je tedensko policija klicala in iskala doma. Dobrota je sirota.
Avto se prenese na drugega lastnica z novo registracijo ali odjavi iz prometa s tablicami, ki jih pa predvidevam ima tvoj kupec. Men je policaj celo rekel, da mu nič ne morjo, ker to da ne vrne tablic ni prekršek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
No jaz sem šla na uparvno enoto, kjer so mi na podlagi overjene pogodbe pripisali, da ima tablice ta in ta....
zaenkrat imam mir. Probaj se na upravni enoti pozanimat.
vso srečo.




Anonimen -> RE: bolj si dober...večja budala si (30.5.2008 15:38:41)

No jaz osebno nisem hodla zravn ko si je gospod urejal novo prometno dovoljenje, je  mel sam potrjeno kp.
Sem pa ga prosla, da mi pošlje fotokopijo nove zavarovalne police (sem rabla za zavarovanje novega avta), pa fotokopijo nove prometne....pa mi je to tud poslal...




Anonimen -> RE: bolj si dober...večja budala si (30.5.2008 15:42:50)

Sem pa ga prosla, da mi pošlje fotokopijo nove zavarovalne police (sem rabla za zavarovanje novega avta), pa fotokopijo nove prometne....pa mi je to tud poslal...

Očitno bo treba od zdaj naprej tudi tako delat.
Zdaj me je pa pošteno strah, ker sem pred parimi meseci prodala starega Forda. Bogve, kaj je zdaj z njim in ali ga je prepisal nase.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anonimen -> RE: bolj si dober...večja budala si (30.5.2008 15:53:18)

preverjena informacija je zdaj ta:

Idi na ue, kjer povej v kaki situaciji si se znašla.
Tam majo zabeleženo overovitev tvoje kupop. pogodbe.
Dali ti bodo ime podatke od kupca, ki je naveden v pogobi. In ga boš mogla sama kontaktirat. On ti bo pa mogo poslat fotokopijo odjavljene prometne, ter fotokopijo nove prometne.To boš pa ti spet nesla nazaj na ue...in na podlagi tega bodo oni to dokončno uredili.

Pripomnla pa mi je tud to, da če tega nebo storil v razumnem roku, ga lahko mirne volje prijaviš na policiji in bodo oni postopali dalje, al pa se bo celo sam prestrašo pa ti bo poslal odjavljeno prometno.

No upam,da ti bo to kaj pomagalo.

Pa fajn opravi

lp
teika




Anonimen -> RE: bolj si dober...večja budala si (30.5.2008 16:01:04)

Men je policaj celo rekel, da mu nič ne morjo, ker to da ne vrne tablic ni prekršek



V roku enga meseca, odkar je potekla registracija avtomobila se morajo reg.tablice vrnit na ue...drugače ti iz ue pošljejo opomine, nakar pa tudi neke vrste globo.  (Seveda tistemu, ki je v ptometni naveden kot lastnik.)




Netopirčy81 -> RE: bolj si dober...večja budala si (30.5.2008 18:55:49)

Groza, res zakomplicirano. No, ko sem jest prodajala svoj avto, sem ga odjavila, vrnila tablice, zavarovalno polico sem prenesla na novega. S kupcem sva podpisala kupoprodajno pogodbo, mi  dal keš, po pošti pa mi je poslal kopijo svoje nove police. to je blo to.
Skratka upam, da boš uspešno rešila to zmedo.




TONČI. -> RE: bolj si dober...večja budala si (30.5.2008 19:04:22)

Čakte jaz sedaj nekaj ne kapiram. Jaz sem prodala avto. Imam kupoprodajno pogodbo, overjeno na občini in kopijo zavarovalne police.  

Tablice in prometna je pa ostala kupcu. Kaj je avto sedaj še kar name napisan? Če naredi prekršek plačam jaz ali on?




srki -> RE: bolj si dober...večja budala si (30.5.2008 19:26:24)

IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Men se tud zdi, da ko si prodajala avto, bi morala z vsemi papirji it z novim lastnikom uredit prenos lastništva. Ko je moj prodal avto, je tako naredil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Ja, tako tudi jaz mislim. Ne samo eden, ampak OBA.




srki -> RE: bolj si dober...večja budala si (30.5.2008 19:27:37)

IZVIRNO SPOROČILO: TONČI.

Čakte jaz sedaj nekaj ne kapiram. Jaz sem prodala avto. Imam kupoprodajno pogodbo, overjeno na občini in kopijo zavarovalne police.  

Tablice in prometna je pa ostala kupcu. Kaj je avto sedaj še kar name napisan? Če naredi prekršek plačam jaz ali on?



Če dokažeš, da nisi ti vozila, potem on.

Ne vem no, jaz takih stavari ne bi delal kar tako, da naredimo kupoprodajno pogodbo, prometno se mu da in čao. SE gre vendar ja še na UE, da se uredi glede prepisa.




Anonimen -> RE: bolj si dober...večja budala si (30.5.2008 19:34:39)

IZVIRNO SPOROČILO: Teika

In ga boš mogla sama kontaktirat.

A si predstavljaš, da ti avto kupi en Slovak?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




TONČI. -> RE: bolj si dober...večja budala si (30.5.2008 20:44:48)

SE gre vendar ja še na UE, da se uredi glede prepisa.



saj sva šla. Na UE sva uverila pogodbo. Tablice naj bi pa po novem na avtu ostale. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Tko nekak mi je še na občin rekla.




Anonimen -> RE: bolj si dober...večja budala si (30.5.2008 20:47:16)

ja, svašta no - kakšne šlamparije jz zadnje čase slišim ob prodaji avtomobilov,...pa sej ni res.. Čedalje boj resničen se mi zdi rek "če bi bil vedež, ne bi bil revež"...Tkole rata kaos ker hočete vsak najmanjši cent privarčevat in ne greste preko pooblaščenca prodajat avta, na postopke se pa eno figo spoznate...kaj naj rečem...rek 100% drži.




srki -> RE: bolj si dober...večja budala si (30.5.2008 20:58:28)

Ja, jaz tudi tako pravim. Moj je kupil od enega eno staro katro. Pravzaprav mu jo je ta moški kar šenkal, pa se poznata, sta dobra kolega, pa sta šla vseeno oba vse uradno zrihtat vse papirje. Kar tako nekomu slepo verjet...Pol pa pridejo predlogi v našo bajto, ko nekdo nekemu človeku proda avto, ta človeček je baraba, stalni kršitelj cpp, mu zasežejo avto, pol se izkaže, da avto ni njegov, pa ima lastnik same sitnosti, ko mora hodit pričat, pol pa še avto dajo na prodajo ali uničenje....samo dobro, če ga je lastnik enkrat prodal, se verjetno tudi ne čuti tako oškodovanega, sitnosti pa le imaš.




Anonimen -> RE: bolj si dober...večja budala si (30.5.2008 21:10:16)

IZVIRNO SPOROČILO: TONČI.

Čakte jaz sedaj nekaj ne kapiram. Jaz sem prodala avto. Imam kupoprodajno pogodbo, overjeno na občini in kopijo zavarovalne police.  

Tablice in prometna je pa ostala kupcu. Kaj je avto sedaj še kar name napisan? Če naredi prekršek plačam jaz ali on?


Caffe, a ni to dovolj uraden postopek?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>