oka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Dajte mi še pomagajte pripraviti AM. - Na škatli piše, da moram stekleničko prekuhat 3-5 minut. Kaj zdaj? A je boljše 3 ali 5?
- potem moram vodo segret na 10 stopinj. Kako vraga pa naj vem kdaj je točno 100. S čim ve to izmerite?
-
potem moram 2/3 vliti v stekliničko. A piše kje koliko je to ml? -
ohladiti na 60 stopinj. Kako? A lahko v zmrzovalnik dam? ZA koliko časa, da bo 60 stopinj? Moja pupa je namreč zelo lačna, da ne bi to trajalo in trajalo. Spet. S čim merite temperaturo? -
potem z merico dam mleko v flaško. A ve točno daste ali lahko štrli mleko malo čez merico? -
aha, to je enostavno: zaprem stekleničko, pretresem, -
piše: "nato dodajte še ostalo vodo in vse skupaj dobro pretresite. " Haloooooo, a so tupi. Valjda da moram verjetno prej odšraufati stekleničko. -
"Odprite stekleničko in nanjo nadenite dudo. Preverite, če je temp. mleka 37. stopinj ". Pismo a točno 37 mora biti???? Kaj pa če bo 38? Ali pa celo 36? A se lahko prehladi? ji naj oblečem potem raje dvojne dolge rokave ali celi postopek ponovim? Joj, saj vem, da vas utrujam, samo res v iskalniku nisem našla tega vprašanja. Hvala 1. da boš bolj gotova, da je steklenička prekuhana, jo kuhaj 8 minut (5+3=8), 2. v vodo vtakni prst. Če se ti spustijo mehurji, ki zelo pečejo in bolijo, potem bo voda kar ta prava za tvoje potrebe, 3. prelivaj toliko časa, da se ti bo zazdelo, da si nekako trofnla ta pravo količino (isto kot pri japonkah) in pazi, da ne boš preveč polila, ker potem boš morala spet prekuhavati in vtikati prst v vodo, 4. odvisno kake volje sem. Če sem dobre volje in sem radodarna, potem prah gleda čez merico, če pa sem kaj huda in znervirana, ker se ne morem odločiti kako bom oblekla svojega otroka, potem pa poravnam z nožem, 5. ni tako enostavno, ker se ti lahko, če ne treseš prav naredijo grudice, 6. očitno so pozabili napisati, da če hočeš vliti vodo v stekleničko, potem jo moraš odšravfati. Mater jim polovičarsko, 7. ja, točno 37 mora biti. Poišči termometer in če je temperaturua 36,9, potem vse skupaj zavrži in ponovi postopek.
|