kako veš ali je otrok dejansko lačen... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Anonimen -> kako veš ali je otrok dejansko lačen... (18.2.2005 20:35:22)

kako veš ali je 7. mesečnik ponoči dejansko lačen da poje flašo mleka, ali je to zgolj navada. ob 7h poje 180ml mleka, potem ob 1h spet 150ml, pa zjutraj ob 7h 150 ml. s tem da ji kako noč uspe prespat brez jest celo noč, se pa recimo zbudi ker se pokaka pa jo previjem dam malo čaja in spi dalje. če pa se zbudi kar tako pa ji dam čaj me pa samo neumno gleda in če jo dam nazaj v posteljo joka, al pa že prej če ne pokažm flaše mleka?? kok me navija okoli prsta? kako nekj ukrepam? punca je namreč velika (čez 9 kg in okol 74 cm) za svojo starost pa se mi zdi da res ne rabi jest še ponoči, ali zarad tega več rabi?

hvala za nasvete!

lp, lara




Anonimen -> kako veš ali je otrok dejansko lačen... (18.2.2005 20:47:08)

to ni malo kakice ampak polna plenica kakice. včasih od popka do vrha rite in s kakico v gatah tut sama ne bi hotla spat in tut ona noče, če je ne previjem začne jokat. ne bo šla v vrtec.

sej pravim če ji dam čaj me samo debelo gleda in ga noče pit. joka dokler ji ne dam mleka. sam zakaj eno noč prespi eno pa ne z isto hrane?

lp, lara




Tiki -> kako veš ali je otrok dejansko lačen... (18.2.2005 20:49:06)

Nimam nobenega nasveta, bi pa tudi meni kakšen prav prišel na to temo. Imamo podobno situacijo, le da bo naš kmalu star 11 mesecev. Pediatrinja mi je že na pregledu pri 9ih mesecih rekla, da se glede na težo ponoči samo crklja in naj ga poskusim kdaj kar preslišat, ko se oglasi. Pri nas to ne gre, ker če ne dobi svoje, začne tako jokat, da celo bajto pokonci vrže:zmeden:

Lp




Anonimen -> kako veš ali je otrok dejansko lačen... (18.2.2005 21:23:22)

Če samo odgovor na zakaj eno noč prespi, drugo pa ne zanima, je to čisto preprosto. Vsak, tudi jaz, kakšno noč celo prespim, kakšno se pa kdaj zbudim. Samo da takrat, ko se zbudim, ne jem. Torej te mora po moje zanimat, kako jo takrat, ko se zbudi, odvadit, da bo jedla. To so ti pa že svetovale: da ji daj čaj, da jo presliši, ko se zbudi... jaz bi dodala še, da ji daj dudo, če jo ima. Pa s previjanjem ste jo tudi res razvadili. Zdaj je res že malo velika, da bi jo na polno plenico začeli navajati.




Anonimen -> kako veš ali je otrok dejansko lačen... (18.2.2005 21:38:24)

ne zdej pa resno vprašam...a res pustite otroke cele noči v dreku? men se to prov gravža, pa vs kak se posuši da ga pol komi z rite spraviš. ne a res? men bi se prov smilila

lara




Anonimen -> kako veš ali je otrok dejansko lačen... (18.2.2005 21:42:47)

Ja, res. Meni je to patronažna svetovala in sem ta nasvet s pridom upoštevala. Samo pri 7 mesecih pa res ne vem, če je še ponoči kakal. Mogoče.




puncica -> kako veš ali je otrok dejansko lačen... (18.2.2005 21:42:51)

Lara, jst vem, da če bi mela tamala polno plenico kakov in da bi to že kr ven gledal, no ven udarl, itak da bi jo previla, če pa ima mal kakca noter, pa ne bo hudič če spi do jutra.

Glede hranjena, ne vem kako pomagat imamo ist problem s tem da naša je ob 12-2 enkrat pa od 4-6 enkrat. Čaj pa ni mlekec in potem se še vmes večkrat zbudi, če ne dobi mleka:zmeden2:




Anja167 -> kako veš ali je otrok dejansko lačen... (18.2.2005 22:09:41)

Naš ponoči, če ni lačen, ne zagrabi dojke, ko ga dam k sebi v posteljo, ampak neha jokati brez da bi jedel. Se pravi, se hoče k nekomu stisniti. Zadnje čase hoče spati samo še pri nama. Pa ne bom naredila znakca :(, ker nam zaenkrat to še ni preveč narobe.




Anonimen -> kako veš ali je otrok dejansko lačen... (18.2.2005 22:43:51)

puncica, sam moja se zbudi ko kaka, ne kaka v spanju in ne zaspi če se ne previje..pa tko je že od nekdaj, nikol ni pol nazaj zaspala če je bla pokakana, tut podnev je sitna dokler ma drek v plenici.




Anonimen -> kako veš ali je otrok dejansko lačen... (18.2.2005 22:45:11)

moja ni crkljive sorte, če bi jo dala k seb v pojstlo bi me za nos vlekla pa pela pa cvilila, če ne jokala še bolj. je pa sorte ama ama...jedu kar vidim :)

ma sploh ne vem kva nej nardim.

lp, lara




Stran: [1]