Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mika Zakaj mislite, da otrok, ki preživlja počitnice pri babicicah in dedkih niso samostojni in tiste, ki ste zelo zgodaj ostale med počitnicami same doma, mislite, da ste bolj samostojne? Hmmm, mogoče že zato, ker pri večini dedkov in babic npr. babica pripravi malico, skrbi za entertainment, stalno zaposlenost, neprestano sprašuje, bi to, ono, drugo, tretje,... če si sam doma, se moraš sam zaposliti, sam moraš poskrbeti zase, od tega, kaj boš zjutraj oblekel, do tega, kaj boš malical. Pa še pospraviti za sabo, seveda (vsaj pri nas se je to zahtevalo). Jaz sem pri 8. letih pripravila večino kosila, npr. sem olupila krompir, oprala solato, do konca je naredila mama. Mi ni bilo zato čisto nič hudega, kvečjemu sem se naučila kaj uporabnega in predvsem ni bilo nobenega odraslega, ki bi mi ves čas visel za vratom . Popi, moj bratranec je hiperaktiven, nepredvidljiv, z precejšno moteno pozornostjo (OK, zdaj ne več, ker je že krepko v najstniških letih in je že precej izvenelo), pa ni bilo nikoli problema cel dopoldne sam doma. Včasih je prišel tudi k mojemu bratu ali sosedovim fantom, pa so skupaj igrali nogomet,...Pa tudi ne zdi se mi čisto nič hudega, če en del dneva mali preživi gledajoč v luft . Saj so počitnice.
|